Liga prvakov

FOTO in VIDEO: Preveč Atleticovega strupa za Kamplove farmacevte, Oblak z Madridčani domov brez skrbi

Leverkusen, 21. 02. 2017 19.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Atletico Madrid je visoko dobil prvo tekmo osmine finala Lige prvakov in si na gostovanju pri Bayerju iz Leverkusna priigral težko ulovljivo prednost (4:2). Jan Oblak je obsedel na klopi, medtem ko je bil Kevin Kampl pred očmi selektorja Srečka Katanca med vidnejšimi posamezniki obračuna na BayAreni.

Več videovsebin
  • Goli s tekme Bayer Leverkusen - Atletico Madrid
    05:08
    Goli s tekme Bayer Leverkusen - Atletico Madrid
  • Gol Fernanda Torresa na tekmi Bayer Leverkusen - Atletico Madrid
    01:13
    Gol Fernanda Torresa na tekmi Bayer Leverkusen - Atletico Madrid
  • Vrhunci tekme Bayer Leverkusen - Atletico Madrid
    06:17
    Vrhunci tekme Bayer Leverkusen - Atletico Madrid
Griezmannov zadetek v prvem polčasu je spisal zgodovino Atletica. Francoz je s 13. golom v Ligi prvakov na večni lestvici prehitel pokojnega mitskega nogometaša in trenerja rdeče-belih Luisa Aragonesa in je zdaj Atleticov najboljši strelec najelitnejšega evropskega tekmovanja.

Najvidnejših mož štaba slovenske reprezentance Srečka Katanca in Tomaža Kavčiča, ki sta bila na tribuni BayArene, na prvi tekmi osmine finala Lige prvakov njun stanovski kolega Diego Simeone ni razveselil in prvo postavo Atletica za tekmo z Bayerjem sestavil brez Jana Oblaka. Škofjeločan je dobil zeleno luč za nastop tik pred odhodom v Nemčijo, a se je argentinski strateg odločil podaljšati zaupanje v Miguela Angela Moyaja. Ravno proti Leverkusnu, takrat je šlo za povratno tekmo osmine finala v Madridu, se je Moya pred dobrimi tremi leti poškodoval, Oblak pa ga je izvrstno zamenjal in v "loteriji" enajstmetrovk poskrbel za napredovanje rdeče-belih. Tokrat se zgodba ni ponovila, sta pa Katanec in Kavčič s tribune lahko od prve minute pospremila nastop Kevina Kampla v postavi lekarnarjev. Roger Schmidt je prvič od prve minute na velikih evropskih tekmah zaupal tudi šele 17-letnemu napadalcu Kaiju Havertzu, ki je v konici delal družbo Mehičanu Javierju Hernandezu. Ta je bil za Atletico usoden v sezoni 2014/15, takrat še kot član Real Madrida, Simeone pa je "dvojcu HH" po robu postavil precej nepreverjeno obrambo: ob odsotnosti prvega moža zadnje vrste Diega Godina je Urugvajca nadomeščal rojak Jose Maria Gimenez, medtem ko je v napadu Kevin Gameiro po izjemni ligaški predstavi in enemu najhitrejših hat-trickov v zgodovini španskega nogometa dočakal svojo priložnost ob Antoinu Griezmannu. Leverkusen doma pred torkovim dvobojem ni izgubil na desetih zaporednih evropskih tekmah. In takoj se je pokazalo, zakaj: Kampl je s soigralci začel zelo podjetno, medtem ko bi lahko Atletico v tretji minuti ob boljši podaji v prostor Saula Nigueza kaj lahko prišel v matno situacijo pred Bernda Lena.

Po nekaj napadih zatišja sta akcijo po desni v deveti minuti izpeljala Griezmann in Yannick Carrasco, podajo slednjega pa je pred svojimi vrati v zadnjem hipu razčistil Charles Aranguiz. V 12. minuti je Bayer dvakrat "čudežno" preživel, najprej je po dolgi žogi Griezmann s prsmi podaljšal do Carrasca, Belgijec pa mu je vrnil podajo in Francoz je meril preblizu Lenu, ki bi bil že v naslednjem napadu brez moči: Wendell je predložek Filipeja Luisa (ne)spretno poslal v prečko. Razburjenje se je nato preselilo pred vrata rdeče-belih, kjer je Kamplov strel pred Moyajem blokiral Savić in morda preprečil celo zadetek. To na drugi strani ni uspelo Aleksandru Dragoviću, ki se je strela Saula Nigueza v 17. minuti dotaknil ravno toliko, da je žoga v neulovljivem loku za Lena padla pod prečko v gol. Spomnimo: Saul je bil v minuli sezoni usoden tudi za nemškega prvaka Bayern, ko je prav tako prispeval evrogol za kasnejše napredovanje v finale. Atleticova klop se je hitro spet veselila, v 25. minuti je grobo napako storil Dragović in omogočil pobeg Gameiroju, ki je lepo zadržal žogo ob Ömerju Topraku in Dragoviću ter jo nato nesebično predal osamljenemu rojaku Griezmannu, ki je mojstrsko zadel s pomočjo prečke. Leverkusen bi kmalu odgovoril v 29. minuti, ko je Moya nemočno obstal po akciji Kampla in nesrečnemu posredovanju enega od svojih branilcev, ki je kasnejšo podajo preusmeril za las mimo daljše vratnice. Prav tja je poletel Kamplov strel v 30. minuti, Moya se je izkazal s "panterskim" posredovanjem, nato je slovenski vezist Leverkusna proti golu Špancev poslal še pravcato "bombo", ki pa je bila (vsaj za gol gostov) nenevarna.

Kampl (desno) ustavlja strelca prvega gola Saula Nigueza.
Kampl (desno) ustavlja strelca prvega gola Saula Nigueza. FOTO: AP

Saul, Griezmann in Gameiro so v 34. minuti izpeljali še en strupen protinapad, po podaji zadnjega s strani pa je Griezmann sam pred vrati streljal v Lena, ki je le uspel storiti dovolj, da se je žoga odbila čez prečko in tako preprečil morda že odločilnih 0:3. Polčas se je končal s padcem Hernandeza v kazenskem prostoru gostov, ko ga je v obraz ob skoku udaril kapetan "Los colchoneros" Gabi Fernandez, a se škotski sodnik William Collum ni oglasil. Schmidt je za drugih 45 minut v boj poslal nespremenjeno enajsterico in bil za zaupanje nagrajen že v eni prvih akcij, potem ko je Kampl zelo lepo podal skozi obrambo Atletico in našel vtekajočega Benjamina Henrichsa, ta pa je zaposlil Karima Bellarabi, ki je mojstrsko zadel v daljši kot. A kaj, ko bi Atletico kmalu zadel še tretjič, in to takoj po izvajanju udarca s sredine, ko so Nemci spet nepozorno izgubili žogo, Gameirojev strel mimo prepočasnega Topraka pa je zadel stičišče vratnice in prečke. Francoz je bil spet nevaren v 53. minuti, ko ga je neuspešno lovil Kampl, Gameirojeva podaja pa je bila usmerjena preveč za hrbet osamljenemu Griezmannu. Gameiro je pet minut kasneje popravil "napako" in preigral obupnega Dragovića, ki ga je nato podrl točno na robu kazenskega prostora. Škotski sodniki so se odločili za najstrožjo kazen, pri katerih Španci v tej sezoni ravno ne blestijo, žogo je vzel kar Gameiro in bil zanesljiv s strelom po sredini. A pretresov na tej živahni tekmi kar ni in ni bilo konec, Atletico je plul proti lepi zmagi, nato pa je v 68. minuti veliko napako storil Moya, ki je predložek s strani katastrofalno odbil v soigralca Savića in žoga je končala za njegovim hrbtom.

Gameiro je vidno nezadovoljen odhlačal z zelenice 20 minut pred koncem, ko se je Simeone najboljšega posameznika na zelenici odločil zamenjati z dodatnim vezistom Thomasom Parteyjem. Bayer je imel več od igre in na zelenico sta na pobudo argentinskega trenerja gostov pritekla še klubska legenda Fernando Torres in Angel Correa, oba napadalca. A nevarnejši so bili še naprej lekarnarji, Hernandez je v 80. minuti kljub temu, da je eden najnižjih v svetu nogometa, dobil skok, Moyaja pa je še drugič rešil Savić. Že nekaj sekund kasneje je matno situacijo Leverkusna po strelu "Chicharita" celo na črti vrat ustavil Luis. Domači so bili za zapravljene priložnosti neusmiljeno kaznovani v 86. minuti, ko so Madridčani hitro izvedli met iz avta, krasen predložek v sredino Šimeta Vrsaljka pa je v zadetek z glavo hladnokrvno spremenil rezervist Torres. Slabe novice za goste sta prinesla zgolj pozna rumena kartona kapetanu Gabiju in Luisu, zaradi katerih tako kot Henrichs v domači vrsti ne bosta imela pravice nastopa na povratnem obračunu. Rezultat bi lahko v eni zadnjih akcij še zadnjič za Bayer malce polepšal Pohjanpalo, ki pa je preslabo meril z ugodnega položaja, medtem ko je imel še lepšo priložnost za odločilni udarec na drugi strani Correa, a se je Leno vnovič izkazal. Atletico je tako silovito prekinil leverkusenski niz desetih tekem brez poraza na domačih evropskih preizkušnjah in storil velik korak proti ponovni uvrstitvi v četrtfinale.

Liga prvakov, osmina finala, prva tekma:

Bayer Leverkusen ‒ Atletico Madrid 2:4 (0:2)
Bellarabi 48., Savić 68./ag.; Niguez 17., Griezmann 25., Gameiro 59./11-m, Torres 86.

Postavi:

Leverkusen: Leno; Henrichs, Dragović, Toprak, Wendell; Kampl, Aranguiz, Bellarabi (od 66. Pohjanpalo), Brandt (od 90. Bailey); Havertz (od 56. Volland), Hernandez. Na klopi: Özcan; Mehmedi, Baumgartlinger, Jedvaj.

Atletico: Moya; Vrsaljko, Savić, Gimenez, Luis; Gabi, Niguez, Koke, Carrasco (od 78. Torres); Griezmann (od 78. Correa), Gameiro (od 71. Partey). Na klopi: Oblak; Lucas, Caio, Gaitan.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (127)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

piuski
22. 02. 2017 09.29
atleti vbrizgali strup sodnikom,tak da so dobili penal.
JbmTiMt
22. 02. 2017 08.44
+0
prava tekma je bla vceraj city monaco
BožidarMacur
22. 02. 2017 08.19
Dober dan mene pa zanima kje lahko kupim gobe
notrajnc05
22. 02. 2017 08.02
-5
Tako se dela. Naj se ve, da se v Madridu igra najboljši fuzbal na planetu Zemlja!!
BayernGomez
21. 02. 2017 22.49
+4
Jao kakšne šanse je zapravil Leverkusen. Škoda ker ni Kampl zadel ker je bil res odličen strel.
BayernGomez
21. 02. 2017 22.47
+11
Mandžo je šokiran. Komaj je prebolel poraz sedaj pa tole.
BayernGomez
21. 02. 2017 22.56
+9
TvojPrijatelj
21. 02. 2017 22.46
-7
Tako Sterling kot Sane v čistem offside-u. Monaco bil oropan. Sploh Sterling, v offside-u za skorajda DVA METRA in tega stranski sodnik ni videl...
širimresnico
21. 02. 2017 22.48
+2
TvojPrijatelj
21. 02. 2017 22.52
-3
ga ni bilo. Je šel na žogo in ne na Aguerovo nogo. Če pa že pišem o Agueru: Respect za njegov DRUGI zadetek. Tole je bilo vrhunsko!
ares1976
21. 02. 2017 22.54
+3
širimresnico
21. 02. 2017 22.56
+3
ares1976
21. 02. 2017 22.56
+2
Zadel je pa kaj... zogo ali nogo... sodnik se je odlocil tako kot se je... lepa tekma je za nami.. ne kvari je z glupimi komentarji...
TvojPrijatelj
21. 02. 2017 22.58
-2
FootballMaster
22. 02. 2017 09.46
Pa kaki offside. Mogoče pri prvem golu ampak ne Sterling... Ne vem kakšna pravila imate na otoku ali pa preprosto ti ne veš kdaj gre za prepovedani položaj...
neopredelen
21. 02. 2017 22.41
-4
Pa ne mi skos oblaka omenjat ka ste dosadni...
Paštašutar
21. 02. 2017 22.40
+3
Cestitke vsem 56im igralcem......to je to......BRAVO.....:):)
Campeones34
21. 02. 2017 22.39
+10
Brutalna tekma city vs monaco:) vrjetno tekma leta
vamos99
21. 02. 2017 22.30
+8
Kamplu pa kapo dol...mislim že dolgo govorim da lahk da v žep kakega rakitiča in podobne...
gloriavictis
21. 02. 2017 22.44
+8
rakitić je tud bil dober v sevilliji, zdaj ko je pa priso v barco pa je se samo povprecen. Ni enako ali igras z iniesto, busquetsom in messijem ali pa je zraven tebe gameiro
JbmTiMt
21. 02. 2017 22.27
+2
kaksne guardiola zganja hahaha
krnekilojz
21. 02. 2017 22.57
+1
alien8potnik
21. 02. 2017 22.26
+7
kakšna tekma.
JbmTiMt
21. 02. 2017 22.26
+0
neopredelen
21. 02. 2017 22.25
-2
Se nej kdo rece da je guardiola vrhunski trener. Prosim vas hahaha
ares1976
21. 02. 2017 22.30
+3
neopredelen
21. 02. 2017 22.42
-4
Hm...bayern je unicil, z cityem pa vidimo ka dela. Pustimo barco,ki bi lahko igrala brez trenerja glede na kakovost posameznikov
ares1976
21. 02. 2017 22.51
+3
Unicil bayern? City-ju gre pa boljse kot kdaj koli prej... in kaj je slabega bilo na danasnji tekmi... ena boljsih v LP...
JbmTiMt
21. 02. 2017 22.25
-1
JbmTiMt
21. 02. 2017 22.20
+3
CURVANORD Zanetti
21. 02. 2017 22.23
+8
A sploh kdo gleda tekmo City Monaco razen tebe mene in aliena,mandzo se je tak v omaro skril,res vrhunski nogomet,povratna bo tudi huda
mmickica
21. 02. 2017 22.28
+11
Seveda Zanetti. Se nekaj nas ve, kaj je dober nogomet.
alien8potnik
21. 02. 2017 22.36
+8
CURVANORD Zanetti
21. 02. 2017 22.41
+7
Ta tekma ce bi bila finale kaj lepsega nam ne bi mogli ponuditi a ne moram zbosti @mandzota,trener se dere Hrvoje ki je zoga"Dominator odgovori pa iza ledza,vec pet puta":-D
mmickica
21. 02. 2017 22.48
+9
mmickica
21. 02. 2017 22.50
+9
Aja mandzo haha...., nije danas njegov dan...
CURVANORD Zanetti
21. 02. 2017 22.53
+7
Tak je to ko se napihuje in slabsalno pise cez nas,pa znova in znova dobi po smrceku,Vedno ko hvali Modrica ta nasljednjo tekmo odigra za v pozabo.Danes hvalil golmana pa lej kako se je koncalo.Hvali raketo ki je trenutno sam sebi v napoto.
sportko47
21. 02. 2017 22.54
-3
Mmickica prav luštno je vidt ko si vesela...pa še pust je pred vrati...ostani taka, zadovoljna in navdušena nad dobrim nohometom, keri točno veste kaj je dobr nogomet? A je kdo reku da je bila to slaba tekma...
alien8potnik
21. 02. 2017 22.54
+6
mmickica
21. 02. 2017 22.55
+7
Bomo postali vrazeverni... Mandzo odslej nehaj hvalit Raketo!
CURVANORD Zanetti
21. 02. 2017 22.58
+6
BayernGomez
21. 02. 2017 22.58
+6
BayernGomez
21. 02. 2017 22.59
+3
Pranjic mi je pred meto igral za Bayern sedaj igra za Koper.
BayernGomez
22. 02. 2017 14.25
Telefon spet spreminja besede. Pranjić, ki je pred leti igral za Bayern sedaj igra za Koper.
alien8potnik
21. 02. 2017 22.20
+8
neverjetna tekma.
mmickica
21. 02. 2017 22.23
+7
sportko47
21. 02. 2017 22.25
-4
Jest tut uživam sm si en krof prvošču in mislim nate ...5:3 juppiii
BayernGomez
21. 02. 2017 22.30
+5
sportko nič še nisi odgovoril pod članek o španski ligi ko je Barcelona zmagala
alien8potnik
21. 02. 2017 22.34
+9
sportko, to, kar ti počneš mmickici, je čisto nadlegovanje. torej - nasilje. pa, pusti jo že pri miru, mater.
BayernGomez
21. 02. 2017 22.35
+5
širimresnico
21. 02. 2017 22.39
+0
alien to kar ti počneš že leta je čisto nasilje nad barcelono in njenimi navijači
mmickica
21. 02. 2017 22.42
+10
Alien, saj vidis da je psihopat. V realnem zivljenju bi se ga zares bala srecat, tako pa si mislim, naj laja v prazno. Ene dvakrat sem mu stopila na zulj, pa se mu je cisto utrgalo, hehe...
alien8potnik
21. 02. 2017 22.43
+4
ej, resničnik, kaj počnem? niti ne komentiram več dosti. do nikogar od vas nisem nesramen. ti, recimo, si. kaj bi rad ppovedal? sportko je prav neokusen s tem, kako se non stop spravlja na mmickico. če si korikol toliko pri sebi, boš tudi ti podprl njo, ne njega, ne? saj sta sonavijača. ali si tak mačist, da tega ne zmoreš?
BayernGomez
21. 02. 2017 22.46
+5
še vedno čakam na sportkotov odgovor pod tistim člankom aja kje je pa mandžo?
širimresnico
21. 02. 2017 22.51
+2
kaj me briga sportko....ti model si leta obtoževal barco za trgovanje z belim blagom....najstnika messija pa za največjega kriminalca....zdaj pa moraliziraš....
CURVANORD Zanetti
21. 02. 2017 22.55
+4
Pri monacu manjka kak Igralec tipa Vrsaljko al kako se ze pise ta dominator bi jim bilo lazje golmana imajo za ked top3:-)
alien8potnik
21. 02. 2017 22.58
+6
res sem takrat "moraliziral" okrog trgovanja z otroki v fuzbalu. to se mi še zdaj ne zdi okej. vsi imajo to na vesti. tudi real. messi ima tudi svoje temne plati (utaja davkov, povezanost z narko kartelom, tudi nekaj rasističnih izpadov do igralcev). žal mi je, da to zdaj omenjam. a prav drezaš, da ti napišem. vem, takrat sem se vam ful zameril. ampak, hej, že več kot leto zelo malo kdaj sploh komentiram. in še, ko to naredim, se trudim, da nikogar ne žalim. predlagam, da se pogovarjava strpno. nima smisla neko prepucavanje. fuzbal je lep. dajmo uživat.
širimresnico
22. 02. 2017 11.16
+0
lepo da si sedaj tako strpen in spravljiv...žal si bil zelo žaljiv ko je barcelona leta in leta zmagovala vse po vrsti....sedaj ko je pa malo padla si pa naenkrat prijazen....torej gre pri tebi in podobnih samo za to....sprenevedanje in hinavščino namreč...v sebi si še vedno enak kot si bil......
CURVANORD Zanetti
21. 02. 2017 22.15
+4
Spet gol Aguera danes pa res super tekma
JbmTiMt
21. 02. 2017 22.15
+4
subasic je najjaci hahaha