Nogomet

Kavčič bo imel vnovič na voljo Vučkića

Ljubljana, 02. 08. 2013 13.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska reprezentanca do 21 let začenja kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bo leta 2015 na Češkem. Slovenija se bo na prvi tekmi v Velenju pomerila z Estonijo. Vrača se Haris Vučkić.

Slovenija se bo v kvalifikacijski skupini 2 merila z reprezentancami Bolgarije, Rusije, Danske, Andore, najprej pa v Velenje prihaja Estonija. Avgustovski termin, ki ga Uefa sicer počasi ukinja, ni najprimernejši, a selektor Tomaž Kavčič kljub temu že nestrpno zre v začetek novega cikla: “Termin se bo v prihodnosti ukinil in ni najboljši, ampak to zdaj ni pomembno. Fantje, ki večinoma nastopajo po klubih v naši Prvi ligi Telekom Slovenije, so že začeli prvenstvo, vsi so v pogonu in dobro pripravljeni, edina izjema je Blaž Vrhovec. Ta naj bi po poškodbi začel treninge z ekipo v ponedeljek. Nekaj igralcev je še na čakanju, po dolgem času pa bo z nami spet Haris Vučkič, ki je saniral poškodbo in je spet nared za največje napore.

Druga kvalifikacijska skupina je zahtevna, ob imenih nasprotnikov pa se Kavčič tega zelo dobro zaveda. Prvi boji so že za reprezentancami, najbolje so začeli Bolgari, ki so dvakrat premagali Andoro, z zmago nad Andorci pa so začeli tudi Rusi. Slovenijo 14. avgusta doma torej čaka Estonija, v septembru pa kar dva derbija skupine, najprej 6. v gosteh z Rusijo, 10. pa doma z Dansko.

Haris Vučkić (levo) se vrača v izbrano vrsto.
Haris Vučkić (levo) se vrača v izbrano vrsto. FOTO: Damjan Žibert

Seznam reprezentance do 21. let:

Vratarja: Cotman (-), Jug (Bordeaux)
Obrambni igralci: Blažič (FC Koper), Dobrovoljc (NK Domžale), Janža (NK Domžale), Kous (NK Domžale), Krajnc (Cesena, ITA), Mitrovič (Olimpija Ljubljana), Palčič (Koper), Trajkovski (NK Maribor);
Zvezni igralci: Benedičič (AC Milan), Črnic (NK Maribor), Derviševič (NK Maribor), Jelenič (Padova), Ploj (NK Maribor), Požeg Vancaš (Domžale), Vrhovec (Celje), Vučkič (Newcastle Utd.), Zajc (Celje);
Napadalci: Bratanovič (Rudar Velenje), Pučko (FC Koper), Šporar (Olimpija Ljubljana)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kun_Aguero
02. 08. 2013 15.35
+2
Evropski prvaki U19 reprezentanca Srbije