Nogomet

VIDEO: Koprčani do druge zaporedne zmage, Aluminij do preobrata

Koper, 11. 08. 2012 23.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

V 5. krogu prve slovenske nogometne lige so nogometaši Luke Koper premagali velenjski Rudar z 1:0. Do dragocene zmage so prišli nekdanji drugoligaši iz Kidričevega, ki so po zaostanku prišli do preobrata in uspeha proti Novogoričanom.

Bolje so tekmo začeli gosti iz Velenja, ki ostajajo na predzadnjem mestu z vsega dvema točkama. Hitri napadalci knapov so v uvodnih minutah kar nekajkrat pošteno premešali domačo obrambo. V šesti minuti je Elvis Bratanović po preigravanju s šestih metrov zadel vratnico domačih vrat. Štiri minute pozneje je Jaka Bizjak prišel sam pred Ermina Hasića, a je koprska obramba v zadnjem trenutku žogo izbila v kot. Isti igralec je v 20. minuti odlično streljal z roba kazenskega prostora, z obrambo pa se je izkazal izkušeni vratar Kopra. Primorci so nato le prišli do sape, vendar so poskušali predvsem s streli z razdalje.

Trener Kopra Milivoj Bračun
Trener Kopra Milivoj Bračun FOTO: Damjan Žibert

Trener Milivoj Bračun je uvidel, da bo tako težko ugnati gostujočo ekipo in je takoj na začetku drugega dela v igro poslal Luko Majcna. Poteza se je koprskemu strategu obrestovala v 58. minuti. Majcen je preigraval v kazenskem prostoru gostov, ob posredovanju Aleša Jeseničnika pa je padel na tla. Glavni sodnik Andrej Tratnjek je pokazal na najstrožjo kazen, ki jo je zanesljivo izvedel Mavrič-Rožič. Dve minuti pozneje je z roba kazenskega prostora poskusil tudi Matej Pučko, a meril previsoko. Gostujoči pomočnik trenerja Andrej Goršek, ki je vodil Velenjčane po odhodu Milana Đuričića, je nato poskušal s številnimi menjavami spremeniti potek tekme. Gosti pa so bili še najbolj nevarni po prekinitvah Jeseničnika, toda prav zrelih priložnosti si niso priigrali. V končnici tekme je dobro poskusil Urban Žibert s 16 metrov, Matjaž Rozman pa je strel zaustavil z nogo. Prav v zadnjih trenutkih pa je Denis Klinar iz kar obetavnega položaja z volejem slabo streljal v Hasića.

Domžalčani do gostujoče zmage v Kranju

Mato Šimunović
Mato Šimunović FOTO: Aljoša Kravanja
Prvo lepo priložnost na tekmi so imeli Domžalčani. V četrti minuti je do strela prišel Žan Majer, domači vratar Žan Pelko je žogo odbil do Gorana Vuka, ki je s petih metrov sprožil proti vratom, a je na golovi črti vodstvo preprečil Marko Roškar. Domači so prvič resneje zagrozili v 17. minuti, ko je bil Enis Đurković sam pred Nejcem Vidmarjem, a preveč okleval s strelom, tako da mu je Darko Zec izbil žogo. Le minuto pozneje je znova poskusil Đurković, njegov strel z roba kazenskega prostora pa je odlično obranil Vidmar. V 21. minuti je bil blizu domžalskega vodstva Rudi Požeg Vancaš, veselje po strelu z glavo mu je preprečila vratnica. Mato Šimunović je odbito žogo poslal v zunanji del mreže. Isti igralec je bil nenatančen tudi tri minute pozneje, v 32. minuti je poskus Zenija Husmanija ustavil Pelko, slednji pa je nato le klonil v 42. minuti, ko je Požeg Vancaš preigral domače branilce in z dobrih desetih metrov žogo poslal mimo kranjskega vratarja v spodnji desni kot domačih vrat. Takoj zatem so imeli lepo priložnost za izenačenje domači, a je Klemen Šturm z leve strani zadel le zunanjost domžalske mreže. V drugem polčasu so znova prvo resnejšo akcijo izpeljali gosti. V 48. minuti je Jure Balkovec lepo podal pred gol, kjer je bil neoviran Zec, ki je z glavo spremenil smer žogi, a se je izkazal Pelko. Sledilo je rahlo zatišje, v 64. minuti pa so znova nase opozorili domači nogometaši, ko je Đurković prodrl s sredine igrišča do levega roba kazenskega prostora, sprožil proti daljšemu kotu, toda Vidmar se ni pustil ukaniti. To pa je bila tudi zadnja resnejša priložnost na tekmi, tako da so se gosti, pri katerih sta tik pred koncem poskusila še Husmani in Goran Vuk, veselili polnega izkupička.

Kidričani do preobrata

Novogoričani so doživeli nepričakovan poraz v Kidričevem.
Novogoričani so doživeli nepričakovan poraz v Kidričevem. FOTO: Miro Majcen

Pri domačih je v konici napada zaigral Adnan Bešić, ki pa ni prišel do izraza. Gledalci v Kidričevem so pričakovali več od nogometa, ki pa je bil povprečen. Igralci so veliko tekli, izvedli nekaj dobrih akcij, vendar je bilo vse nekako predaleč od tega, da bi se zatresla mreža. Gosti so poskusili najprej v sedmi minuti, ko je Sandi Arčon z desne strani našel Welleja Ndiayeja, ki je slabo končal akcijo. V 16. minuti so odgovorili domačini. Po izvedenem kotu Tadeja Žagarja z desne strani je z glavo streljal izkušeni Klemen Bingo, vendar je žoga zletela mimo leve vratnice. V 36. minuti je s prostega strela od daleč sprožil Uroš Celcer, a se domači vratar Tomaž Murko ni pustil presenetiti, tako kot na drugi strani Vasja Simčič ob strelih Marka Drevenška v 37. in Denisa Topolovca v 40. minuti. Domače gledalce je v drugi minuti nadaljevanja šokiral Dejan Žigon, ki je dobil žogo na robu kazenskega prostora in premagal nemočnega vratarja Murka. Po vstopu izkušenega Marka Kmetca je domači napad oživel in prav Kmetec je bil strelec izenačujočega zadetka, ko je predložek Tomaža Kožarja z desne strani z nogo preusmeril v mrežo. Šest minut pred koncem pa je za veliko veselje domačih navijačev poskrbel Robert Kurež, ki je s strelom z dvajsetih metrov žogo poslal v levi spodnji kot vrat vratarja Simčiča.

Celjani še naprej prepričljivi

Sebastjan Gobec
Sebastjan Gobec FOTO: Damjan Žibert

Celjani so že v drugi minuti zapravili izvrstno priložnost za vodstvo, ko se je Roman Bezjak znašel sam pred Filipom Drakovićem, a je bil slednji zmagovalec medsebojnega dvoboja. Le minuto pozneje je na drugi strani v okvir vrat meril Dragan Jelić, a je tudi po njegovem poskusu ostalo pri 0:0. Bezjak je znova zapretil v sedmi in še posebej v deseti minuti, ko je že premagal Murinega vratarja, a je žoga zletela malce mimo cilja. Streli proti enim in drugi vratom so si v odprti predstavi nato kar sledili, posebej so bili v teh trenutkih aktivni Sobočani, najnevarnejši pa je bil Mate Eterović v 14. minuti, ko so Celjani žogo izbili z golove črte. Podobno je bilo na drugi strani v 24. minuti po poskusu Iztoka Močivnika. V 40. minuti je Grega Bajde z lobom poskusil ukaniti Drakovića, ki pa je s konicami prstov žogo le poslal čez gol. Uvod drugega polčasa je bil povsem v domeni Celjanov, ki so neprestano oblegali celjska vrata, veliko streljali, tako da je bilo le še vprašanje časa, kdaj se bo mreža Mure zatresla. Celjski nalet so za trenutek prekinili gosti s protinapadom Erika Janže, ki je prišel pred Matica Kotnika, a se izid ni spremenil. Celjski "blitzkrieg" se je tedaj nekoliko umiril, Mura je namreč vzpostavila ravnotežje na igrišču, kljub temu pa v 74. minuti do strela prišel rezervist Bilali Lutfi, a je bil spet na mestu Draković. Zasluženo vodstvo pa je gostiteljem v 81. minuti priigral Blaž Vrhovec. Ta je videl, da Draković znova stoji malce preveč iz svojega gola, tako da je z lobom dosegel pravi "evrogol" z leve strani. Ta zadetek je tudi odločil tekmo, čeprav je ob koncu Mura v napadu zaigrala s štirimi igralci.

Izidi:
Luka Koper - Rudar Velenje 1:0
Mavrič-Rožič 58./11m
Triglav - Domžale 0:1 (0:1)
Rudi Požeg Vancaš 43.
Aluminij - Gorica 2:1 (0:0)
Žigon 47., Kmetec 61.; Kurež 84.
Celje - Mura 05 1:0 (0:0)
Vrhovec 81.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

halaaa.madrid
13. 08. 2012 13.50
-1
končna lestivca 1.maribor 2.koper 3. aluminij 4.mura 5.olimpija 6. gorica ..............
555mateja555
12. 08. 2012 19.38
-1
a loh prosm se clanek o angleskem superpokalu če ste ze italianskega dal gor
Juzni
12. 08. 2012 15.40
+2
Koper bo iz kroga v krog pocasi nabiral tocke in na koncu koncal precej visoko ali morda celo na prvem mesto tako kot pred dvema letoma.
tedo974P8medo
12. 08. 2012 11.41
-4
Največ golov nastane pri nas z 11metovk. Ta slovenski nogomet je težko dolgočasno s'anje.
3najs-t
12. 08. 2012 13.36
+2
_Abuh_
12. 08. 2012 10.43
-7
Velenjski lenuhi naj gredo v jamo delat.
pupa_od_anbot
12. 08. 2012 10.27
-1
he, he...s številnimi menjavami??? število je 3 (tri) in ker je več kot dva je to številno????? razen, če ni imel vrli pisar tega zapisa v mislih menjave položajev...jej jej, še jst sem pisala boljša poročila s tekem...
lenoritis24
12. 08. 2012 10.18
+0
forza koper iskrene čestitke za zmago.zdaj bodo štajercem začeli živci pokat