Nogomet

Katanec in druščina čakajo na Novakovića, prvi trening minil brez posebnosti

Buenos Aires, 30. 05. 2014 10.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska nogometna reprezentanca je pripotovala v Buenos Aires, kjer so izbranci Srečka Katanca opravili prvi trening. S pogoji na La Bomboneriti so bili zadovoljni, danes pa se jim bo priključil še strelec Milivoje Novaković.

Slovenska nogometna reprezentanca je po približno 19 urah potovanja v Buenos Aires ob 22. uri po slovenskem času opravila prvi, po pričakovanju lažji in krajši enourni trening, ki je bil namenjen predvsem odpravljanju posledic dolgega sedenja na letalu. Izbranci selektorja Srečka Katanca so prvo vadbo opravili na tako imenovani La Bomboneriti oziroma "majhni Bomboneri", sosedi slavne La Bombonere, ki je domovanje enega najbolj uglednih svetovnih klubov Boce Juniors.

Srečko Katanec
Srečko Katanec FOTO: Damjan Žibert

Kot zanimivost velja omeniti, da so v soseščini pod vodstvom legendarnega Carlosa Bianchija na drugem igrišču vadili tudi Xeneizes oziroma igralci prve ekipe Boce Juniors, ki so za razliko od Slovencev tokrat "resneje" delali. "Danes je bilo bistveno, da smo se po tej dolgi poti, ki pusti posledice, tudi utrujenost, malo raztekli in poigrali z žogo. Danes bo že bolje in bolj intenzivno," je po treningu pojasnil vezist Dalibor Stevanović, ki je zadovoljen s pogoji za vadbo.

"Igrišče je v redu, primerno namočeno, žoga je hitra, ampak nismo imeli nobenih težav. Vreme je idealno, torej je vse v najlepšem redu," pravi Stevanović, ki dodaja, da je v mislih že prisoten prijateljski obračun z Urugvajem v Montevideu. Soigralcem se bo predvidoma že danes pridružil tudi Milivoje Novaković, ki ga čaka prav tako dolga pot z Japonske.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kukuruz10
30. 05. 2014 14.43
+5
bezjak,handanović,kempl ...drugo je za 4 avstrisko ligo
Joker3
30. 05. 2014 16.53
+3
Slovenska reprezentanca se že od nekdaj podcenjuje, potem pa kar nenkrat presenetijo.
kukuruz10
30. 05. 2014 14.42
+7
bezjak !! bezjak bezjak