Nogomet

VIDEO: Ponižanje: Maribor izgubil pri sosedih v Zavrču

Novo mesto, 21. 09. 2013 18.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min
Avtor
M.J./STA/M.F.
Komentarji
47

Nogometaši NK Maribora so v 10. krogu PrveLige morali priznati premoč zasedbi Zavrča. Na gostovanju pri sosedih so državni prvaki izgubili z 1:0. Edini gol za novince med slovensko elito je zabil Peter Murko.

Ante Čačić
Ante Čačić FOTO: Damjan Žibert

Nogometaši NK Maribora so se po porazu na uvodnem obračunu Lige Evropa hitro začeli pripravljati na sosedski obračun z Zavrčem, ki predvsem na domačem terenu igra zelo dobro. Tribune tamkajšnjega stadiona so bile tokrat pretesne za vse, ki bi si želeli ogledati dvoboj v živo, bržkone pa so bili redki tisti, ki so verjeli, da lahko vijoličasti zelenico zapustijo praznih rok. V 12. minuti je sicer Jean Philippe Mendy zadel za mariborsko vodstvo, a je sodnik gol razveljavil, v nadaljevanju dvoboja pa se je zatresla mreža prvakov. V 16. minuti je Peter Murko dobro spremljal pot žoge po prostem strelu Šafarića in okroglo usnje poslal za hrbet Jasmina Handanovića.

Čeprav je do izteka igralnega časa ostalo še veliko, so gostitelji uspeli zaustaviti vse nalete gostov, pri tem pa ohraniti mrežo nedotaknjeno. Zavrč je tako dosegel eno največjih zmag v zgodovini kluba, na drugi strani pa so njihovi tekmeci doživeli enega bolj bolečih porazov v zadnjih sezonah.

Koprčani boljši od Krke
Primorci so začeli odločno in že v četrti minuti povedli. Goran Galešić je izvedel prosti strel z desne strani, pred golom pa je bil najvišji branilec Denis Halilović (že v 32. minuti je zaradi - po neuradnih informacijah - zloma zapestja moral z igrišča), ki je z glavo zadel za 1:0. Po golu je bila igra bolj enakovredna, kljub temu pa so imeli rahlo pobudo gosti, ki so prihajali do kazenskega prostora, a pravega zaključnega strela jim ni uspelo sprožiti. Poskusila sta sicer Domen Črnigoj in Ivica Guberac, toda domači vratar Matko Obradović ni imel večjih težav.

Ivica Guberac
Ivica Guberac FOTO: Damjan Žibert

Pri domačih je enega redkih strelov v okvir vrat sprožil Anže Košnik v 33. minuti, toda tudi po njem se izid ni spremenil. Tri minute pred tem so domači zahtevali enajstmetrovko, saj naj bi eden koprskih nogometašev v kazenskem prostoru igral z roko, a sodnik ni dosodil ničesar. V 39. minuti pa so imeli novo lepo priložnost "kanarčki", potem ko je razpoloženi Galešić le za malenkost s svojo slabšo, desno nogo zgrešil cilj.

Le nekaj trenutkov po začetku drugega polčasa je nevarno streljal Mitja Lotrič, po nekajminutnem zatišju pa je nevarnejši strel znova sprožil Galešić v 65. minuti, ko se je izkazal Obradović. V tekmi številnih prekinitev sicer igra ni stekla, so pa bili malce konkretnejši gosti z Obale. Enajst minut pozneje je s "škarjicami" poskusil Dražen Pilčić, Krkin vratar pa je bil spet na mestu. V 82. minuti pa so domači končno prišli do zaključnega strela, Anže Košnik je sicer ne preveč močno poskusil z glavo, kljub temu pa je imel Igor Nenezić nekaj težav pri branjenju.

Olimpija prekinili črn niz porazov

Ljubljanski nogometaši so v Velenju dosegli še kako pomembno zmago, s katero so vsaj delno ostali v stiku z zgornjo polovico lestvice. Potem ko je Rudar dobil prvi polčas, so gosti v drugem preobrnili tekmo v svojo korist in dosegli četrto zmago v prvenstvu. Rudar je po tretjem porazu vsaj začasno ostal na četrtem mestu. Po boljšem začetku gostov so nato domači vzpostavili ravnotežje, sprožili še nekaj ne preveč nevarnih strelov, na drugi strani pa niti ljubljanski nogometaši (Nik Omladič, Andraž Šporar, Nikola Nikezić - s petih metrov je v 40. minuti meril malo čez gol) niso bili natančni pri zaključnih strelih. V 42. minuti pa so gostitelji povedli, potem ko je po kotu Aleša Jeseničnika z glavo zadel nekdanji Olimpijin vezist Dalibor Radujko. Gostujoči trener Andrej Razdrh je sicer že po pol ure moral opraviti prvo menjavo, saj se je poškodoval vezist Zajko Zeba. V uvodu drugega polčasa je močno s 30 metrov sprožil Rotman, žoga pa je zletela kak meter mimo cilja. V 56. minuti pa so Ljubljančani izenačili. Leon Črnčič je v kazenskem prostoru storil prekršek nad Šporarjem, najstrožjo kazen pa je nato uspešno izvedel Nik Omladič, nekdanji igralec Rudarja.

Andraž Šporar je v Velenju dosegel mojstrski zadetek, pred tem pa je bila na njemu dosojena še enajstmetrovka.
Andraž Šporar je v Velenju dosegel mojstrski zadetek, pred tem pa je bila na njemu dosojena še enajstmetrovka. FOTO: Miro Majcen

Tri minute pozneje je bil blizu uspeha še Nik Kapun, ko je z glavo meril malce premalo natančno, v 62. minuti pa je gostujoči vratar Elvis Džafić obranil strel Ivana Firerja. Sledilo je še nekaj bolj ali manj nenevarnih poskusov na obeh straneh, v 84. minuti pa so gosti prišli do zmagovitega zadetka. Anže Zorc je podal do Šporarja, ki je mojstrsko z leve strani z zavitim strelom zadel levi kot vrat domačega vratarja Matjaža Rozmana.

Novogoričani do nove zmage

Novogoričani so že v uvodu tekme pokazali, da bo Kranjčanom le stežka uspelo priti do ugodnega razpleta. Hitro so prišli do nekaj strelov, gosti pa so prežali bolj na protinapade. Povedli so v 13. minuti, ko je Gianluca Lapadula preigral svojega čuvaja in nato z natančnim strelom matiral še Žana Pelka. V 20. minuti je znova poskusil vezist Lapadula, takrat pa je Pelko njegov strel zaustavil. Novogoričani so bili ves čas več pri žogi, toda kranjska obramba je bila večinoma pozorna. V 39. minuti pa so imeli domači dve priložnosti za povišanje vodstva, a so kranjski branilci blokirali strela Massima Code in Aleksandra Saše Živca, tako da se je polčas končal z minimalno prednostjo domačih. A to so domači podvojili kmalu po začetku drugega polčasa, v 50. minuti se je med strelce vpisal Gianvito Misuraca, potem ko je unovčil lepo podajo Welleja Ndiayeja v kazenski prostor in žogo poslal čez Pelka v mrežo. Čeprav so bili tudi v tem delu igre boljši domači, gosti pa praktično brez priložnosti, so v 63. minuti znižali zaostanek.

Triglavani so doživeli poraz v Novi Gorici.
Triglavani so doživeli poraz v Novi Gorici. FOTO: Miro Majcen

Vlado Šmit je iz avta podal v kazenski prostor, kjer je bil z glavo natančen Luka Majcen. Novogoričani so v končnici tekme spet začeli pogosteje igrati na kranjski polovici, vendar je gostujoča obramba uspešno ustavljala njihove akcije - vse do sodniškega dodatka, ko je svoj drugi gol na tekmi dosegel Lapadula in dokončno odločil zmagovalca.

Domžalčani "pometli" s Celjani


Potem ko uvodnih 15 minut ni prineslo kakšnega posebnega razburjenja na eni ali drugi strani, pa so v 17. minuti gosti na igrišču ostali le z deseterico. Slobodan Vuk je sam stekel proti celjskim vratom, od zadaj ga je nepravilno oviral Matic Žitko in dobil rdeč karton. Kljub igralcu manj so Celjani v naslednjih minutah dobro pazili na domžalske napade, v 35. minuti pa so mini pritisk domači le kronali z vodilnim zadetkom, ko je po podaji Draga Gabrića z glavo zadel Slobodan Vuk. Tik pred koncem polčasa je imel domžalski napadalec še eno priložnost, a z 18 metrov žogo poslal mimo desne vratnice vrat gostov.

V uvodu drugega polčasa so gostitelji podvojili prednost. Nejc Skubic je po tleh podal žogo v kazenski prostor, do strela z 12 metrov je prišel Joshua Parker in nekoliko z desne strani zadel v nasprotni kot celjskih vrat. Pet minut pozneje je na drugi strani z močnim strelom zagrozil Marko Krajcer, vendar le za malo zgrešil cilj. Minuto pozneje so na drugi strani nevarno ogrozili vrata Domžalčani, kjer je v kazenskem prostoru z glavo povsem neoviran s sedmih metrov streljal Slobodan Vuk, a tudi on mimo gola. V 65. minuti sta pri Celjanih zaporedoma sprožila Benjamin Verbič in Matej Centrih, a neuspešno, tako kot spet Slobodan Vuk v 67. minuti, ko je izgubil dvoboj iz oči v oči z Maticem Kotnikom.

Nejc Vidmar ni prejel zadetka.
Nejc Vidmar ni prejel zadetka. FOTO: Aljoša Kravanja

V precej živahnem drugem polčasu sta obe ekipi izvedli nekaj nevarnih akcij, zmagovalca pa je dokončno odločil Parkerjev drugi zadetek na tekmi v 80. minuti, potem ko je domžalski napadalec neoviran po podaji Žige Kousa zadel z dobrih desetih metrov. Žoga je na poti proti golu oplazila še Igorja Jugovića. V 84. minuti je Kous le še potrdil zmago domačih, potem ko je po lepi podaji Miloša Mijića preigral Kotnika in zadel za končnih 4:0.

Izidi:
Krka - Luka Koper 0:1 (0:1)
Rudar Velenje - Olimpija 1:2 (1:0)
Gorica - Triglav 3:1 (1:0)
Domžale - Celje 4:0 (1:0)
Zavrč - NK Maribor 1:0 (1:0)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (47)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Maribor?anPikaSem
23. 09. 2013 16.53
-1
anto čačića odslovili, prišel naj bi ante simudža!!
bigdick19
23. 09. 2013 15.48
-1
zvrnešga:nk pavlin 1:0...hahhahahah stavna liga že 15 let..
Stajerci007
23. 09. 2013 14.07
+8
Bravo Zavrč... dans upam da majo oni cepci z trenerjem vred suhi trening pa da v krogu laufajo!! Bodo oni nekaj prepotentni pa z levo roko jemali tekmece!! Mrš!! Tak se ne igra za naš grb!! EN KLUB ENA ČAST
Gavrane20
23. 09. 2013 14.05
+4
Prodana tekma .. ze na zacetku se je govorilo da bo to minimalni poraz za Maribor ... tko k je polovica tekm v slo ligi tko al tko prodanih
Luka Krebs 1
23. 09. 2013 17.11
+1
aja,če izgubite je edina logična razlaga,da je bla tekma prodana???haahahahahahahahah...bogi ste že s temi kompleksi...
Gavrane20
24. 09. 2013 06.27
+2
ubistvu navijam za Olimpijo drgac .. sam sm vidu na stavah ene par nerazumnih vplacil :D
fowler9
23. 09. 2013 13.05
+4
Ha ha ha,evropski MB je lah vesel,da mu Zavrč ni nasul še ene tri komade,kere bruke........
Vijolicasti
23. 09. 2013 12.38
-3
Samo naj reče kdo kaj hoče, mendyu je bil odvzet čisti gol,.. ne vem kje je sodnik vido prekršek v tisti borbi obeh igralcev. Mendy je zelo močen igralec kar se je tam tudi videlo..
Vijolicasti
23. 09. 2013 13.06
+2
grundža
23. 09. 2013 12.13
+9
kako sramotno izgubil ?? saj če je klub prvič v prvi ligi, pa prvo leto že takoj na drugem mestu ni slab. me zanima kaj se bo govorilo drugo leto, ko bo zavrč prvak.
deathbite
23. 09. 2013 11.27
+10
pa so tut mariborčani dobil po pipiki! bravo zavrč! tako se igra ! srčno!
DGOT
23. 09. 2013 10.54
+6
Kot prvo sramota kaki stadion!Kot drugo Handanovič je edini golman na svetu ki žoge ne zna prijet !Zaho znebi se ga.Že na več tekmah je dokazal da pojma nima.Ko tretje Maribor potrebuje napadalca. Fajič in Mendy sta dovolj dobra za Olimpijo za kaj druga pa ne!
unknown1
23. 09. 2013 13.37
+1
in seveda je spet vsega kriv handanivić poglej koliko jih je brano pa še pri goli je bila žoga odbita in neugodna
dajno
25. 09. 2013 22.03
soba666
23. 09. 2013 09.56
-2
Kaj pa Mendijev gol? Zakaj je bil razveljavljen? Zakaj ga ni v posnetkih?
eriner
23. 09. 2013 09.31
+9
Ha ha...Ko je Zavrču uspel preboj v prvo ligo(če to lahko tako poimenujem) je bilo kristalno jasno, da bo Maribor oddal vse tri točke v Zavrču!!! Doma prvo kolo je bilo jasno, da Maribor ne bo pustil točk malčku iz Zavrča...Dragi moji, skapirajte že, da nogomet ni več to, kar je bil ampak še samo največja pralnica denarja in ne pozabite na stavnice!! Tale poraz(če ga lahko tako imenujem) ne koristi nikomur popolnoma nič. Kriza v državi je ista, socialni položaj v Mariboru se s tem ni spremenil, Zavrč pa tudi nič ni pridobil (gre namreč za vas in ne mesto)! Dejstvo je, da bo Mb še kar nekaj naslednjih let na slovenski sceni daleč pred vsemi in tudi nekaj oddanih točk skozi leto ne bo ne razveselilo in ne užalilo še tako zvestega navijača..Bolje, da dajo točne malčku iz Zavrča, kot pa kakšni Olimpiji, Celju, Domžalam itd.... Naj pike ostanejo na Štajerskem pa je volk sit in koza cela!
u3pm
23. 09. 2013 09.06
-15
---ZAVRČ JE ZA KLASO BOLJŠI KLUB OD MARIBORA-------ŠKODA DA NE IGRA V EVROPSKI LIGI....SIGURNO,BI NAM MANJ SRAMOTE NAREDIL,KOT NESPOSOBNI MARIBOR.....
Matej Matej 1
23. 09. 2013 08.04
+19
Kako ponižanje, kaj pri nas ne sme noben maribora premagat. S tem samo ponižujete klub kot je Zavrč.
Matej Matej 1
23. 09. 2013 08.05
+16
Poleg tega je Zavrč drugi na lestvici.(24 ur - vi niste normalni)
vrtaca1
23. 09. 2013 07.46
+29
V Halozah so trgatve, to je to. Ekipa Zavrča pa pod močnim dopingom! počakte malo da začne mošt vreti, takrat bo olimpija dobla 10 golov!
Marcel94
23. 09. 2013 07.21
+9
pa lepo vas prosim no, pa kako ponižanje, kaki naslov te to je...
?isti pohorc
23. 09. 2013 07.21
+6
baj , baj čačič .:)
sportakus
23. 09. 2013 06.49
+14
prvi je zgubil od drugega! kaj je tu čudno?
mako66
23. 09. 2013 06.31
-8
Haha, Maribor šampion.
Denis Srebot
23. 09. 2013 01.45
+11
Prosim da mi vrli ljudje ko pišejo za 24 ur...(ja reku sm ljudje, ker reporterji res zgleda niso) razložijo kdo je premagal Finka v 12.minuti.... sem bil na tekmi, in vse kar je Fink v 90. minutah naredil, je da si je parkrat raztegnil zadnjo ložo, da mu ni bilo hladno. Kar se pa tiče rezultata... kake stave? priznajte, da je bil Zavrč boljši... Sicer nisem nek fenomen v nogometu, ampak brez konkretnega strela na gol, se ne da zmagat. če pa je že Maribor prodal tekmo, pa je 100% ni zaradi stav, ampak zato , da bo Zavrč pred Olimpijo :D :D
fowler9
22. 09. 2013 23.50
+3
Kvota na Zavrč je bila 3,65,Zdrahović in Pavlin sta si spet žepe napolnila,.......kera bruka res!