Nogomet

VIDEO: Katanec: Nam neodločen izid nič ne pomeni

Šenčur, 04. 06. 2013 12.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometno reprezentanco v Reykjaviku proti Islandiji čaka nova tekma v okviru kvalifikacij za nastop na SP 2014 v Braziliji. Selektor Srečko Katanec poudarja, da za Slovenijo na Islandiji šteje le zmaga, sicer bodo zapravljene še zadnje možnosti za SP.

Slovenija je po petkovi zmagi v Bielefeldu proti Turčiji (2:0) dobila dodatno pozitivno energijo, obenem pa so Islandci še kako obremenjeni zaradi prvega zvezdnika ekipe Gylfija Sigurdssona, ta je odločil tudi dvoboj v Stožicah (1:2), ki ga tokrat ne bo v islandski izbrani vrsti. Vse to slovenski vrsti vliva dodatno motivacijo. "To, da manjka Sigurdsson, je za Islandijo zanesljivo problem. A ne glede na to, ali je ali ga ni, moramo mi ponoviti svojo kompaktno igro. Moramo igrati pametno, seveda do določene meje. Nam neodločen izid ne pomeni nič, moramo zmagati. Če nam izid ne bo pogodu, bomo morali pokazati vse svoje karte, morali bomo tvegati. Neodločen izid nam bi prinesel le kakšno Fifa točko, a to me ne zanima. Če bo 20 minut pred koncem neodločeno, bomo morali tvegati, potem pa bomo videli, kaj se bo zgodilo in po tej tekmi bo jasno, kako naprej," je povedal slovenski strateg. Za Slovenijo bi bilo zelo pomembno, da bi proti Islandiji povedla.

Srečko Katanec
Srečko Katanec FOTO: Damjan Žibert

"Vsak bo skušal dati gol čim prej, če nam uspe, bo tudi priložnosti še kar nekaj, ki jih bo potem treba zaključiti," še pravi Katanec. Pomembna pa bo predvsem obramba ob prekinitvah, iz katerih so Islandci izredno nevarni: "Vseh devet točk so naredili iz avtov in prostih strelov, kar je njihova kvaliteta, dodana vrednost, ki je druge ekipe nimajo. 'Avt mečejo praktično na penal' ... zato bo potrebne veliko koncentracije in tudi nekaj sreče, da se žoga ne odbije narobe, v gneči pa jo je potem možno potisniti v mrežo. Upam, da bomo srečnejši od njih." Še enkrat se je spomnil petkove tekme s Turki, ki je bila prava po pristopu, a tudi na tej Katanec še vidi možnost izboljšave. "Igramo lahko še pametneje, ko je ekipa že utrujena. Takrat je treba večkrat vrniti žogo vratarju, da se ekipa lahko malo spočije, žoga mora biti tudi hitrejša. Boljše bo treba odigrati tudi nasprotne napade, a to je tudi stvar navdiha, izkušenj in tudi izraz kakovosti posameznika. Če bomo ponovili igro proti Turkom, lahko pridemo tudi do zmage." V nogometu vselej svojo vlogo odigra tudi Fortuna. "Tekma je sestavljena iz situacij, ki kdaj kaj dajo, kdaj vzamejo. Če bo pristop pravi in če nam bodo šle določene situacije na roko, pa z nekaj sreče ... Nikakor pa ne bo lahko, saj nas čaka ekipa, polna entuziazma, vidijo veliko večjo priložnost od nas. Mi moramo pokazati voljo, željo, agresivnost, znanja pa imamo zanesljivo toliko kot oni. A seveda je na tekmi je možen rdeči karton, pa vratnica, ko gre nekomu žoga noter, drugemu ven. Jaz si želim, da bo šlo, a tudi če ne, je važno, da bo pristop pravi."

O začetni enajsterici za Islandijo Katanec ostaja skrivnosten, saj pravi, da so na voljo še trije treningi. Prav trening je na prvem mestu in v torek je Slovenija vežbala predvsem tako imenovane standardne situacije. Manjkal je Boštjan Cesar, ki ima lažji prehlad, zato je dobil nekaj dodatnega odmora, že popoldan pa naj bi se ekipi pridružil na drugem današnjem treningu.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

grozjak
05. 06. 2013 12.44
kakšne možnosti? ne ga srat, no............
memike
05. 06. 2013 07.05
+1
Trener dela razliko, pa se kaksno.
24vohomurckov
04. 06. 2013 18.17
-13
...mar tale tipo misli,da fantje gole dajejo zaradi njegove sposobnosti??......al kaj??
CallMeFOOL
04. 06. 2013 19.07
+10
dobesedno tako kot si reku zaradi njega devajo gole
24vohomurckov
04. 06. 2013 20.06
-6
....saj nisi resen?? goli bodo padali,ali pa ne,če jim on bedarije kvasi,ali pa ne!!
CallMeFOOL
04. 06. 2013 20.51
+4
sej rabijo sam 1 gol dat pa nobenga prijet !!
David Jelen
04. 06. 2013 21.43
+0
ja sam slovenija je nafukala potem v gol razliki
dohhhh
04. 06. 2013 22.23
+2
Trener je tisti ki naredi razliko, ampak če je moštvo slabo ti noben trener ne pomaga isto kot če vodiš Barco proti Olimpiji, to bi še Slaviša verjetno vsaj remiziral ...
AIZ
04. 06. 2013 18.09
+8
Sej mar niso že vse možnosti splavale po vodi?
Rolo956
04. 06. 2013 23.36
+6
nekaj teoreticnih sans je se ostalo samo tak prakticno nic vec