Nogomet

Milik stari dami priigral finale Cope Italie

Rim, 23. 04. 2024 23.07 | Posodobljeno pred 9 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Juventusa so v polfinalu italijanskega pokala s skupnim izidom 3:2 izločili Lazio. Prvi obračun so na domačem igrišču dobili z 2:0, na povratni tekmi na Olimpicu pa je Lazio dolgo vodil z identičnim izidom. Kazalo je na podaljške, a je v zaključku odločilni gol dosegel Arkadiusz Milik.

Lazio - Juventus
Lazio - Juventus FOTO: Sofascore.com

Na prvi tekmi sta za izdatnejšo prednost stare dame poskrbela Federico Chiesa in Dušan Vlahović. A Lazio je odlično začel povratni obračun na krilih glasnih navijačev. Že v 12. minuti je Valentin Castellanos preskočil Alexa Sandra po podaji iz kota in zadel za znižanje skupnega izida. 

Kmalu zatem bi lahko za goste izenačil Vlahović, a mu je veselje s sijajno parado preprečil Christos Mandas, ki je branil v odsotnosti Ivana Provedela. Na drugi strani se je moral Mattia Perin izkazati, ko je Luis Alberto še enkrat več lepo zaposlil Castellanosa, ostalo je pri 1:1. 

Le štiri minute drugega polčasa so bile potrebne, da je Lazio izenačil. Znova je udarila naveza Luis Alberto-Castellanos. Španec je odlično zaposlil Argentinca, ki je v kazenskem prostoru prisebno matiral nemočnega Perina. 

Nato je Juventus le zaigral podjetneje. Znova je bil nevaren Vlahović, čigar plasirani strel je švignil mimo daljše vratnice. V 83. minuti pa je pritisk le obrodil sadove, ko je s prvim dotikom na tekmi zabil rezervist Arkadiusz Milik. Poljski napadalec je vstopil le dve minuti pred tem, ko je nadomestil Vlahovića. 

Razočaranj polna sezona za Lazio je tako dobila novo poglavje, kljub temu pa je njihov trener Igor Tudor po tekmi dejal, da nimajo česa obžalovati: "Igrišče zapuščamo z dvignjenimi glavami. Odigrali smo odlično tekmo, a na koncu ni bilo dovolj, za kar jim lahko samo čestitamo."

Arkadiusz Milik je bil junak stare dame na Olimpicu.
Arkadiusz Milik je bil junak stare dame na Olimpicu. FOTO: Profimedia

Polfinale Cope Italie, izid: 

Lazio – Juventus 2:1 (1:0) // 2:3* 
Castellanos 12., 48.; Milik 83.

*skupni izid

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.