Nogomet

Je bil za incident na Old Traffordu 'kriv' Ibrahimović? Guardiola zanika, da so člani Cityja pretiravali s slavjem

Manchester, 12. 12. 2017 14.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V javnost prihajajo nove podrobnosti "spopada" med člani Manchester Uniteda in Manchester Cityja, ki se je pripetil po nedeljskem derbiju. Po tem, ko se je zdelo, da je vse skupaj začel Jose Mourinho, nove informacije s prstom kažejo na neimenovanega člana strokovnega štaba zmagovitega Man. Cityja. Pred mediji sta zdaj spregovorila oba trenerja.

Prvič po nedeljskih neljubih dogodkih se je odzval trener Manchester Cityja Josep Guardiola, ki je zanikal, da so njegovi varovanci preglasno slavili zmago nad mestnimi tekmeci. Te so ugnali z 2:1 in zabeležili rekordno 14. zaporedno zmago v aktualni sezoni Premier League, na lestvici pa so rdečim vragom pobegnili na velikih enajst točk prednosti. Pretirano proslavljanje v slačilnici po tekmi naj bi vznemirilo člane Uniteda in njihovega trenerja Joseja Mourinha, ki je Guardiolovo ekipo med hojo proti novinarski konferenci opomnil, da morajo prikazati malce več spoštovanja.

Ibrahimović (levo) v akciji med tekmo z Watfordom v Londonu.
Ibrahimović (levo) v akciji med tekmo z Watfordom v Londonu. FOTO: AP

Takrat se je sporekel z vratarjem Edersonom Moraesem in začelo se je množično prerivanje. A povod zanj naj bi bila bojda že opazka iz Cityjevega tabora, najnovejša razkritja v otoških medijih govorijo o tem, da je nekdo od sinje modrih ob odhajanju z zelenice Zlatanu Ibrahimoviću dejal, da "veliko govori", a da se "premika bolj malo". Guardiola se je ob torkovem druženju z mediji dotaknil dogodkov s stadiona mestnih rivalov in zanikal, da je skupaj z varovanci pretiraval ob slavju.

"Jaz sem tisti, ki je druge vzpodbujal, da slavijo. Gotovo pa nismo šli predaleč. Enako je bilo po tekmi s Southamptonom," trdi katalonski strateg. "Bilo je 96 minut ali nekaj takega, a bili smo veseli. Gre za najbližjega rivala," je dodal nekdanji trener Barcelone in Bayerna. Oba kluba sicer trdita, da kljub množičnemu prerivanju nihče ni nikogar udaril, medtem ko so mediji poročali o okrvavljenem pomočniku Guardiole, Mikelu Arteti, ki naj bi ga zadela plastenka, medtem ko naj bi v Mourinha poleg plastenk poletelo tudi mleko.

Guardiola in Mourinho (levo) med nedeljskim derbijem.
Guardiola in Mourinho (levo) med nedeljskim derbijem. FOTO: AP

Angleška nogometna zveza (FA) je že v ponedeljek napovedala, da do srede pričakuje informacije o dogodku, nato bodo verjetno sledili prvi disciplinski ukrepi oziroma zagovori. Guardiola je še dodal, da upa, da se dogodki z Old Trafforda ne bodo "nikoli več" ponovili.

"Ljudje morajo razumeti, da smo bili veseli. Mislim, da so vse ekipe po svetu, ko dobijo derbi, tako zelo vesele. Ko smo zmagali z Bayernom, smo bili veseli, z Barcelono smo slavili. Podali bomo izjavo pri FA. O tem pa ne bom podajal komentarjev," je dodal Guardiola.

Skorajda ob istem času je pred mediji spregovoril tudi Mourinho, ki je sicer večkrat opozoril, da ne želi govoriti o incidentih po derbiju, je pa povedal sledeče: "Ko izgubiš, potem imaš malce večjo željo po zmagi. Vsi neradi izgubijo enkrat, nihče pa si nikoli ne želi izgubiti dvakrat. Enako je pri vseh ekipah na svetu. Imaš tisti kanček več, ki ga lahko ponudiš. On (Guardiola) pravi to in ono, jaz nisem tu, da komentiram njegove besede in lahko rečem samo to, da gre po mojem mnenju za vprašanje raznolikosti. Raznolikosti obnašanja, raznolikosti vzgoje, samo to in nič več."

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

HouseBeatz
13. 12. 2017 13.39
+0
Ta Mou je retal ena vlka jokica. Od velikega trenerja, do trenerja, ki uporablja zastarelo taktiko, porabi 200 mil... Skos joka o poškodbah pa nevem kaj, pol pa govori, da to počnejo drugi, npr, to je pridigal Conteju...
ddolores
13. 12. 2017 11.40
+1
Se mi je kar zdelo, da ko se bo vrnil Ibrahimović, da bo sranje! Kako so lepo igrali, zmagovali in dajali tamladi napadalci Uniteda po 4 gole, potem pa......
drimtim
12. 12. 2017 21.47
+6
s parkiranjem avtobusa pred golom ne bo šlo,city jih je pojedel
vectron
12. 12. 2017 20.42
+1
ma pravilno da so se veselili, še premalo....kaj bi morali Jožeka tolažit in ga božati....če ne prenese poraza naj bo vsaj tiho
MrKrmar
12. 12. 2017 18.40
+13
Zmag se ne smeš veseliti, za domovino se ne smeš boriti, migrante moraš globoko spoštovati, to so nove evropske smernice...
CUORE MILANO
12. 12. 2017 18.29
+7
Vedno bo zmagoval napadalni nogomet. Bunker taktike so "pase", posebej ce zapravljas milijone za napadalce. 80 Miljonov za Lukakuja, pa normalno, da ne more izbijati zoge iz peterca!!! Lahko zabija, ne pa izbija... sem bil nevtralnez na temu derbiju, ampak sory, dusa ti igra za mostvo, ki napada in si zeli gola... Muri je pase, in skoda mi je Munutd, ki ga bo unicil in skregal. Ja normalno da je Zlatan znoru, saj ni zoge dobil, in je nikoli ne bo ob teh dolgih zogah., Pepija lahko igrajo z nemu pa Lukakujem, ker sat letalonosilke ob gliserjih:-)
endva
12. 12. 2017 17.13
+13
Ne moreš zapraviti nekaj 100 miljonov in igrati "dolgih žog" pred nasprotnikova vrata. Temu se reče neznanje in ne taktika...Mourinhu je to uspevalo z nekaj klubi, z Unitedom mu ne...
TvojPrijatelj
12. 12. 2017 16.14
+11
Slavje gor, slavje dol. Tudi sodniki bi lahko bili fer do obeh ekip ampak pustmo vse to. Zmagala je ekipa, ki je po kakovosti, po igralcih in po trenerju, nekaj milijard svetlobnih let boljša. Bili so boljši v vseh elementih nogometa. Popolnoma vseh. Vsaj 90% zračnih duelov so dobili. Guardiola nas je s preformacijo Sterlinga iz wingerja v lažno 9ko pokopal ter seveda s tem ustvaril prostor Kevinu De Bruynu. Z vsem spoštovanjem do Herrere ampak Matić vsega sam ne bo mogel. Škoda da Dybale še ni bilo ampak s tako ekipo tudi on ne bo pripomogel k zmagam. Najnujneje se je Mourinha znebit.
dajno
12. 12. 2017 16.38
+11
Pošteno napisano. City je bil boljši v vseh pogledih
Melaj
12. 12. 2017 17.08
+3
Iniesta
12. 12. 2017 17.43
-9
Jaz se pa ne strinjam ... City ni nic pokazal in si ni zasluzil zmage! Remi bi bil najbolj pravicen, ga je pa Muri malce res biksnil z zgreseno taktiko. Pepov City bo se naletel na mino, nic bat ...
AshBurton
12. 12. 2017 17.58
+1
Uf ce je City toliko svetlobnih let pred Unitedo...koliko milijard se potem mora zapravit united,da bo tam,pravis 200mio.za Dybalo pa bo ze bolje pa Van Gaal bo ziher bols kot Moyes, too Mourinhio vse je nase zdaj:)!....Football manager forever:)!aja kako so pa sodniki fer pa vema se iz casov Keana,ko so vsi piskali kot je Roy rekel,toliko kot se je united pred leti preslepal,lahko zdaj 10let sodijo totalno proti njim pa nebo cisto nic narobe!"Just play till United score a winning goal":)!
bohinj je zakon
12. 12. 2017 16.08
+7
kdo drugi kot Ibra? saj vemo da obvlada vse borilne športe, da ima črni pas in da je sicer pasji............
ehjaehja
12. 12. 2017 15.34
+5
Zmaga citya pa še zaslužu sem na stavnicah hihi
drimtim
12. 12. 2017 21.48
+1
RUBEŽ
12. 12. 2017 15.23
+5
Mleko za Murija. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA