Nogomet

Jordanski princ potrdil kandidaturo za predsednika FIFA

Aman, 10. 09. 2015 06.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Po odstopu predsednika FIFA Seppa Blatterja bodo volitve za izpraznjeno mesto februarja prihodnje leto. Zadnji se je spisku kandidatov za izpraznjeno predsedniško mesto pridružil jordanski princ Ali bin al-Hussein.

Ali bin al-Hussein je tudi uradno napovedal kandidaturo za naslednika Seppa Blatterja na čelu krovne mednarodne nogometne organizacije (FIFA). Nekdanji podpredsednik Fife je konec maja izgubil volitve proti Blatterju, toda Švicar je zaradi korupcijske afere pozneje ponudil odstop, s čimer se je ponudila nova priložnost. Fifa bo naslednika izbrala 26. februarja prihodnje leto v Zürichu.

Pred jordanskim princem sta kandidaturo napovedala že predsednik Evropske nogometne zveze Michel Platini in brazilska nogometna legenda Zico. Za Blatterjevega naslednika se želi potegovati tudi razvpiti južnokorejski milijarder Chung Mong Joonu, ki pa mu zaradi kršenja etičnih pravil grozi dolg suspenz.

Jordanski princ je svojo kandidaturo svetu naznanil z besedami, da je edini med kandidati, ki ima dovolj poguma, da se zoperstavi korupciji, ki se je zajedla v vse pore Mednarodne nogometne zveze. "V večnem srcu antičnega Amana stojim z željo, da še enkrat sprožim postopke za vložitev kandidature za predsednika Fife. Pred desetimi meseci sem bil edini, ki se je drznil izzvati Blatterja, takrat sem kandidiral, ker sem bil prepričan, da Fifa potrebuje spremembe, boril sem se za spremembe, takrat, ko so se drugi bali," je dejal 39-letni jordanski princ.

Ali bin al-Hussein
Ali bin al-Hussein FOTO: Reuters
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pvmaterna
10. 09. 2015 17.29
-1
Meni se zdi, da je to od unga tastarga Albina iz Zeleznikov sin
aki10
10. 09. 2015 12.07
+2
Bolje jordanski princ, kot senilni Blatter ;)
macek_garfield
10. 09. 2015 07.13
+10
... naj raje sprejme begunce in naj jih hrani ...
JApajaDAja
10. 09. 2015 08.11
+3
tam še svoji svojih nočejo! raje plačajo, da se jih znebijo!