Nogomet

Izključeni Kek: Želim zaščititi igralce, ki jokajo v slačilnici

Zagreb, 10. 03. 2015 09.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanji slovenski nogometni selektor Matjaž Kek je konec tekme hrvaškega državnega prvenstva v Zagrebu med Rijeko in Lokomotivo pričakal na tribuni. Kekovi varovanci so namreč po sporni enajstmetrovki izgubili z 0:1.

Slovenski nogometni strokovnjak Matjaž Kek je na gostovanju v Zagrebu pri Lokomotivi izgubil živce, ko je hrvaški sodnik v 88. minuti dosodil sporno najstrožjo kazen in gostitelji so z enajstih metrov dosegli edini gol na tekmi. Kek je sodniku izrekel nekaj krepkih, ta pa ga je poslal na tribuno. Po tekmi je nekdanji slovenski selektor z besedami obračunal še z direktorjem zagrebškega kluba Božidarjem Šikićem in se ni želel rokovati s predstavniki domačega kluba.

Trener Rijeke Matjaž Kek je po tekmi dejal, da je želel le zaščititi svoje igralce, ki so zaradi spornega sojenja jokali v slačilnici.
Trener Rijeke Matjaž Kek je po tekmi dejal, da je želel le zaščititi svoje igralce, ki so zaradi spornega sojenja jokali v slačilnici. FOTO: Damjan Žibert

"Na sojenje nimam komentarja. Na stadionu je bilo veliko kamer in vse se je jasno videlo. Če sem upravičeno izključen, se vsem opravičujem, a normalno je, da po takšni situaciji reagiraš," je bil na tiskovni konferenci po tekmi vidno jezen Kek. "Čestitam mojim igralcem za trud, voljo in željo. Lokomotivi pa želim najboljše v prvenstvu. Na dogajanje nimam komentarja, želim samo zaščititi moje igralce, ki zdaj jokajo v slačilnici. Že pred tekmo sem vedel, kaj se bo zgodilo. Jasno je bilo po nedeljskih rezultatih (po zmagi Hajduka nad Osijekom). To ni povezano z igralci Lokomotive. Po teh njivah se reveži borijo za preživetje, nekdo pa se doma verjetno smeji z daljinskim upravljalnikom v roki. Res dobra reklama za hrvaški nogomet."

Klub iz Reke sicer po 24. krogu ostaja na drugem mestu v prvenstvu. Na prvem mestu je Dinamo z 62-imi točkami, Rijeka jih ima na drugem mestu 48, na tretjem pa je po sporni zmagi Lokomotiva z 38-imi točkami.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mcHudurra
10. 03. 2015 14.39
+26
bravo car - mislim da jim gre Reka in naš Kek kar fino v nos.
macek_garfield
10. 03. 2015 14.01
+16
... tista cmera od katanca pa bi na tiskovni konferenci jokala in solze brisala ...
visoki
10. 03. 2015 12.48
+42
škoda,ker ni bilo predina v bližini
novi25
10. 03. 2015 11.00
+88
Kek respekt svaka cast. Prov je reageru!!!