Nogomet

Kobiašvili je sprejel kazen in se ne bo pritožil

Berlin, 05. 06. 2012 17.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Suspendirani igralec nemškega nogometnega drugoligaša Herthe Levan Kobiašvili je v celoti sprejel naloženo kazen, ker je 15. maja na tekmi v Düsseldorfu udaril sodnika Wolfganga Starka. S tem je doživel epilog škandal na povratni tekmi dodatnih kvalifikacij za elitno nemško nogometno prvenstvo.

Gruzijskemu nogometašu Levanu Kobiašviliju je najprej grozila celo enoletna prepoved igranja, a ga je nato nemška nogometna zveza kaznovala s sedmimi meseci in pol kazni. Razsodišče je nogometašu ob upoštevanju olajševalne okoliščine, da je dejanje priznal, kazen omilila. Gruzijec, ki se na sklep na bo pritožil, ne bo smel igrati vse do 31. decembra 2012. Povratna tekma dodatnih kvalifikacij za bundesligo med Fortuno in Hertho 15. maja v Düsseldofu (2:2) je dvignila veliko prahu. Gledalci so v sodnikovem podaljšku vdrli na stadion, igralci so morali v slačilnico, zadnji dve minuti pa sta bili odigrani na meji regularnosti. Berlinčani, ki so izpadli v drugo ligo, so zahtevali ponovitev srečanja, a bili zavrnjeni. Štiriintridesetletni Gruzijec, ki je v bundesligi zaigral na 336 tekmah, je priznal krivdo, da je po koncu tekme v notranjosti stadiona udaril sodnika Wolfganga Starka, in dobil največjo kazen v zgodovini nemškega prvenstva.

Levan Kobiašvili
Levan Kobiašvili FOTO: Reuters

Vratar Thomas Kraft in Andre Mijatović sta bila zaradi žaljenja sodnika kaznovana s tremi tekmami neigranja v drugi ligi. Branilec Christian Lell ne bo smel igrati na šestih tekmah, ker je pljunil nogometaša Fortune Assanija Lukimyo - Mulongotija. "V celoti bom sprejel kazen, saj predvsem želim še naprej nadaljevati z igranjem nogometa. Moja družina in jaz smo veliko pretrpeli v zadnjem času, zato sem zelo vesel, da se je vendarle končal postopek," je priznal "skesanec". Gruzijec je sodnika udaril v zatilje, sodnik pa jo je odnesel le z manjšo prasko. Stark, ki je vložil prijavo, je na zaslišanju dejal, da ga je na tej tekmi napadlo več igralcev berlinskega moštva, ob tem pa je moral za dvajset minut prekiniti tekmo, ker so privrženci Fortune dve minuti pred koncem tekme vdrli na igrišče. Fortuna si je – po dolgih 15 letih – sicer izborila napredovanje v bundesligo s skupnim izidom 4:3.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.