Nogomet

Katarci prepričani, da za odvzem SP ni podlage

Berlin, 24. 09. 2014 19.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Za odvzem nogometnega svetovnega prvenstva ni podlage, trdijo katarski organizatorji mundiala, ki so se odzvali na besede člana izvršnega odbora Fifa Zwanzingerja, ki pravi, da SP v Katarju ne bo izpeljano.

Za vznemirjenje pri organizatorjih SP je poskrbel nemški član izvršnega odbora Mednarodne nogometne zveze Fifa Theo Zwanziger, ki je v pogovoru za Sport Bild Plus možnosti za izvedbo svetovnega prvenstva v nogometu v vročem Katarju označil za nične.  "Osebno sem prepričan, da prvenstvo leta 2022 ne bo izpeljano v Katarju. Zdravniki zatrjujejo, da ne morejo prevzeti odgovornosti, če bi svetovno prvenstvo tam izpeljali poleti," je dejal nekdanji predsednik nemške nogometne zveze DFB, ki je prepričan, da je zdravstvenih tveganj za igralce in navijače, povezanih s tem prvenstvom v Katarju enostavno preveč. "Prvi resen zdravstveni primer, ko bi bilo ogroženo življenje, bi pripeljal do preiskave na državnem tožilstvu, za kar prav nihče v Fifinem izvršilnem odboru ne želi prevzeti odgovornosti. Seveda obstajajo rešitve za hlajenje stadionov, vendar pa prvenstvo niso le klimatizirani stadioni, nevarnost za udeležence prvenstva predstavlja visoka vročina zunaj prizorišč," je še dejal.

Na njegove izjave so se že odzvali v Fifi, ki trdi, da gre za osebno mnenje člana izvršnega odbora in ne gre za mnenje krovne mednarodne nogometne organizacije. Prav tako je bil več kot jasen generalni sekretar organizacijskega odbora prvenstva Hassan al-Thawadi, ki je prepričan, da bo mundial leta 2022 v Katarju, tako kot je bilo načrtovano. "Prav nič me ne skrbi, saj za odvzem prvenstva ni nikakršne podlage. Gre za prvo prvenstvo, ki bo organizirano na območju Bližnjega vzhoda. Zato bo prvenstvo priložnost za rušenje predsodkov o regiji, za katero neupravičeno velja, da jo zaznamujejo le oboroženi spopadi. SP v Katarju bo priložnost za poenotenje ljudi. Nedvomno bo zapuščina prvenstva v Katarju zelo pozitivna. Edina nejasnost, povezana s prvenstvom, je, ali bo pozimi ali poleti, ne glede na to smo pripravljeni gostiti prvenstvo kadarkoli," se je odzval katarski predstavnik.

Organizatorji so prepričani, da bo SP izpeljano v Katarju.
Organizatorji so prepričani, da bo SP izpeljano v Katarju. FOTO: Reuters

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

odojkk
25. 09. 2014 11.59
+1
sej tam dol majo itak tok dnara da si bojo ze zmisll kej... pa magar klimatizerane stadione
george phoenix
24. 09. 2014 21.22
+7
Seveda ni podlage, ker bodo miljonči na računih požrešnih podkupljivih antipatikov poskrbeli za to.
botihh
24. 09. 2014 19.44
+15
Kurjo kožo dobim ko vidim tega plešastga starca na sliki....