Nogomet

VIDEO: Klinsmann se vrača v domovino: 'Pel bom tako nemško himno kot ameriško'

Köln, 10. 06. 2015 08.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Jürgen Klinsmann se vrača v domovino. Resda samo začasno, kot selektor ameriške reprezentance. Nemška in ameriška izbrana vrsta se bosta namreč pomerili na prijateljski tekmi v Kölnu, pred dvobojem pa je Klinsmann napol v šali napol zares dejal, da mora paziti, za koga bo navijal.

"Seveda bom pel tako nemško himno kot ameriško. Jasno je seveda, da sem še vedno tudi navijač Nemčije. Moral bom paziti, da se ne bom veselil ob napačnih trenutkih," je dejal nekdanji nemški selektor Jürgen Klinsmann se vrača v domovino. Resda samo začasno, kot selektor ameriške, ki zdaj živi v Kaliforniji, na novinarski konferenci pred dvobojem. Ta je bila nekaj posebnega, saj so prireditelji iz Nemške nogometne zveze (DFB) za mizo skupaj posadili nemškega in ameriškega selektorja, Joachima Löwa in Klinsmanna.

Jürgen Klinsmann
Jürgen Klinsmann FOTO: Reuters

Ta nista le tekmeca, temveč tudi prijatelja, nekoč pa sta bila tudi sodelavca. Löw je bil namreč v časih, ko je nemški elf vodil Klinsmann, njegov pomočnik, pozneje pa je sam uspešno prevzel vodenje Nemčije in jo lani popeljal do naslova svetovnih prvakov. "Ponosen sem, da sem ameriški trener, sem pa seveda Nemec od glave do pet," je še dejal priljubljeni Klinsi. Ekipo ZDA vodi od leta 2011, pred kratkim so Američani s 4:3 na prijateljski tekmi presenetili Nizozemce, zdaj Klinsmann upa še na eno presenečenje v domovini. Na zadnji prijateljski tekmi v ZDA so leta 2013 zmagali Američani, lani na SP pa so bili v skupinskem delu boljši Nemci.

"Ameriški nogomet se je v zadnjih letih zelo razvil. Presenečen sem nad hitrostjo in sposobnostjo ekipe," pa je moštvo prijatelja pohvali Löw.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.