Nogomet

Kampl podal za lepo zmago farmacevtov, Aubameyang trmasti BVB ohranil blizu Bayerna

Leverkusen, Dortmund, 30. 01. 2016 18.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Borussia Dortmund je z dvema goloma Pierrea-Emericka Aubameyanga pred nedeljsko tekmo Bayerna pritisnila na prvake, ki se v zadnjih tednih bojda ubadajo z napetostmi v slačilnici. BVB je ugnal Ingolstadt (2:0), slavil pa je tudi Kevin Kampl, ki je z Leverkusnom popravil "napako" iz prejšnjega kroga.

Slovenski reprezentant je Hernandeza zaposlil za njegov 13. zadetek sezone.
Slovenski reprezentant je Hernandeza zaposlil za njegov 13. zadetek sezone. FOTO: Reuters

Borussia Dortmund je v izdihljajih uspela premagati Ingolstadt in pred nedeljsko domačo tekmo Bayerna proti Hoffenheimu zmanjšala zaostanek za na videz neulovljivim prvakom Bayernom (2:0). Prvi strelec kluba in nemškega prvenstva Pierre-Emerick Aubameyang je zabil nova zadetka in varovanci trenerja Thomasa Tuchla so kljub precejšnjemu mučenju uspeli vknjižiti vse tri točke. Napadalec reprezentance Gabona je mrežo gostov načel šele dobrih deset minut pred iztekom rednega dela, ko je predložek Lukasza Piszczeka s sumljivega položaja z glavo le poslal čez golovo črto. Pet minut pred koncem je Aubameyang prispeval še 20. zadetek sezone, tokrat z veliko bolj regularnega položaja, od koder je v mrežo poslal neubranljivi izstrelek. Za Dortmund je prve minute med člani odigral ameriški vezist balkanskih korenin Christian Pulisic, 17-letnik je vstopil v 68. minuti in BVB pomagal do zmage.

Po remiju na prvi tekmi spomladanskega dela prvenstva se je Bayer Leverkusen odzval z lepo zmago nad Hannovrom (3:0), ob kateri je Javier Hernandez, tako kot Aubameyang najbolj "vroči" strelec 1. Bundeslige, prispeval "doppelpack". Kevin Kampl je igral od začetka do konca in proslavljal vodilni zadetek z glavo Stefana Kiesslinga kmalu po začetku drugega polčasa, potem ko je izkušeni strelec že prej zadel vratnico. Hernandez je nato z dvema zadetkoma, prvega je dosegel s pomočjo precej velikodušno dosojene najstrožje kazni, drugega pa po lepi globinski podaji Kampla, pokopal upe gostov. Hiroki Sakai je bil tisti osmoljenec, ki je z domnevnim prekrškom nad Kiesslingom zakrivil enajstmetrovko, Kampl pa je svojega mehiškega soigralca zaposlil za že 13. zadetek ligaške sezone, s katerim se je Leverkusen prebil na četrto mesto, ki vodi v kvalifikacije za Ligo prvakov. Na preostalih tekmah je Werder Bremen ustavil nalet berlinske Herthe na izjemni tekmi na stadionu Weser (3:3). Schalke se je z zmago nad Darmstadtom (2:0) povzpel do petega mesta, spet pa je blestel zaželeni Leroy Sane z zadetkom in podajo. Na klopi Augsburga je na svoji najbrž zadnji tekmi kot član kluba, govori se o selitvi k Genoi, sedel slovenski reprezentant Tim Matavž, ki je lahko videl remi brez golov proti Eintracht Frankfurtu, ki ni zmogel premagati izjemno razpoloženega bavarskega vratarja Marwina Hitza.

Izidi 19. kroga:

Bayer Leverkusen – Hannover 3:0 (1:0)
Kiessling 44., Hernandez 63./11-m, 87.
Kevin Kampl (Leverkusen) je odigral celo tekmo.

Borussia Dortmund – Ingolstadt 2:0 (0:0)
Aubameyang 78. ,86.

Augsburg – Eintracht Frankfurt 0:0
Tim Matavž (Augsburg) je bil na klopi.

Darmstadt – Schalke 0:2
Werder Bremen – Hertha Berlin 3:3
Mainz 05 – Borussia Mönchengladbach 1:0

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iniesta
30. 01. 2016 20.46
-3
Pep je s svojim vedenjem ocitno povzrocil razkol v slacilnici in to ob nepravem casu ... Juve jih zna stresti ...
BayernGomez
30. 01. 2016 21.35
+3
Veš tudi Bayern zna Juve stresti mi je pa res čudno da te tako skrbi za Bayern ko na drugi strani Unitedu ne gre (seveda po zaslugi Van Gaala).
Iniesta
30. 01. 2016 21.51
-2
Van Halovemu junajtedu kar gre ... npr napredovali so v FA pokalu ... Pep je pa s tem nategovanjem koga bo v naslednji sezoni treniral ze prav smesen ...
Iniesta
31. 01. 2016 09.42
-3
in dela skodo ekipi, tako da ima Juve lepe sanse za napredovanje ... moje mnenje ...
BayernGomez
31. 01. 2016 11.33
+1
Tudi Bayern ima lepe šanse za napredovanje. Ja Van Gaalu gre odlično s prvo ekipo mu je uspelo premagat drugoligaša to ne uspe vsakemu. Pep bo že povedal koga bo treniral in to ob pravem času.
meskic
31. 01. 2016 15.14
Iniesta: Ja, res vidimo, kako Van Gaalu dobro gre. Malo morgen. V LP je izapdle zaradi Wolfsburga, ki je premagal Man Utd na odloclini tekmi. V EPL nimajo sans, da postanjeo prvaki, lahko se borijo samo, da pridejo v top 4.