Nogomet

Klopp potrdil, da ne računa na Balotellija: 'Kakšen klub bo z veseljem vzel tega novega Maria'

Liverpool, 13. 07. 2016 10.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kljub temu, da naj bi se po več neuspešnih letih povsem "zresnil", italijanski napadalec Mario Balotelli nima prihodnosti pri Liverpoolu. To je zdaj potrdil tudi trener Jürgen Klopp, ki je moral ob začetku priprav sprejeti pomembno odločitev.

Mario Balotelli (desno) se je proti koncu zadnje sezone vrnil v pogon.
Mario Balotelli (desno) se je proti koncu zadnje sezone vrnil v pogon. FOTO: AP

Napadalec Mario Balotelli si bo moral v kratkem poiskati novega delodajalca, potem ko se mu je trener Liverpoola Jürgen Klopp javno odpovedal ob začetku priprav na novo sezono. Občasni italijanski reprezentant je zadnjo sezono preživel na posoji pri AC Milanu, kjer pa tudi zaradi poškodb ni odigral veliko tekem, v tabor rdečih, ki ga je v času njegove odsotnosti prevzel Klopp, pa se je Balotelli vrnil pred začetkom nove sezone. Nemški trener je v pogovoru za The Telegraph dejal, da se je nekdanji član milanskega Interja in Manchester Cityja znašel v neugodni situaciji, ki jo bodo morali v klubu hitro rešiti.

"Govoril sem z njim glede tega. Ni na stopnji kariere, ko bi se moral boriti s štirimi ali petimi drugimi nogometaši za en ali dva položaja," je dejal Klopp, ki je tako kot Balotelli tudi sam precej barvita osebnost. "Želimo si, da postane igralec, kakršen je bil pred svojo poškodbo - talent je še vedno tu, o tem ni dvoma. Ko smo opravili s predložki, streli z glavo in temi rečmi je pokazal svetovno 'klaso'. Toda to ni situacija, v kateri bi se moral boriti z drugimi igralci za en položaj, zato je jasno, da potrebujemo rešitev. Pojavil se bo klub, ki bo z veseljem imel novega Maria Balotellija. O tem sem jasno govoril z igralcem. V tem primeru je jasno. Zdaj je čas za odločitve in jaz poskušam pomagati Mariu, da se spravi v najboljšo možno formo in nato bomo videli, kaj se bo zgodilo."

Klopp kljub temu, da je s temi izjavami napovedal Balotellijev konec pri Liverpoolu, pohvalil trud Sicilijanca in 25-letniku, ki je nedavno dejal, da še vedno razmišlja o zlati žogi, napovedal popolno podporo. "O Mariu lahko govorim, to je jasno. Veliko sem slišal še preden sem prišel sem. A odkar se je vrnil, je bil dober fant in ne morem reči nič drugega o tej temi. Ni prišel nazaj in rekel: 'Kdo je šef? Jaz sem šef, ne, oprostite, to ste vi ...' Niti slučajno ni bilo tako. Vse je bilo dobro, vse je bilo 'okej'. Zdaj pa je tukaj, vse bomo storili, da ga pripravimo," je dodal nekdanji trener Mainza in Borussie Dortmund. Balotellijev podjetni agent Mino Raiola je že junija govoril o zanimanju turškega Bešiktaša, toda govorice so od tedaj potihnile. Balotelli, ki je po prestopu v Liverpool leta 2014 zadel le enkrat, ima še enoletno pogodbo s klubom z Anfielda.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iniesta
13. 07. 2016 16.13
+4
Mandarić naj ga prpele v olimpijo ...
Debely
13. 07. 2016 11.48
+11
Tip je bizgec. Škoda, da zaradi neumnosti zapravlja talent. Njegova kariera gre zaradi tega strmo navzdol.
JanZiska
13. 07. 2016 11.42
+12
Lep primer kam pripelje ta panevropska političnosocialna hiperkorektnost, kup zakonov, pravil in kodeksov, ki nalagajo 100 % tolerantnost, strpnost, razumevanje...potem pa imaš tipa, ki je totalno neprilagojen in po naključju temnopolt in mu ne moreš dobesedno nič reči, niti ga usmeriti, ne kaznovati, ker to avtomatsko pomeni, da si ti preklet umazan rasist. Narediš kot je naredil Klopp in si misliš naj se nekdo drug z njim zafrkava.
kiki46
13. 07. 2016 11.29
+11
tudi jaz ga ne bi imel v ekipi
Mungos2
13. 07. 2016 14.21
+4