Nogomet

'Kladivo udarilo' po Biliću, Hrvat ni več trener West Ham Uniteda, bo naslednik Moyes?

London, 06. 11. 2017 12.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slaven Bilić ni več trener angleškega prvoligaša West Ham Uniteda. Hrvaški strokovnjak, ki je v London prišel junija 2015, je moral oditi zaradi slabih rezultatov na začetku letošnje sezone. Kladiva so trenutno 18. v angleški Premier League, Bilića pa je odnesel poraz z 1:4 proti Liverpoolu. Kot naslednika se omenja Davida Moyesa.

Slaven Bilić je postal nova trenerska žrtev v angleški Premier League.
Slaven Bilić je postal nova trenerska žrtev v angleški Premier League. FOTO: AP

Vodstvo angleškega kluba West Ham United je odpustilo trenerja Slavena Bilića zaradi slabih rezultatov v premier ligi. Hrvat je ekipo prevzel junija 2015 in sklenil triletno pogodbo, sobotni prvenstveni poraz z 1:4 proti proti Liverpoolu pa je bil tisti, ki je dokončno pokopal Bilića.

Poleg Bilića so West Ham zapustili tudi njegovi pomočniki Nikola Jurčević, Edin Terzić, Julian Dicks in Miljenko Rak. Kot možni naslednik se najpogosteje omenja nekdanji trener Evertona in Manchester Uniteda David Moyes, poročajo otoški mediji. 

"West Ham United lahko potrdi, da je Slaven Bilić danes zapustil svoj položaj v klubu. Vodstvo kluba bi rado izpostavilo, da smo gospodu Slavenu izjemno hvaležni za vse, kar je storil za ta klub v obdobju od leta 2015. Toda mi verjamemo, da so bile spremembe nujne, da lahko klub napreduje v pravo smer, vzporedno z vsemi ambicijami. Vodstvo kluba že išče novega trenerja in pričakujemo, da ga bomo uradno imenovali že v prihodnjih dneh," so v uradni izjavi za javnost zapisali pri londonskem premierligašu. Bilić je imel sicer največji izkupiček točk na število odigranih tekem od vseh trenerjev, ki so v eri Premier League (od leta 1992, op. p.) vodili West Ham United.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Trend01
06. 11. 2017 14.30
-4
Ga morda že čaka Rujevica? Kek pa, kam? Bo že našel delo.
CURVANORD Zanetti
06. 11. 2017 15.35
+0
Narobe,@mandzo ga je ze leto dni nazaj videl na klopi Reala,bo treba malo pocakat
zirafek
06. 11. 2017 13.37
-3
in imamo tapravega kandidata za trenerja slo reprezentance ,mijatovič pokliči hitro
walter2
06. 11. 2017 16.27
-1
Hahahahahahahaha ta še za Slovensko drugo ligo ni!