Nogomet

Kampl: Ne smemo le nabijati dolgih žog

Ljubljana, 05. 06. 2015 11.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenski nogometni reprezentanti se na Gorenjskem pripravljajo na obračun za Euro 2016 proti Angliji. Ta bo 14. junija v Stožicah. Kevin Kampl verjame, da ima Slovenija na domačem terenu lepe možnosti za zmago.

V Berlinu v finalu lige prvakov med Barcelono in Juventusom Slovencev ne bo, kljub temu pa bo zanimal tudi izbrance Srečka Katanca. Kevin Kampl in Jasmin Kurtić Juventusa ne odpisujeta."Po celem svetu se govori, kako bo zmagala Barcelona. Jaz pa mislim, da bo zelo težko, in menim, da Juventus lahko presneti. Vse ekipe se znajo braniti, kako pa se znajo v Italiji, je pa čisto druga stvar," meni Kurtić, ki je napovedal zmago stare dame z 2:1.

Nogometaš Borussie meni, da mora biti slovenska izbrana vrsta pred obračunom z Anglijo samozavestna.
Nogometaš Borussie meni, da mora biti slovenska izbrana vrsta pred obračunom z Anglijo samozavestna. FOTO: Reuters

Kampl, ki se je v dresu dortmundske Borussie z Juventusom srečal v osmini finala lige prvakov, kjer so slavili italijanski prvaki, prav tako črno-belih ne odpisuje vnaprej. "Mislim, da ima Juventus možnosti proti Barceloni. Izločil je madridski Real, torej že mora nekaj znati. Barcelona je sicer v res dobri formi in mogoče najboljša ekipa na svetu. Ampak če bo Juventus dobro zapiral, ustavil Lea Messija, Luisa Suareza, Neymarja, potem lahko zmaga," meni Kampl.

Slovenski reprezentant pa možnosti za - domačo - zmago vidi tudi na obračunu Slovenije in Anglije. "To bo ena največjih domačih tekem doslej. Upam, da bo dobro ozračje. Že v Angliji nam je kazalo dobro, ko smo vodili z 1:0, ampak če bomo imeli dober dan in nam bo igra stekla, potem lahko nekaj naredimo proti Angležem. Seveda bo drugačna tekma kot proti San Marinu, ne moreš igrati tako ofenzivno, ampak vseeno moramo biti samozavestni. Ko imamo žogo moramo nekaj poskusiti, ne samo od zadaj nabijati dolge žoge. Tega ne potrebujemo, saj imamo dovolj kakovosti v ekipi, da lahko igramo tudi napadalno," meni Kampl.

Kurtić na drugi strani dodaja, da pričakovanja in spektakularnost tekme niso v ospredju. "Mi se moramo dobro pripraviti za tekmo proti Angliji. Moramo pa svoje narediti na igrišču in izvleči, kar se da. Anglija je težka reprezentanca, to smo videli tudi že v Londonu," pravi Kurtić in poudarja, da mora biti zanj in soigralce to, da ima Anglija kup zvezdnikov, le še dodatna motivacija.

Kurtić: Svoje moramo narediti na igrišču in izvleči, kar se da.
Kurtić: Svoje moramo narediti na igrišču in izvleči, kar se da. FOTO: Damjan Žibert

Pri Angležih imajo nekaj težav, med drugimi ne bo Dannyja Welbecka, dvakratnega strelca na Wembleyju ob zmagi Anglije s 3:1, a to ne spreminja dejstva, da imajo Otočani dobro ekipo. "Kot sem že rekel, Anglija je Anglija. Tisti, ki je poklican, mora biti med najboljšimi. Hitro najdejo menjavo za tistega, ki ga ni. Tisti, ki pridejo na novo, pa imajo še večjo željo. Gotovo bo težko, ampak na vsako tekmo gremo brez predaje, potem pa te izid včasih nagradi, včasih ne. Bomo videli, kako bo," je zaključil Kurtić.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

navijajmo za nogomet
05. 06. 2015 13.14
+6
Ja potem jih pa ne nabijat ane;)