Nogomet

Klopp v lovu za nogometaši iz Bundeslige

Liverpool, 08. 01. 2016 14.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Že tri mesece je minilo odkar je Jürgen Klopp prevzel vodenje Liverpoola. Nemški trener, ki se je na nogometno sceno vrnil po krajšem premoru, že načrtuje nakup novega igralskega kadra. Glavni razlog pa so težave s poškodovanimi nogometaši.

Lista poškodovanih pri Liverpoolu se iz dneva v dan daljša. Danes se je Divocku Origiju, Dannyu Ingsu, Danielu Sturridgu, Philippu Coutinhu, Jordanu Hendersonu, Jordanu Rossiterju, Jonu Flanaganu, Martinu Škrtelu, Koloju Toureju, Joeu Gomezu, Dejanu Lovrenu in Mamadouju Sakhoju pridružil še Jordon Ibe. Da, ta trenutek je poškodovanih kar trinajst nogometašev, in prav zaradi tega so vodilni možje Liverpoola skorajda primorani pripeljati nekaj igralcev še v trenutnem zimskem prestopnem roku.

Jordon Ibe je od danes naprej na seznamu poškodovanih nogometašev
Jordon Ibe je od danes naprej na seznamu poškodovanih nogometašev FOTO: Reuters
Kot poročajo otoški mediji naj bi bil glavna tarča zvezdnik münchenskega Bayerna Mario Götze, ki je pri bavarskem velikanu v drugem planu. Slednji je trenutno še vedno poškodovan, na zelenice pa naj bi se vrnil 2. februarja. Liverpool naj bi že poslal uradno ponudbo klubu, ki domuje na Alianz areni. Ponudba pa naj bi bila težka okroglih petdeset milijonov evrov.
Mario Götze je na vrhu seznama želja Liverpoola
Mario Götze je na vrhu seznama želja Liverpoola FOTO: Reuters

Da bi zakrpali luknje, ki so v igralskem kadru nastale zaradi poškodb, pa se spogledujejo še z nekaterimi igralci iz nemške Bundeslige. V prvi vrsti sta glavna kandidata za prestop centralna branilca. Prvi je nekdanji varovanec Jürgena Kloppa pri dortmundski Borussii Neven Subotić. Rdeči iz mesta Beatlov si želijo branilca izposoditi do konca letošnje sezone 2015/2016 z možnostjo odkupa. Drugi pa je kamerunski reprezentant Joel Matip, 24-letnega centralnega branilca Schalkeja želijo odkupiti takoj. Aktualna pa je tudi govorica o nakupu švicarja Granita Xhake. Vezista Borussie iz Mönchengladbacha si ogleduje tudi londonski Arsenal. Seznam želja Arsena Wengerja pa dopolnjujejo še trije zadnji vezni nogometaši: William Carvalho, Victor Wanyama in Mohamed Elneny. Pri slednjem so pogajanja že v končni fazi. Uraden prestop pa naj bi pri Arsenalu naznanili v roku dveh dneh.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

the kop
09. 01. 2016 10.50
-2
spet bo sam škart pripeljal!