Nogomet

Jamie Vardy podira meje: zaradi njegovega gola si bo navijač Arsenala vtetoviral Wengerja

Berlin, London, 27. 03. 2016 20.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Za Leicester Cityjem je že kar nekaj čarobnih noči v tej sezoni, njihov napadalec Jamie Vardy pa je svetovni javnosti pripravil še eno s fenomenalnim zadetkom v Berlinu, ki je Angležem pomagal do prestižne zmage (2:3). Drugi strelec Premier League užalostil tudi navijača Arsenala.

Tudi zaradi izvrstnih predstav Vardyja ima selektor Roy Hodgson še kakšen siv las več pri sestavljanju prve postave.
Tudi zaradi izvrstnih predstav Vardyja ima selektor Roy Hodgson še kakšen siv las več pri sestavljanju prve postave. FOTO: Reuters
Petkov večer bi se težko razpletel bolje za angleško reprezentanco in njenega napadalca Jamieja Vardyja. Nogometaš, ki je še pred nekaj leti kot popoln anonimnež igral v peti angleški ligi za Fleetwood Town, je letos drugi strelec Premier League, z Leicester Cityjem pa je tik pred tem, da si zagotovi državni naslov, ki se ga pred sezono ni upal napovedati prav nihče. Vardy je bil na petkovi prijateljski tekmi z Nemčijo na zelenici vsega tri minute, ko je že fantastično (s peto) zadel za 2:2, Otočani pa so se po velikem preobratu s svojo mlado reprezentanco nato celo veselili velike zmage nad starimi rivali (2:3).

"Želel sem si le to, da dobim kakšno žogo blizu gola in nekaj naredim. Poskusil sem s peto in na srečo se bolje ne bi moglo razplesti,"
je takoj po tekmi v nemški prestolnici priznal Vardy, ki se je veselil reprezentančnega prvenca, potem ko je pred njim nemško mrežo za znižanje na 1:2 načel prvi strelec otoškega prvenstva Harry Kane. Prav Kaneov Tottenham je najresnejši zasledovalec izjemnega Cityja, ki ima na lestvici sedem krogov pred koncem pet točk naskoka. "Ko vstopiš v igro kot menjava, si želiš zapustiti pečat, če je to možno. Meni je to uspelo in na koncu smo zmagali," je še povedal Vardy.

Trenutek navdiha - Vardy je z izjemnim strelom ukanil Antonia Rüdigerja (desno) in Manuela Neuerja v golu.
Trenutek navdiha - Vardy je z izjemnim strelom ukanil Antonia Rüdigerja (desno) in Manuela Neuerja v golu. FOTO: AP

Čeprav tega takrat še ni vedel, je njegov zadetek v drugem polčasu povzročil veliko gorja nekemu navijaču Arsenala. Goreč nasprotnik trenerja Arsena Wengerja je na Twitterju namreč obljubil, da si bo v primeru Vardyjevega zadetka vtetoviral prav podobo trenerja svojih topničarjev. Obljubo namerava nesrečnik tudi držati. "Ravnokar sem se prebudil iz groznih sanj, sanjal sem, da je Vardy zadel za Anglijo in da sem si moral omisliti tetovažo Arsena Wengerja," je po prespani noči čivknil navijač. "A sem mož beseda in Arsena Wengerja si bom vtetoviral naslednji teden, objavil pa bom tudi fotografije. Sicer ga ne sovražim, želim si le sprememb!" je o trenerju, ki ga vedno glasneje pozivajo k odstopu, še povedal eden redkih Angležev, ki gola Vardyja najbrž ni proslavljal.

Za Anglijo, nasprotnico Slovenije v prejšnjih in prihajajočih kvalifikacijah za naslednji veliki turnir (SP 2018 v Rusiji), je bila noč v Berlinu sanjska. Selektor Roy Hodgson je resno utišal kritike, ki ob njegovem pomlajevanju reprezentance niso utihnile kljub brezhibnemu nizu zmag na kvalifikacijskih tekmah za nastop na letošnjem Euru 2016. Hodgson je priznal, da je bila to ena izmed najbolj čarobnih noči, odkar je trener, svoje varovance pa je pozval k "lakoti" in "skromnosti" v pripravah za nastope v Franciji. Hodgsona po mnenju upokojenega francoskega nogometaša in legende Arsenala Thierryja Henryja sicer čaka veliko težav pred EP, glede na to, da mora v ekipo uvrstiti tudi kapetana Wayna Rooneyja.

"Harry Kane bo pravkar naredil preboj na najvišji ravni. Težava za Roya Hodgsona je, kako bo postavil Rooneyja in Kanea v svojo prvo postavo ... Če si to želi," je v kolumni za The Sun zapisal Henry. "Včasih je Rooney lahko igral kjerkoli. Njegovo gibanje in energija je bila neverjetna. Toda fizično to zanj ni več lahko, menim pa, da ga Anglija ne more več uporabiti kot učinkovitega igralca na boku. Če želi Hodgson tekme začenjati tako s Kaneom kot Rooneyjem, potem bo to verjetno pomenilo, da bi moral Wayne igrati kot 'številka deset'. A Rooney vseeno mora iti v Francijo."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tekač
28. 03. 2016 17.16
Jaz bi dal Rooneya za zadnjega veznega. Menim,da bi obramba dobila na trdnosti ,zaneslivosti in hitrosti. Drugače pa Anglija z napadom Vardyj in Kane ter robustnim veznim Barklyejm in hitrimi krilnimi igralci kandidatka za visoka mesta na EP.
Jure225
28. 03. 2016 12.44
+1
Sem si mislil, da tega ne bom nikoli izrekel, ampak trenutno je še Wellbeck boljši od Rooneya. Sturridge, Vardy in Kane pa so tako al tako svetlobna leta pred njim. Edini način za vključitev Waynea v ekipo vidim, če se nekdo od zgornjih štirih poškoduje. Res škoda, da mora Roy reprezentanco podrejati posameznikom, ker je po odhodu Terryja, Lamparda in Gerrarda zbral res všečne igralce.
Papapappa
28. 03. 2016 10.55
+5
Če bo Roy Hodgson pameten Rooneya ne bo dal sploh v ekipo ker so ostali napadalci (Kane, Vardy in tudi sTurridge) 3x boljši od Rooneya, kar tudi dokazujejo v BPL ;)
Simoni?
27. 03. 2016 21.47
+17
Če ni obljubil kam si bo vtetoviral wengerjevo podobo, naj si jo vtetovira kar na zadnjo plat. Vsi bodo srečni.