Nogomet

Klubski mundial začenjata Hirošima in Auckland, River Plate že na Japonskem

Tokio, 08. 12. 2015 18.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Japonska Sanfrecce Hirošima in novozelandski Auckland City bosta v četrtek odprla svetovno klubsko prvenstvo, ki se po gostovanju v Afriki vrača na Daljni Vzhod. Glavno favoritinjo Barcelono še čakajo tekme v Evropi in v domačem prvenstvu, argentinski River Plate že prispel na Japonsko.

Brazilskega zvezdnika Neymarja najverjetneje čaka dvoboj z njegovim bivšim selektorjem.
Brazilskega zvezdnika Neymarja najverjetneje čaka dvoboj z njegovim bivšim selektorjem. FOTO: Reuters

S tekmo med japonskim nogometnim klubom Sanfrecce Hirošimo in novozelandskim Auckland Cityjem se v četrtek začenja svetovno klubsko prvenstvo. Poleg omenjenih bodo na Japonskem igrali še španska Barcelona, Mazembe iz DR Konga, mehiška America, kitajski Guangzhou Evergrande in argentinski River Plate. Zmagovalec obračuna Hirošima - Auckland se bo 13. decembra pomeril proti Mazembeju, boljšo ekipo pa v polfinalu čaka južnoameriški prvak River Plate. Barcelona v polfinalu čaka na zmagovalca tekme med Americo in Guangzhoujem. Na dosedanjih enajstih turnirjih so evropski klubi zmagali sedemkrat, južnoameriški pa štirikrat. Dvakrat so se končne zmage veselili igralci Barcelone in Corinthiansa.

Po krajšem gostovanju v Afriki se turnir Mednarodne nogometne zveze (Fifa) vrača na Japonsko, kjer so bile na sporedu prve izvedbe, tam pa je Barcelona osvojila tudi svoj zgodovinski prvi naslov še v drugi sezoni pod vodstvom Josepa Guardiole. Letos se obeta eden najmočnejših turnirjev sploh in zanimiv obračun Barcelone in serijskega azijskega prvaka Guangzhouja v polfinalu, kjer se bo nekdanji brazilski selektor Luiz Felipe Scolari pomeril s številnimi bivšimi varovanci, med njimi tudi Neymarjem in Danielom Alvesom. Vse razen finala med Barcelono in argentinskim River Platom bi bilo sicer veliko presenečenje, Argentinci pa so priprave vzeli resno in že pripotovali na Japonsko. Navijači slovitega kluba iz Buenos Airesa so ekipo po naslov svetovnega prvaka poslali v slogu in v velikem številu obiskali državni stadion Monumental, kjer je ekipa Marcela Gallarda opravila enega zadnjih treningov.

Spored klubskega SP:

- četrtek, 10. december:
Sanfrecce Hirošima ‒ Auckland City

- nedelja, 13. december:
Sanfrecce Hirošima/Auckland City ‒ Mazembe
America ‒ Guangzhou Evergrande

- sreda, 16. december (polfinale):
River Plate ‒ Sanfrecce Hiroshima/Auckland City/TP Mazembe

- četrtek, 17. december:
Barcelona ‒ America/Guangzhou Evergrande

- nedelja, 20. decembra:
tekma za tretje mesto in finale

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iniesta
08. 12. 2015 18.39
+5
Barca lagano ...
+4
Upam da res..ampak take tekme so vcasih se tezje...ko ne poznas nasprotnika..recimo real imamo ze prebran zato jih pa vedno nabijemo..hahaha
Iniesta
08. 12. 2015 19.34
+3
Iniesta
08. 12. 2015 19.35
+6
Vse kot se ena lovorika barce bi bilo super presenecenje, ceprav River Plate ne gre podcenjevati ...