Nogomet

Konec za Van Gaala? Po novem porazu navijači obrnili palce navzdol, Leicester znova na vrhu

Manchester, Leicester, London, Norwich, 23. 01. 2016 20.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
Ž.L./M.G.
Komentarji
29

Na Otoku so ekipe odigrale 23. krog angleške Premier League. Zopet so pred svojimi navijači razočarali nogometaši Manchester Uniteda, saj so po golu Charlieja Austina v izdihljajih tekme klonili proti Southamptonu (0:1). Spekatakulren obračun je potekal tudi v Norwichu, kjer je Liverpool slavil z neverjetnih 5:4. Leicester do nove zmage, Man City zgolj remiziral.

Charlie Austin junak zmage na Old Traffordu.
Charlie Austin junak zmage na Old Traffordu. FOTO: AP
Na Old Traffordu sta se v 23. krogu Premier League udarila Manchester United in Southamptona. Zmage z 1:0 so se veselili gostje z juga Anglije. Potem ko smo večino tekme spremljali bledo predstavo obeh moštev, je v 87. minuti zmagovalca z odličnim strelom z glavo odločil rezervist in novinec v moštvu Charlie Austin. 26-letni Austin se je moštvu Ronalda Koemana pridružil pred nekaj dnevi in že na prvi tekmi potrdil, da gre za odličnega napadalca. Anglež je že v lanski sezoni pridno zabijal v Premier League, takrat še v dresu Queens Park Rangersov, ko je zabil kar 18 golov in bil četrti strelec lige. QPR je v lanski sezoni nato izpadel iz lige in večina poznavalcev je bila presenečnih, da se Austin ni takoj preselil v kakšen klub, ki igra v najmočnejši ligi. Pred kratkim ga je v svoje vrste zvabil Southampton in takoj potrdil, da je bila to dobra investicija.

Pri Manchestru se vse bolj kaže, da Louis van Gaal ni pravi, ki bo povrnil 20-kratne angleške prvake na pota stare slave še iz časov, ko je krmilo kluba iz Old Trafforda vodil Sir Alex Ferguson. Po novi bledi predstavi in že šestem prvenstvenem porazu, ki jih je še bolj oddaljil od boja za Ligo Prvakov - boj za naslov je najverjetneje že izgubljen, se vse bolj zdi, da nizozemski strateg ne bo dočakal konca sezone kot trener rdečih vragov. Če so navijači v prejšnjem krogu, ko je United slavil pri največjem rivalu Liverpoolu (1:0), vsaj malce oprostili Van Gaalu, pa sta očitno nova bleda predstava in poraz dokončno zbila sodu dno. Navijači so že ob polčasu, ko že na deseti domači zaporedni tekmi vragi niso zatresli mreže v prvih 45-ih minutah, izžvižgali trenerja, mu mahali v slovo in celo kazali s palci navzdol - tako kot v času rimskih gladiatorjev. Ali bodo želje najzvestejših navijačev z Old Trafforda uslišane, bo bržkotne znano prav kmalu.

Navijači so jasno izrazili svoje mnenje- Van Gaal odidi že...
Navijači so jasno izrazili svoje mnenje- Van Gaal odidi že... FOTO: AP
Goliada na Carrow Roadu
Ravno nasprotje zgoraj omenjene tekme pa je bil obračun na Carrow Roadu med domačim Norwichem in Liverpoolom. Gledalci so bili priča pravi nogometni poslastici, saj so videli kar devet zadetkov. Na koncu so se zmage s 5:4 veselili varovanci Jürgena Kloppa. Goliada se je začela v 18. minuti, ko je v zadnjih časih zelo vroč Roberto Firmino povedel 'redse' v vodstvo. Domači kanarčki so do konca polčasa izid preobrnili v svojo korist, saj sta zadela Dieumerci Mbokani (29.) in Steven Naismith (41.). V 54. minuti je Wesley Hoolahan izkoristil enajstmetrovko in na semaforju je pisalo že 3:1. Toda nogometnegaa 'šova' tukaj še ni bilo konec. Le minuto kasneje je Jordan Henderson znižal na 2:3, v 63. minuti pa je s svojim drugim golom Firmino rezultat poravnal na 3:3. Nato je v 75. minuti James Milner zopet povedel Liverpool v vodstvo s 4:3. In ko se je že zdelo, da bo to dovolj za zmago, se je drama šele pričela. V 93. minuti je namreč za domače izenačil Sebastien Bassong in stadion je eksplodiral od navdušenja. Zadnjo besedo je imel Adam Lallana, ki je v 95. minuti zadel za 5:4 in poksrbel za nepopisno veselje med gostujočimi igralci in navijači.

Sergio Aguero (desno) je bil dvakratni strelec na Upton Parku, kar pa je bilo na koncu dovolj le za točko njegovega moštva.
Sergio Aguero (desno) je bil dvakratni strelec na Upton Parku, kar pa je bilo na koncu dovolj le za točko njegovega moštva. FOTO: AP
West Ham ostaja strup za favorite
Potem ko so kovači enkrat v letošnji sezoni že premagali Manchester City (in to na gostujočem Etihadu), so tokrat sinjemodrim na domačem Upton Parku odščipnili dve točki (2:2). Varovanci Slavena Bilića ostajajo v igri za visoka mesta, ki prinašajo nastope v evropskih tekmovanjih. Tekma se je za West Ham na domačem Upton Parku začela sanjsko, saj je ekvadorski napadalec Enner Valencia že v prvi minuti zatresel mrežo sinjemodrih. Ob prvem strelu domačih na vrata Manchester Citjya je osamljeni Valencia znotraj kazenskega prostora po podaji Cheikhouja Kouyateja matiral nemočnega Joea Harta. Gostje so se po šoku hitro pobrali in že v deveti minuti prišli do izenačenja, ko je z bele točke zadel Sergio Agüero. Prav nad njim je bil storjen prekršek, čeprav je počasni posnetek pokazal, da je sodnik Craig Pawson (pre)hitro pokazal na belo točko. V drugem polčasu so znova prva udarili nogometaši West Hama. Obramba Cityja je vnovič zaspala v 56. minuti, ko je po podaji Michaila Antonia iz avta Harta znova matiral Valencia. Domače navijače, ki so bili razumljivo v večini od skupno 34.977 zbranih, je deset minut pred koncem rednega dela utišal Agüero, ki je poskrbel za izenačenje na 2:2. Argentinec je za drugi gol na tekmi zadel po neposrečenem posredovanju levega bočnega branilca Aarona Cresswella. Prav Agüero je v 93. minuti tekme prišel do nove lepe priložnosti, a s kakšnih 12 metrov streljal preveč po sredini vrat in domači čuvaj mreže Adrian je strel zanesljivo ubranil. V zadnji akciji tekme pa je nogometaš domačega West Hama Kouyate z glavo zadel prečko. Končni rezultat tekme je tako ostal 2:2. Zanimivo je, da četa Slavena Bilića v letošnji sezoni še ne pozna poraza proti t.i. veliki peterici v Premier League. Premagali so namreč Arsenal, Chelsea, dvakrat Liverpool, enkrat Man. City in remizirali z Man. Unitedom na Old Traffordu.

Leicester in Spurs še vedno v igri za visoka mesta
Še vedno ne popuščajo nogometaši Leicester Cityja, ki so tokrat pred domačimi navijači s 3:0 odpravili Stoke City. Z zmago so zopet zavzeli vrh Premier League, trenutno imajo 47 točk. Zmage so se veselili tudi nogometaši Tottenhama, ki so na gostovanju s 3:1 premagali Crystal Palace. Spurs z zmago še vedno ostajajo v igri za visoka mesta - če ne celo za sam naslov prvaka. Za vodilnim Leicesterjem zaostajajo pet točk.

Nogometaši Leicester Cityja so še vedno na vrhu prvenstvene lestvice.
Nogometaši Leicester Cityja so še vedno na vrhu prvenstvene lestvice. FOTO: AP

Rezultati 23. kroga Premier League:
Manchester United - Southampton 0:1 (0:0)
Norwich City - Liverpool 4:5 (2:1)
Crystal Palace - Tottenham 1:3 (1:0)
Leicester City - Stoke City 3:0 (1:0)
Sunderland - Bournemouth 1:1 (1:1)
Watford - Newcastle United 2:1 (0:0)
West Bromwich Albion - Aston Villa 0:0 (0:0)
West Ham United - Manchester City 2:2 (1:1)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (29)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Zaskrbljeni
24. 01. 2016 15.33
-1
ja res sm jezn že na tega nesposobneža zmerej me united unič na stavah. pa kake so to postave, js pou igralcem sploh ne poznam, a ni mata prisel kot neka velika okrepitev? kje je tisti united ko je na tekmah zabijal po 4 gole? ni ga več van gaal nesposoben si.
random..slo
24. 01. 2016 11.36
+7
Vsake 2 uri grem na spletno stran Uniteda, kjer bi na naslovnici videl: "Manchester United sack Louis van Gaal", pa nikakor tega ne dočakam. Katastrofa, vsaka tekma je slabša kot tekma pred tem. Če mislite, da bo Pep prišel v United, se motite. Pomojem še Mourinho noče priti, drugače bi ga najbrž že vzeli. Res, sploh nimam več besed. Potem bo pa LVG na naslednji konferenci (po novem porazu ali remiju brez priložnosti) jokal, kako ga je cela žlahta klicala, mu bodo na tekmi za tem navijači spet ploskali, ker se jim bo smilil. Dajte no, treba je narediti konec temu. Žal mi je navijačev, ki plačujejo za ogled teh tekem.
tedo9GWTSmedo
24. 01. 2016 11.34
+4
Sem gledal to tekmo in res en klinc. Van Gaal pa samo sedi, se nič ne sekira in ne da kakšnih navodil med tekmo. Obratno kot Diego SImeone, ki se celo tekmo dere in skače.
SAF1
24. 01. 2016 14.49
+1
Si videl Kloppa? Človek včasih znori xD Se pa strinjam s tabo, LVG se praska, medtem to kaj smo videli, se dogaja na igrišču :( .
ferguson1
24. 01. 2016 10.27
+2
Letos upam samo da pridemo med TOP4 drugo leto pa itak pride GUARDIOLA te napad na vse trofeje!!!!!!!
random..slo
24. 01. 2016 11.45
+3
Res misliš, da bo s tako igro United med top 4? Boljše vprašanje je, če je res verjeti, da bo United izboljšal igro. Hitro se lahko naredi, da bodo končali okrog 10. mesta, ker razlike niso tako velike. Mater.
SAF1
24. 01. 2016 14.52
+1
mufc ima šanse za TOP 4, če klubi pred mufc imajo resno smolo s poškodbami. Mislim tako smolo, da bi morali poslati rezerviste in mladince v igro. Mislim da bomo lahko srečni, če na koncu bomo pristali na 5-em mestu, ki vodi v Evropo.
SAF1
24. 01. 2016 10.24
+8
Tole včeraj je bila živa katastrofa. LVG bo samo izučilo, ko se ga nažene. Na žalost.
Klavdij Volk
24. 01. 2016 09.52
+2
Kloppu manjkajo trije igralci,pa bi videli letos ligo prvakov..
bububu123
24. 01. 2016 09.48
+1
Po mojem igralci izgubljajo zaradi takih napotkiv višjih ljudi od LVG-ja! Zakaj? Guardiola... Woodward mora imeti nek tehten razlog za odpustek LVG-ja... Po sezoni pa bo tako Guardiola prišel...
the kop
24. 01. 2016 08.27
-5
nič kaj posebna tekma liverpoola! slabe obrambe in slaba golmana! to je pa tudi vse! zame bi bila dobra tekma če bi redsi zmagali 5-0 ne pa 5-4! to ni nič!
BayernGomez
24. 01. 2016 11.00
+1
the kop
24. 01. 2016 12.35
-1
4 gole so pokasirali od norwicha! sramota!
BayernGomez
24. 01. 2016 13.29
the kop
24. 01. 2016 15.59
komaj! take tekme bi morali z lahkoto zmagati ne pa takole!! vso ekipo zamenjat!
hoilongmai
24. 01. 2016 16.38
+2
Kaj ti govoris to je super tekma bols ko da bi blo 5:0 :D to mas v spaniji
mufc7 1
23. 01. 2016 21.46
+15
Ne razumem,kaj še mora storiti ta nesposobneš LVG,da ga United odpusti.Že zdavnaj bi moral oditi.
Trend01
23. 01. 2016 21.52
+14
Primerno vprašanje za Woodwarda. In predvsem zakaj se norca delajo iz takšnega kluba? Lastniki namreč. Tale Woodward zna le prekupčevati z igralci, blato mešati ter sponzorje iskati. O fuzbalu pa pojma nima. Je Perez na kvadrat.
TheNormalOne
23. 01. 2016 21.39
+24
Liverpool pa rad krajša življenjsko dobo svojih navijačev. Najprej grejo živci, na koncu pa še skoraj umreš od smeha pri Kloppovem proslavljanju z zlomljenimi očali.
kameltrajbar
23. 01. 2016 21.57
+5
Barbarezo
23. 01. 2016 21.33
+5
ta city pa ma krompirja pa to se svet ni vidu ej .. skoda da west ham ni zmagov :))))))
BPL1
23. 01. 2016 21.08
+18
Ena brezvezna tekma med bogim Norwichem in Liverpoolom je bila boljša od vseh prenapihnjenih el Clasicov, ki sem jih videl do sedaj. SKUPAJ!
hoilongmai
23. 01. 2016 21.10
+0
Barbarezo
23. 01. 2016 21.34
-3
hhhh vse je to res..ampak smesno mi je malo,da fcChelsea daje plusek hahah
Iniesta
24. 01. 2016 10.28
+0
fcb007
24. 01. 2016 11.42
+0
s takimi obrambnimi potezami bi real ali barca jim zadala dve petardi...
Trend01
23. 01. 2016 21.08
+4
In končno je priznal, da je tudi sam videl to tekmo kot - slabo tekmo. Končno se strinja z navijači. Mislim, da je to prvič priznal. Zdaj več ne vem kdo je bolj kriv, LVG ali Ed Woodward. Prvi, ker je postal nesposoben trener s počasno igro ali Woodward, ki ga je najel in ga še vedno trpi.
Trend01
23. 01. 2016 21.09
+9
Vsa čast pa L'poolu za nor povratek. In to 2x. Infarktna tekma. Še takšnih. Tudi Leicester še kar trmasto vztraja in vztraja. Bravo fantom in Ranieriju.
derek angelus
23. 01. 2016 20.53
+11
poslastica tega tedna evropskih lig je gotovo tekma liverpoola.vsaka cast