Nogomet

Jese na poti iz Reala v PSG, kapetan Coke zapustil Sevillo, Schweinsteiger nazaj v München?

Pariz, Manchester, Milano, 03. 08. 2016 13.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Čeprav trener Zinedine Zidane ob zadnjem pojavljanju pred mediji v East Rutherfordu tega še ni želel ali znal potrditi, je jasno, da bo napadalec Real Madrida Jese Rodriguez vsaj eno sezono igral v Paris Saint-Germainu. Prestopna tržnica je še naprej živahna, pred dvobojem za evropski superpokal z Realom bo oslabljena tudi Sevilla.

Napadalec s Kanarskih otokov Jese je v vrstah Reala naravnost blestel, nato pa se po težji poškodbi ni več resneje prebil v načrte Realovih trenerjev.
Napadalec s Kanarskih otokov Jese je v vrstah Reala naravnost blestel, nato pa se po težji poškodbi ni več resneje prebil v načrte Realovih trenerjev. FOTO: Reuters

V vrstah evropskega prvaka Real Madrida se pred novo sezono še naprej vrstijo zgolj odhodi in naslednji, na katerega trener Zinedine Zidane ne bo mogel računati v 2016/17, je krilni napadalec Jese Rodriguez. Francoski L'Equipe je poročal, da je za prestop Kanarčana v Paris Saint-Germain za 25 milijonov evrov že vse dogovorjeno, njegova pogodba pa naj bi vključevala celo posebno klavzulo, ki mu po selitvi preprečuje odhod k največji nasprotnici Barceloni. Trener belega baleta Zidane je na nedavni novinarski konferenci pred dvobojem z Bayernom na turnirju International Champions Cup v New Jerseyju priznal, da je med navijači priljubljeni član moštva v pogajanjih s Parižani, zaželel pa si je, da bi se po enem letu Jese vrnil v tabor belega baleta. Odhod 23-letnika bo še razredčil vrste kraljevega kluba, ki pred torkovo tekmo za evropski superpokal s Sevillo (tekmo bomo prenašali na naši televiziji) ne more računati niti na Cristiana Ronalda, najbrž pa bo odsoten tudi Karim Benzema, medtem ko so Luka Modrić, Sergio Ramos in drugi šele dobro začeli trenirati, Gareth Bale pa se sredi počitnic pripravlja individualno. A oslabljena bo tudi Sevilla.

Španski nogometaš Jorge Andujar Moreno, bolj znan po vzdevku Coke, bo namreč kariero nadaljeval v Nemčiji. Dosedanji član Seville je sklenil triletno pogodbo s Schalkejem, je v sredo potrdil porurski klub, ki pa ni sporočil finančnih podrobnosti prestopa. Pri kraljevsko modrih imajo sicer ta teden v blagajni dovolj sredstev za nakup novih okrepitev, saj so uspešno izpeljali prestop mladega nemškega reprezentanta Leroya Saneja, ki je za 48 milijonov evrov odšel v Manchester City. Z 29-letnim Cokejem, ki je bil kapetan rdeče-belih, je porurski klub sklenil pogodbo do 30. junija 2019. "S Cokejem smo dobili izvrstnega obrambnega igralca z veliko izkušnjami. Trikrat je zmagal v evropski ligi in že to je izjemen dosežek. Prepričan sem, da bo kot vodja ekipe postal pomemben člen Schalkeja," je dejal direktor kluba iz Gelsenkirchna Christian Heidel. Coke je leta 2011 iz Raya Vallecana prišel k Sevilli, s katero je v letih 2014, 2015 in 2016 postal zmagovalec Lige Evropa. V zadnjem finalu proti Liverpoolu je bil tudi eden od junakov, saj je za končnih 3:1 prispeval dva zadetka.

 Medtem, ko naj v Manchestru novi trener Uniteda Jose Mourinho naj ne bi resno računal, preselil ga je bojda tudi v mlado moštvo, nemškemu vezistu Bastianu Schweinsteigerju pri Bayernu obljubljajo vnovično sodelovanje. Toda očitno ne (več) kot nogometašu, vsaj tako gre razbrati iz izjav njegovega dolgoletnega reprezentančnega in klubskega kolega Philippa Lahma ter predsednika Karla-Heinza Rummeniggeja. "V klub je pomembno vključiti igralce, ki so veliko dosegli. Nekaterim, kot je denimo Schweinsteiger, je usojeno, da spet delajo pri Bayernu," je Lahma citiral SportBild. Rummenigge je malce bolj previdno dodal: "Če se kdaj odloči vrniti v Bayern v neki drugi vlogi, potem smo pripravljeni na pogovor." Sreda je bila uspešna tudi za Inter, ki je po nekaj slabih rezultatih na pripravah in trenjih v odnosu trenerja Roberta Mancinija in predsednika Ericka Thohirja pripeljal še eno pomembno okrepitev, italijanskega reprezentanta Antonia Candrevo. Nekdanji krilni nogometaš Udineseja, ki je v Vidmu igral tudi v časih, ko je tam branil njegov novi soigralec Samir Handanović, je zadnja štiri leta (tudi kot kapetan) igral za rimski Lazio, odigral pa je zelo dobro evropsko prvenstvo v Franciji. V sredo je prispel na milansko letališče Malpensa in odšel na zaključne zdravniške preglede ter podpis pogodbe.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

modelx
03. 08. 2016 20.40
-1
in kaj bi delal pri baci? čistil kopačke igralcem? mogoče na roko strigel travo na pomožnem igrišču?
Barbarezo
03. 08. 2016 18.23
-1
napaka velika !!
CURVANORD Zanetti
03. 08. 2016 16.22
-2
Pri Realu so Zidanu narocili nekaj parov bolj kvalitetnih hlac in ni denarja za nove igralce:-)