Nogomet

Kaj je Materazzi rekel Zidanu? 'Matrix' ob deseti obletnici potrdil, da ni šlo za mamo ...

Milano, 09. 07. 2016 15.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dan pred novim velikim finalom francoske reprezentance, tokrat na domačem evropskem prvenstvu, so se v javnosti pojavile izjave nekdanjega italijanskega nogometaša Marca Materazzija. Ta je v finalu svetovnega prvenstva leta 2006 sprovociral Zinedina Zidana in pomagal Italijanom do naslova.

Poteza trenutnega trenerja Real Madrida je ušla glavnemu sodniku, ki pa je Francozu vseeno pokazal rdeči karton.
Poteza trenutnega trenerja Real Madrida je ušla glavnemu sodniku, ki pa je Francozu vseeno pokazal rdeči karton. FOTO: Reuters

"Kar sem rekel je bilo neumno. Toda takšne reakcije si nisem zaslužil," se je v soboto, ob deseti obletnici finala SP 2006 v Nemčiji, spominjal Marco Materazzi. Italijanski branilec je tehtnico v berlinskem finalu takrat usodno nagnil na stran svojega moštva. Ne samo, da je z glavo po podaji iz kota izničil vodilni zadetek Zinedina Zidana - francoskega kapetana je na njegovi zadnji reprezentančni tekmi v podaljšku uspel vreči iz tira, zaradi udarca z glavo v prsni koš italijanskega provokatorja pa je glavni sodnik Horacio Elizondo (bojda tudi z nedovoljeno uporabo posnetka s strani četrtega sodnika) enega najboljših nogometašev vseh časov tudi izključil. Materazzi ali "Matrix", kot so klicali člana milanskega Interja, je svoje delo opravil z odliko in se na koncu po izvajanju najstrožjih kazni veselil naslova svetovnega prvaka, prvega za Italijo po letu 1982. Materazzi se je moral kasneje še večkrat dotakniti odmevnih dogodkov z berlinskega olimpijskega stadiona, nikoli pa ni pokazal obžalovanja. Ponosno je pred pariškim Pompidoujem poziral tudi poleg kipa, ki je ovekovečil njegov spopad s Francozom, zdaj, točno deset let kasneje, pa je morda celo najbolj odkrito spregovoril o svoji provokaciji iz 110. minute finala.

"Veliko hujše reči lahko stalno slišiš na ulicah Neaplja, Milana, Pariza, ... Nikoli ne bi užalil njegove mame, meni je umrla pri 15 letih. Govoril sem mu le o njegovi sestri," je še dejal Materazzi, ki se v medijih pojavlja redno, še posebej z veseljem pa takrat, ko mora kritizirati nekdanjega trenerja Rafaela Beniteza.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

LaFerrari
10. 07. 2016 14.36
+1
ja kaj pa naj če pa vsak ki pride mimo dobi
jožamb
10. 07. 2016 08.57
-1
oni Alžirec pa ga je te lahko novkavtiral ali? kaj kaj te če ga je malo provociral. eni ga imate za nekega velike nogometaša. enim niti do kolen ne seže, če bi igral v eri, ko še denar ni igral takšne vloge in je bil nogomet samo igra in ne biznis
49mf5k0d
09. 07. 2016 21.42
+13
ojdipi vsi po vrsti. ... normalen bi se skril in ne še 10 let potem, v bistvu, s tem hvalil ...
Bravo7
09. 07. 2016 19.49
+36
A zato ker je slabo govoril čez sestro in ne mamo je pa sprejemljivo,pfuj makaronar en