Nogomet

Jol: Ne bom odstopil, ker sem borec

London, 30. 11. 2013 21.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matjaž Ambrožič
Komentarji
3

Nogometaši West Hama so v londonskem derbiju s 3:0 ugnali Fulham in trenerju poražencev Martinu Jolu naredili še nekaj sivih las več. To je že peti zaporedni poraz kočarjev.

V londonskem mini derbiju 12.kroga v Premier league so nogometaši West Ham Uniteda s prepričljivih 3:0 premagali Fulham. Kočarji so tako zabeležili že peti zaporedni poraz, kar je njihovega trenerja Martina Jola spravilo v še bolj nelagoden položaj. Nizozemcu že dober mesec številni komentatorji v Angliji napovedujejo odstrel s položaja.

Martin Jol
Martin Jol FOTO: Reuters
Obračun mestnih tekmecev je bil dinamičen že od uvodnega sodnikovega žvižga. Po začetni premoči domačinov, so bili sredi prvega dela precej bolj podjetni gostje, nato pa so ti ritem igre spet prepustili tekmecem, s katerim so si do danes delili enako število, torej 10 točk. Že v prvem polčasu je sodnik Atkinson pokazal tri rumene kartone. V drugem delu je že takoj na začetku West Ham s strelom Diameja povedel, nato igro stopnjeval. Fulham se je nekajkrat obetavno zaganal v napad, toda do resnejšega zaključnega strela londonski zahodnjaki niso uspeli priti.

V zadnji četrtini tekme so Kovači nizali priložnost za priložnostjo, naposled je od blizu zadel Carlton Cole, ki je v igro vstopil 13 minut pred tem. Tretji gol pa je zabil še en povratnik Joe Cole, ta komaj minuto po tem, ko je zamenjal Maigo. West Ham je samo v drugem delu 9-krat streljal na gol. In tudi to je zgovoren podatek, kako nadigran je bil Fulham na Upton Parku. “Ali me skrbi, če je to moja zadnja tekma na čelu Fulhama? Če bi me skrbelo, potem bi me moralo skrbeti že pred nekaj meseci. Ne gre za to, kaj smo priigrali minuli teden in danes. Že dva meseca igramo nekonsistentno,” je po dvoboju dejal Jol.

Razlogi za skromne predstave
Pa saj ne mislim, da nam ne gre. Ta čas imamo še vedno več točk kot pa jih je imel, na primer, v tem času West Ham v zadnjih nekaj sezonah. Zbrali smo več točk kot pa kateri koli drugi klub na dnu tabele. Kaj je natančen razlog? Za zadnja dva meseca bi rekel, da prepogosto nismo dovolj močni,” je po porazu nadaljeval Jol, ki ne razmišlja o odstopu s položaja: “Ne. Za mano je 700 ali 800, če ne že 900 tekem v vlogi trenerja, skupno že kakih 1400. In vem, da bi nova zmaga ali nove tri točke stvari postavile v povsem drugo dimenzijo. Res, za mano je rezultatsko najslabši niz v moji karieri, toda po naravi sem borec in tako bo ostalo.

Pasica Premier League
Pasica Premier League FOTO:

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Holinar
01. 12. 2013 19.59
+1
jol je odletel!!!!
windows8
30. 11. 2013 21.43
+7
Še dobro da ste dali 2 enaki sliki, drugače ne bi vedel o kom govori članek
kraut
30. 11. 2013 23.07
mogoče sta pa različne pa se morš it uno igro: najdi 20 razlik...