Nogomet

Jordanski princ želi preprečiti volitve za predsednika FIFA

Lozana, 23. 02. 2016 10.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Odvetniki jordanskega princa Alija bin al Husseina, kandidata za predsednika Mednarodne nogometne zveze, so na Mednarodno športno razsodišče v Lozani poslali zahtevo, da preprečijo petkov volilni kongres za prvega moža Fife.

Princ želi na volitvah posebne kabine, kar je etična komisija Fife zavrnila. "Fifa je zavrnila našo zahtevo za hiter postopek, da bi našli rešitev pred 26. februarjem. Zato je naravno, da gre princ Ali na CAS," je v izjavi za javnost zapisala odvetniška ekipa jordanskega princa, ki je eden od petih kandidatov za predsednika Fife. Uradno zahtevo so odvetniki poslali v ponedeljek, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Delegati bodo v petek na volitvah za naslednika Seppa Blatterja izbirali med 39-letnim predsednikom jordanske nogometne zveze, princem Alijem bin al Husseinom, predsednikom azijske nogometne zveze, 49-letnim bahrajnskim šejkom Salmanom bin Ebrahimom al Khalifo, nekdanjim funkcionarjem Fife, 57-letnim Francozom Jeromom Champagnem, 45-letnim generalnim sekretarjem Uefe, Švicarjem Giannijem Infantinom, ter Južnoafričanom Tokyom Sexwalejem.

Za zmago v prvem krogu volitev sta potrebni dve tretjini ali več glasov, če bo prišlo do drugega kroga, pa je dovolj absolutna večina glasov. Na majskih volitvah je bil potreben drugi krog, toda Ali se je umaknil, saj so Blatterju do dveh tretjin zmanjkali trije glasovi.

Ali bin al Hussein
Ali bin al Hussein FOTO:
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.