Nogomet

Zavrnili prvo Platinijevo pritožbo

Nyon, 26. 10. 2015 15.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Michel Platini, ki prestaja 90-dnevno prepoved delovanja v nogometu (kazen mu je izrekla krovna svetovna zveza Fifa), je bil s prvo pritožbo neuspešen.

Kot so sporočili njegovi odvetniki, so prvo pritožbo na prepoved delovanja v športu danes zavrnili. Platinijevi odvetniki so sicer vložili dve pritožbi. Kot so danes pojasnili, gre pri zavrnitvi prve za proceduralno in ne vsebinsko zavrnitev. Izrazili so še prepričanje, da bodo s pritožbami na koncu uspešni in bodo dokazali, da ni razlogov za kazen prvega moža evropske zveze.

Gianni Infantino
Gianni Infantino FOTO: Reuters

Infantino kandidat UEFA za presednika
Izvršni odbor Uefa je kot svojega kandidata za predsednika Mednarodne nogometne zveze (Fifa) soglasno podprl zdajšnjega generalnega sekretarja Švicarja Giannija Infantina. Uefa pri tem ni komentirala, kaj Infantinova kandidatura pomeni za kandidaturo suspendiranega predsednika Uefe Michela Platinija.

Michel Platini je bil sicer glavni favorit za naslednika Seppa Blatterja na čelu Fife. A trenutno je predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) v suspenzu zaradi prejema spornega plačila v višini dveh milijonov švicarskih frankov s strani Blatterja. A 45-letni Infantino je po prepričanju večine medijev rezervna rešitev, če Platinijev primer ne bo pravočasno rešen oziroma mu etična komisija Fife ne bo dovolila kandidirati. V sporočilu izvršnega odbora, ki ga je pred trenutki objavila Uefa, pa Platinija sploh niso omenili.

Ob Infantinu bodo tako za prvega moža Fife 26. februarja kandidirali predsednik azijske nogometne zveze, šejk Salman bin Ebrahim Al Khalifa iz Bahrajna, jordanski princ Ali, nekdanji podpredsednik Fife, nekdanji uradnik Fife Francoz Jerome Champagne, nekdanji reprezentant Trinidada in Tobaga David Nakhid, južnoafriški poslovnež Tokyo Sexwale, prvi mož liberijske nogometne zveze Musa Bility in začasno suspendirani predsednik Uefe Platini. Kandidaturi pa se je uradno odpovedal južnokorejski poslovnež Chung Mong-Joon.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.