Nogomet

Klopp na klopi Liverpoola začel z remijem pri Tottenhamu

London, 17. 10. 2015 20.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matjaž Ambrožič
Komentarji
8

Na uvodnem srečanju 9. kroga angleške lige sta se na severu Londona domači Tottenham in Liverpool razšla z remijem brez zadetkov (0:0). Prvi nastop Jürgena Kloppa, novega trenerja Liverpoola, je bil vseeno uspešen.

Eno točko je Klopp vknjižil na debiju.
Eno točko je Klopp vknjižil na debiju. FOTO: Reuters

Tottenham ostaja neporažen že osem ligaških tekem, pa čeprav si je gostujoči Liverpool, še zlasti v prvi četrtini tekme, ko je imel prepričljivo premoč, ustvaril nekaj lepih priložnosti. Najbližje zadetku je bil napadalec Divock Origi, ki je po podaji Emreja Cana, slednji je rahlo preusmeril predložek, zatresel vratnico.

Tekmo so nato bolj podjetno nadaljevali domači Spursi, ki pa jim ni uspelo premagati vratarja Simona Mingoletja. Clinton Njie že v prvem in Dele Alli v drugem polčasu sta Belgijca prisilila v dve odlični posredovanji. Kljub nekaj zelo lepim prodorom in vrhunskim kombinacijam na sredi igralnega polja pa je žoga izjemno redko prihajala v nevarna območja. Nekolikanj neroden je deloval predvsem Harry Kane, špica pri domačih. Nervoza je narasla tudi ob koncu srečanja, ko sta ekipi obrambno posredovali zelo panično. Za igralca tekme je bil razglašen domači vezist Moussa Dembele, pri gostih pa je največ odobravanja pri navijačih požel požrtvovalni centralni branilec Mamadou Sakho.

Liverpool se je kljub kadrovskim težavam oziroma številnim poškodovanim boril dobro. Jürgen Klopp, ki je v zadnjem tednu po priljubljenosti in medijskih objavah prekosil vse premierligaške kolege, vključno z Josejem Mourinhom, je svoj premierligaški krst prestal solidno.

Mauricio Pochettino, trener Tottenhama je na tiskovni konferenci po tekmi povedal, da je s predstavo svoje ekipe zelo zadovoljen: "Tekma je bila dobra in dinamična. Glede Harryja Kanea pa lahko povem le to, da se je Harry zelo trudil. Goli bodo že še prišli, brez skrbi." Nato pa je v konferenčni dvoranici stadiona White Hart Lane Jurgen Klopp ponovil, da mu je bila tekma zelo vešč, obenem pa priznal: "Začeli smo res eksplozivno in tedaj bi morali zadeti. Kasneje se je pokazalo, da ko smo bili pri žogi, nismo vedeli, kaj bi z njo. Bodisi smo bili malo zmedeni in neodločni bodisi nervozni. Toda to, kar se videl danes, to je torej šele po le nekaj dnevih treninga, me je zelo navdušilo. Zdaj imam dober temelj za nadaljne delo. Niso nam dali gola, to je odlično, nismo jih dali gola, to pa ni odlično, a bomo to že uredili tako, da bomo določene detajle izboljšali," je svoj nov dopadljiv nastop pred novinarji sklenil karizmatični Nemec.

Pasica Matjaž Ambrožič
Pasica Matjaž Ambrožič FOTO:

Izidi:
Tottenham - Liverpool 0:0
Chelsea - Aston Villa 2:0
Crystal Palace - West Ham 1:3
Everton - Manchester United 0:3
Manchester City - Bournemouth 5:1
Southampton - Leicester 2:2
WBA - Sunderland 1:0
Watford - Arsenal 0:3

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

NDH
18. 10. 2015 11.21
-7
BILIČ je za njega genij
srpinkladivo
18. 10. 2015 12.35
+9
Odvisno v cem, v nogometu mu ne seze do gleznjev!!!
rambek
18. 10. 2015 00.14
-8
Kdo sploh gleda to.sranje od.nogometa?
rambek
17. 10. 2015 22.36
-16
Bedna tekma bedna liga in to bi naj bila zanimivs tekma?
the kop
18. 10. 2015 08.26
+2
se vidi da si še otrok ki navija za najbolj pokvarjen klub!
ghee
18. 10. 2015 09.31
+5
SAF1
18. 10. 2015 13.51
+3
Da si toliko potreben pozornosti, ej...???
apodgraj
20. 10. 2015 07.53
+1
VsivSlofijo -Ne vem kdo te sili , da gledaš tekme drugih lig . Ne vem ,kaj sploh je zate tista prava tekma , ki bi ustrezala tvojim prezahtevnim merilom . . Morda pa boš ob gledanju slovenske lige zadovoljil svoje okuse .