Nogomet

Kokain perujskemu 'Bojevniku' odnesel mundial v Rusiji: enoletna prepoved nastopanja

Zürich, 08. 12. 2017 15.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nogometna reprezentanca Peruja bo na svetovnem prvenstvu 2018 v Rusiji naslednje leto nastopila brez kapetana Paola Guerrera. Krovna zveza Fifa mu je namreč danes zaradi dopinškega prekrška izrekla enoletno prepoved nastopanja.

Kokain je odnesel SP Guerreru (v prevodu njegov priimek pomeni Bojevnik). Lahko bi dejali, da je Bojevnik zaradi kokaina ostal brez boja na Mundialu.
Kokain je odnesel SP Guerreru (v prevodu njegov priimek pomeni Bojevnik). Lahko bi dejali, da je Bojevnik zaradi kokaina ostal brez boja na Mundialu. FOTO: AP

Odločitev o suspenzu je sprejela disciplinska komisija Fife. V pojasnilu so zapisali, da je bil izvid 33-letnega napadalca brazilskega Flamenga pozitiven zaradi metabolita kokaina benzoilekognina. Test so izvedli po kvalifikacijski tekmi z Argentino v Buenos Airesu 5. oktobra.

Kmalu po tej tekmi so kapetana reprezentance Paola Guerrera že začasno, za 30 dni, suspendirali pred dodatnimi kvalifikacijami z Novo Zelandijo, takrat so suspenz pojasnili z "abnormalnim izvidom" dopinškega testa.

Tudi brez njega je nato Peru izločil Novo Zelandijo in si je kot zadnja 32. reprezentanca zagotovil nastop na SP. Ta južnoameriška ekipa bo na mundialu nastopila prvič po letu 1982, v skupini C pa bodo njene tekmice Francija, Avstralija in Danska.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

KakovostenSmeh
08. 12. 2017 15.46
+1
LAHKO BI SE REKLO... hahaha lahko bi se reklo pa dej no