Nogomet

Koprčani zavračajo očitke Mure 05

Koper, 31. 10. 2012 17.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vodstvo nogometnega kluba Mura 05 je v izjavi za javnost zapisalo, da FC Luka Koper krši pravilnik Nogometne zveze Slovenije – težava je skorajšnji prestop treh nosilcev igre iz Prekmurja na Obalo –, Koprčani pa so se na zapise že odzvali.

"Vodstvo FC Luke Koper v celoti zavrača obtožbe in očitke predsednika ND Mure 05 o domnevnem navezovanju stikov s pogodbeno vezanimi nogometaši ND Mure 05. FC Luka Koper ima jasno začrtano strategijo delovanja kluba za letošnjo in prihajajoče tekmovalne sezone. Prav tako imamo že selekcionirano člansko ekipo, ki temelji na mladih domačih igralcih. Pred letošnjo sezono je v FC Luko Koper iz ND Mura 05 pristopil Mitja Lotrič. Prestop je bil izpeljan v skladu s pravilniki NZS, na željo obeh klubov, nogometaša in njegovega zastopnika. Kategorično zavračamo očitke in namigovanja, da smo v FC Luki Kopru od konca zadnjega prestopnega roka navezovali ali skušali navezovati stike z nogometaši ND Mure 05," so zapisali v izjavi za javnost pri FC Luka Koper.

Kamen spotike naj bi bila poleg Nusmirja Fajića še Erik Janža in Damjan Bohar.
Kamen spotike naj bi bila poleg Nusmirja Fajića še Erik Janža in Damjan Bohar. FOTO: Miro Majcen

"Še bolj kategorično pa zavračamo trditve o domnevnem sodelovanju med bivšim športnim direktorjem Mure 05 Igorjem Celcem in vodstvom FC Luke Koper. Zato pozivamo predsednika Mure 05 Miroslava Topiča k predložitvi kakršnih koli dokazov o njegovih trditvah in insinuacijah. V nasprotnem primeru ga pozivamo, da se v medijih opraviči vodstvu, trenerskemu štabu in igralcem FC Luke Kopra zaradi blatenja in medijske gonje zoper FC Luko Koper. Naša kluba čaka v nedeljo medsebojni ligaški dvoboj. FC Luka Koper se nanj pripravlja mirno, tiho in zavzeto, s treningi na travnatem igrišču. Predlagamo, da podobno storijo tudi v ND Muri 05," so zapisali v izjavi, pod katero je podpisan predsednik kluba Andrej Poljšak.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

srebrnibreg
31. 10. 2012 20.18
-4
Fajič bi si pa lahko izbral kakšen boljši klub.
rambek
31. 10. 2012 19.37
+4
Koper jih ni vreden zaslužil bi si ji naš prvak Maribor ,verjetno bi tam postali prave zvezde in kasneje upali na vpoklic v reprezentanco.
I_LOVE_FOOTBALL
31. 10. 2012 17.42
+18
In potem se oglaša Koper, ki je bil junija glasen glede licence za Muro. Takrat je bilo vse sramotno, nedopustno, šlo je podkupovanje... Sodnike se ne sme kritizirati če si trener Mure, če si pa predsednik Kopra pa NZS očitno lahko. Ali pa prodaja Lotriča... Takrat bi se naj oni opravičili, dali dokaze. ne pa zdaj za eno tako banalno zadevo.