Nogomet

Konec prevlade Garetha Bala v Walesu, prvič po štirih letih nagrado za najboljšega nogometaša osvojil nekdo drug

Cardiff, 03. 10. 2017 10.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Chris Gunter je osvojil nagrado za najboljšega valižanskega nogometaša leta in tako po kar štirih sezonah prekinil prevlado največjega zvezdnika zmajev Garetha Bala, člana madridskega Reala, ki so ga v zadnjih letih mučile številne poškodbe, v tej sezoni pa je bil že večkrat tarča glasnih kritik.

Selektor Walesa Christopher Coleman je kljub novi poškodbi, ki je te dni pestila njegovega zvezdnika, vpoklical Bala za zaključni kvalifikacijski preizkušnji. V torek so z Valižanske nogometne zveze potrdili, da Bale ne bo nared za nobeno od obeh tekem. Zmaje čakajo Gruzinci in Irci.

Gareth Bale se je samo v letošnji sezoni že na številnih tekmah znašel na udaru kritik navijačev madridskega Reala, ki mu redno žvižgajo na domačih obračunih Primere Division in Lige prvakov. Trener Zinedine Zidane brani Valižana, ki se mu je v zadnjih tednih odkupil s pomembnimi goli Real Sociedadu v prvenstvu in Borussii Dortmund v Ligi prvakov, a padec v kakovosti njegovih predstav je v zadnjem letu viden. Nenazadnje to dokazujejo tudi izidi glasovanja za valižanskega nogometaša leta, v katerem je slavil Readingov bočni branilec Chris Gunter. Nagrado je v ponedeljek zvečer na posebnem dogodku podelila Nogometna zveza Walesa (FAW), ki je z uvrstitvijo na lansko evropsko prvenstvo v nogometu, kjer je Bale še blestel v vsem sijaju, proslavljala zgodovinski uspeh. Tega so Valižani nadgradili s pohodom vse do polfinala, kjer jih je ustavila poznejša prvakinja Portugalska. Gunter, v dresu z državnim grbom je zbral 81 nastopov, kar je med nogometaši v polju manj le od legendarnega Garyja Speeda (85). 28-letni Gunter je za Wales zaigral na kar 61 zaporednih tekmah in z zmago v glasovanju prekinil kar štiriletno prevlado Bala.

Bale je bil med strelci za madridski Real ob nedavnem gostovanju pri Borussii Dortmund v Ligi prvakov.
Bale je bil med strelci za madridski Real ob nedavnem gostovanju pri Borussii Dortmund v Ligi prvakov. FOTO: AP

Ta je nagrado skupno osvojil šestkrat, se pa je razveselil vsaj priznanja soigralcev, ki so ga v posebnem glasovanju sami izbrali za najboljšega. Med nagrajenci je bil tudi Liverpoolov najstnik Ben Woodburn, 17-letni talent je postal najboljši mladi nogometaš leta. Woodburn je v izjemnem slogu prejšnji mesec debitiral v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo in že ob prvem nastopu v članski izbrani vrsti vstopil s klopi ter zabil Avstriji, nato pa podal še za gol na tekmi z Moldavijo. Vezist Stoke Cityja Joe Allen je bil najboljši po izboru navijačev, še en član Readinga, vezist David Edwards, je dobil priznanje medijev.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

superfly7
03. 10. 2017 22.30
+2
Se on ne sekira. On bo dobil nagrado za najdlje poškodovanega igralca na svetu. Vermaelen mu po ceni in vložku ne seže do kolen.
ehjaehja
03. 10. 2017 17.22
+0
pravilna odločitev zadnje leto je res kar katastrofa se pa počasi pobira in dviguje formo
apodgraj
03. 10. 2017 16.57
+2
Edino pravilna odloćitev in ta odločitev naj bo vzorec tudi , ko se bo izbiralo najboljšega nogometaša na svetu . Ne moreš nekoga po uspehih iz pretekosti ,kar po avtomatizmu proglasiti za najboljšega . Tudi Bale je z ekipo Reala dosegel veliko , pa kljub temu vse te trofeje dosežene z ekipo mu niso pomagale. Popolnoma pravilo je ,da ne mešamo rezultatov ekipe z igro posameznika. Kot igralec v ekipi Reala bil nič kaj preveč opazen , čeprav je tudi večrat zadel pomemben gol za ekipo Reala.