Nogomet

Jan Mlakar ni le reprezentant: On je moj vzornik. Kaže mi, da je vse mogoče

Pisa, 30. 04. 2024 11.41 | Posodobljeno pred 17 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Milan Doknić
Komentarji
4

Ustvarjalci oddaje Vsi Za Naše! smo v majhni Pisi obiskali slovenskega reprezentanta Jana Mlakarja, ki pa v tamkajšnjem klubu ni edini slovenski nogometni reprezentant. Mlajše slovenske nogometne selekcije namreč zastopa njegov klubski soigralec Miha Trdan, ki si pri 18 letih starosti samozavestno utira pot do profesionalne kariere. Izkušenejši Mlakar mu je z nastopi v članski reprezentanci in uvrstitvijo na Euro pokazal, kaj vse je mogoče, miren mladenič pa je prepričan, da bo tudi on nekoč oblekel dres članske reprezentance.

"Z Janom se zelo rad družim predvsem pred treningi. Občasno gremo skupaj z njegovo družino ven na kakšno pico. Na splošno mi zelo pomaga, pomaga pa se mi tudi vključiti v družbo v klubu. On ima veliko izkušenj," svoj odnos z osem let starejšim rojakom Janom Mlakarjem opiše mladi vezist Miha Trdan

Vse že predvajane dele oddaje Vsi Za Naše! si lahko kadar koli ogledate tudi na VOYO.

Njuna pot do Pise je na nek način bila zelo podobna. Mlakar se je pri rosnih 16 letih starosti preselil v Italijo in v Fiorentini poskušal ustvariti profesionalno kariero. Tam mu žal sprva ni uspelo, a vztrajnost in nepopustljivost sta se mu na koncu obrestovali. Zdaj je standarden slovenski reprezentant, ki se veseli nastopa na Euru v Nemčiji, in napadalec v italijanski Serie B. Tudi Trdan je v Italijo prispel pri zgolj 16 letih starosti in dve leti pozneje se je znašel v ključnem trenutku v svoji obetavni karieri.

Miha Trdan je v dresu reprezentance U19 zaigral na osmih tekmah.
Miha Trdan je v dresu reprezentance U19 zaigral na osmih tekmah. FOTO: Miha Trdan osebni arhiv

"On je moj vzornik. S tem mi kaže, da je vse mogoče. Velikokrat mi svetuje, ampak ne pretirano odločno, saj mi pusti, da se sam odločim. Ne ukazuje mi in vedno me pusti, da samostojno sprejmem odločitve. Večkrat mi je opisal situacije iz svoje mladosti. Če bom vztrajal, bom tudi jaz nekoč zaigral za Slovenijo. Mogoče že zelo kmalu, odvisno od moje nogometne poti. Res je dobro trenirati z igralcem, kot je on. V Pisi imamo še enega Romuna, ki se je uvrstil na Euro. Tukaj treniram z njimi, čez par mesecev pa bodo oni igrali na Euru. Jan bo igral proti Angliji in Judu Bellinghamu, jaz pa sem danes treniral z njim," pravi Trdan, ki je v slovenski nogometni reprezentanci U19 debitiral septembra lani in do zdaj zbral že osem nastopov.

"Največ mi pomeni, ko igram za Slovenijo. Že za klub poskušam na vsaki tekmi dati vse od sebe, za Slovenijo pa še toliko več. Upam, da bom nekoč zaigral tudi za člansko reprezentanco," svoj pristop do slovenske reprezentance opisuje pripadnik naslednje generacije, ki bo letošnji Euro spremljala prek televizijskih zaslonov. Kdo bo Slovenijo pripeljal do naslednjega velikega tekmovanja, pa bomo še videli.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Dell125
30. 04. 2024 15.52
+0
Na Planet nogomet so objavili njegov ligaški zadetek. Odlično, sploh glede na položaj centralnega vezista.
Blue Dream
30. 04. 2024 15.28
+0
Slovenski Riccardo Montolivo ta Trdan
Amor Fati
30. 04. 2024 15.23
+3
Uspeh ne pride kar tako. Za uspeh se moraš krepko potruditi. In tudi, ko se krepko trudiš, se ti mora za uspeh v življenju poklopiti ogromno stvari. Ogromno stvari. Torej, pot do uspeha zagotovo ni lahka. Pot do uspeha je zelo težka. Ampak precej bolje je iti čez zelo težko pot in skozi razne neuspehe, izzive, padce, konkurence, in ovire, kot pa skozi bližnjico, ki ti olajša pot. A veste, zakaj? Ker na koncu lahko resnično uspe in resnično preživi le tisti, ki se dobro zaveda kakšna je v resnici pot do uspeha in kaj vse lahko izgubi. Medtem, ko pa tisti, ki izbere bližnjico do uspeha, sploh ne ve, kako težka in trnova je v resnici pot, in ker ne ve ničesar, slej kot prej doživi neuspeh in propade. Zato pa vsi zelo uspešni ljudje pravijo, da moraš za uspeh vedno izbrati tisto pot, ki je manj potovana. Ker te le ta lahko v resnici vodi do uresničitve vseh tvojih ciljev in vsej tvojih sanj. Srečno, fanta. ❤️️
veneti
30. 04. 2024 13.18
-1
da je vse mogoče. V normalnem svetu bi vsi ti pometali ceste.