Nogomet

Juve s podaljšanjem pogodbe izrazil podporo Morati, toda Real ostaja blizu

Torino, 10. 12. 2015 19.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Italijanski prvak Juventus je objavil, da je podaljšal pogodbo z napadalcem Alvarom Morato. Eden izmed zvezdnikov pretekle sezone preživlja težke čase v Torinu, toda belo-črni so se odločili, da z njim podaljšajo sodelovanje do leta 2020. Real Madrid ga lahko še vedno odkupi.

Madridski Real lahko Morato še vedno odkupi za fiksno ceno - 30 milijonov evrov.
Madridski Real lahko Morato še vedno odkupi za fiksno ceno - 30 milijonov evrov. FOTO: Reuters

Juventus še vedno verjame v Alvara Morato. Tako si na Apeninskem polotoku razlagajo četrtkovo novico o podaljšanju pogodbe s šolarčkom madridskega Reala. Španski reprezentant je skupaj s Torinčani v četrtek potrdil sklenitev dogovora, čeprav je v zadnjem času obsojen na vstopanje v igro s klopi, Real Madrid pa ga lahko s pomočjo posebne klavzule, ki je v pogodbi že vse od začetka, odkupi za fiksno ceno 30 milijonov evrov. Juve naj bi Morati s podaljšanjem do leta 2020 dvignil plačo s trenutnih 2,5 milijona evrov na leto in skušal še bolj prepričati Španca, ki ni nikoli skrival hvaležnosti in naklonjenosti do italijanskega kluba, kamor se je preselil lani in sodeloval v pohodu do italijanskega državnega in pokalnega naslova ter finala Lige prvakov.

"Velikokrat sem padel, toda vedno sem vstal," je novo pogodbo prek družbenih omrežij na kratko pokomentiral Morata in besedam dodal navijaški vzklik: "Prav do konca - naprej, Juve!" Juventus v naslednjih dneh čakata dve veliki tekmi, po derbiju s Fiorentino še mestni obračun s Torinom, s popolnim izkupičkom pa bi se varovanci Massimiliana Allegrija še dodatno dvignili na lestvici, kjer trenutno zasedajo peto mesto. 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Dobrovoljac
11. 12. 2015 11.20
-6
Ma niti za klop Reala ni dost dober....kak Real. Mi rabmo Agureota ali podben kaliber napadalca!
VECCHIASIGNORA
11. 12. 2015 13.39
+9
realno 1
11. 12. 2015 16.04
No no, Morata bi bil kot cesnja na tortici za Real... Meni osebno je zal, da smo ga prodali. Ima potencial, zabija, vse ++... Za Aguera se pa strinjam. On je pa napadalec, ki bi si ga lahko zele vsaka ekipa.
realno 1
11. 12. 2015 16.05