Nogomet

Mojstrovina Iličića v pristanišču pomagala potopiti genovske grifine, Atalanta lovi prvo šesterico

Genova, 12. 12. 2017 19.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Atalanta je z Josipom Iličićem v prvi postavi uspešno zaključila 16. krog italijanske Serie A, kjer se je z zmago v Genovi povzpela vse do osmega mesta (2:1). Iličić je zabil že svoj drugi gol na zadnjih treh tekmah in skupno šestega za svoj novi klub, Jasmin Kurtić pa je obsedel na klopi.

Kranjski virtuoz Iličić (spredaj) med gostovanjem pri Internazionaleju v Milanu.
Kranjski virtuoz Iličić (spredaj) med gostovanjem pri Internazionaleju v Milanu. FOTO: AP

V podnebno ugodnejših delih Evrope nogometaši še niso odšli na zimski premor. Tako je tudi v Italiji, kjer je Atalanta na gostovanju v Genovi morala še odigrati tekmo 16. kroga Serie A z istoimenskim prvoligašem. Med uspešnim nastopanjem v Ligi Evropa, ekipo Josipa Iličića in Jasmina Kurtića v 1/16 finala sredi februarja čaka prvi od dveh zvezdniških obračunov z Borussio Dortmund, ekipa Giana Piera Gasperinija Evropo lovi tudi v prvenstvu. Z zmago na torkovi tekmi v pristanišču bi se lahko črno-modri šestouvrščeni Sampdorii, drugemu genovskemu prvoligašu, približali na štiri točke zaostanka, a z Iličićem v prvi postavi se ni začelo po načrtih. Akcijo Adela Taarabta je namreč že v četrti minuti z natančnim strelom z roba kazenskega prostora zaključil Andrea Bertolacci, ekipa iz Bergama pa je odgovorila tik pred polčasom, ko je po podaji Andree Petagne v mojstrskem slogu akcijo zaključil Iličić. Slovenski reprezentant si je z levico lepo pripravil strel in iz igre vrgel branilca, nato pa "na prvo" meril ob oddaljenejšo vratnico in tako vsaj malce pomiril navijače mestnega tekmeca Sampdorie, ki si je Kranjčana tako želela v svojih vrstah, na koncu pa je nekdanji član Triglava, Britofa, Bonifike, Interblocka, Maribora, Palerma in Fiorentine na njihovo žalost in jezo v zadnjem hipu izbral trenutne delodajalce.

Drugi polčas so gostje začeli tako, kot so končali prvega: Andrea Masiello je po prostem strelu malce srečno prišel do žoge, ki je preletela skorajda vse v kazenskem prostoru, in jo mirno pospravil v mrežo Genovčanov. Gasperini je Kurtića pustil na klopi, tja pa je okoli 20 minut pred koncem dvoboja posadil tudi Iličića. Kmalu za tem bi lahko Marten de Roon že odločil tekmo, potem ko ga je našel Alejandro Gomez, a je Mattia Perin brez večjih težav opravil s slabim poskusom nizozemskega vezista. Perin je izvrstno posredoval po še enem predložku Gomeza, ki ga je proti njegovim vratom preusmeril Jose Luis Palomino, domači vratar pa je nato refleksno ustavil še Mattio Caldaro. Zaključek tekme je pripadel pristaniški ekipi, v zadnjih sekundah se je pred vrati Atalante znašel tudi Perin, ki bi lahko postal še večji junak, a mu s soigralci ni uspelo ustaviti dviga Bergamčanov vse do osmega mesta na lestvici. Genoa ostaja 16., zgolj dve točki nad mesti, ki vodijo v Serie B. 

Izidi 16. kroga Serie A:

Genoa ‒ Atalanta 1:2 (1:1)
Bertolacci 4.; Iličić 45., Masiello 52.
Josip Iličić je igral do 72. minute, Jasmin Kurtić (oba Atalanta) pa je bil na klopi.

AC Milan ‒ Bologna 2:1 (1:1)
Bonaventura 10., 76.; Verdi 23.

Lazio ‒ Torino 1:3 (0:0)
Alberto 69.; Berenguer 54., Rincon 64., Edera 73.
RK: Immobile 45./Lazio

Napoli ‒ Fiorentina 0:0

ChievoVerona ‒ AS Roma 0:0
Valter Birsa je igral vso tekmo, Boštjan Cesar (oba Chievo) je bil na klopi.

Juventus ‒ Inter 0:0
Samir Handanović (Inter) je branil vso tekmo.

Sassuolo ‒ Crotone 2:1
Udinese ‒ Benevento 2:0
SPAL 2013 ‒ Hellas Verona 2:2  
Cagliari ‒ Sampdoria 2:2

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.