Nogomet

Juventus do novih treh točk po zmagi nad Milanom, Higuain krvnik rossonerov na San Siru

Milano, 28. 10. 2017 20.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nogometaši AC Milana so morali kar na domači zelenici priznati premoč aktualnemu italijanskemu prvaku Juventusu (0:2). Za dva zadetka gostov iz Torina je poskrbel Gonzalo Higuain, črno-beli pa so se tako na lestvici izenačili s prvouvrščenim Napolijem.

V glamuroznem derbiju 11. kroga italijanske Serie A sta se udarila AC Milan, ki kljub številnim okrepitvam poletnega prestopnega roka vztraja na sredini lestvice in aktualni italijanski prvak Juventus. Prav sedemkratni zmagovalec Lige prvakov je šele pred dnevi z zmago proti Chievu (4:1) prekinil več kot mesec dni trajajoče obdobje brez zmage, ki ga je pošteno oddaljilo od mest, ki vodijo v elitno evropsko tekmovanje.

Bonucci je v poletnem prestopnem roku vrste Juventusa zamenjal za rossonere.
Bonucci je v poletnem prestopnem roku vrste Juventusa zamenjal za rossonere. FOTO: AP

Varovanci Vincenza Montelle so tokrat na domači zelenici gostili Juventus, pri čemer pa zaradi prepovedi niso morali računati na sicer nekdanjega člana stare dame iz Torina, izjemnega branilca Leonarda Bonuccija. Črno-beli so v Milano pripotovali z veliko željo po zmagi, ki bi jih ohranila blizu prvourvščenega Napolija, kar je v 23. minuti potrdil Gonzalo Higuain, ki je goste v vodstvo povedel z neubranljivim strelom po lepi podaji Paula Dybale.

V nadaljevanju se je tehtnica prevesila v prid domačih, ki pa so ob neverjetni priložnosti Nikole Kalinića uspeli zatresti zgolj prečko. V drugem polčasu pa je sledil hladen tuš za Milančane, ko se je po čudoviti akciji že drugič na tekmi med strelce vpisal Higuain.   

AC Milan - Juventus 0:2 (0:1)
Higuain 23., 63.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jebalvisvoju
29. 10. 2017 02.02
+1
milan rupetina.. sploh nevem kaj odlasajo z montello v angl. ligi bi bil ze 3x zamenjan... ke bogo
juvefor
28. 10. 2017 21.10
+3
Juventus je milanu pristrigel peruti. Po visoki zmagi proti chievu so italijanski časniki namreč pisali o velikem povratku milana, ter njegovem pohodu proti vrhu lestvice, ki ga bodo potrdili z zmago proti juventusu. Če je bilo na začetku še zanimivo, pa je proti koncu juventus smešno lahko dominiral na igrišču. Čeprav si želim močan milan, ta ekipa to še zdaleč ni, 200 milijonov gor ali dol.
selecao
28. 10. 2017 21.08
+4
Odkar mali pokvarjeni mafiozo Silvio Berlusconi ni več pri stvari, Milan samo tone. Sedaj, ko mafi ne kupuje tekem, prvenstev, naslovov so padli tja kamor sodijo v povprečje., na realna tla. Seveda se je navijačem težko sprijazniti s tem dejstvom, ko pa so v preteklosti živeli v sanjah, da je vse to res, v resnici pa je njihove sanje kupoval mali pokvarjeni mafiozo Silvio Berlusconi.
jebalvisvoju
29. 10. 2017 02.02
+0
mislim da je nekaj resnice v tem komentarju
BayernGomez
29. 10. 2017 12.30