Nogomet

Izteka se zimski prestopni rok: Adebayor v Turčijo, Pato na Kitajsko, Ba eden redkih, ki zapušča Kitajsko

London, Istanbul, Šangaj, 31. 01. 2017 09.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š./STA/Ž.L.
Komentarji
0

Kitajski nogometni klubi so še vedno najbolj radodarni, kar se tiče prestopov nogometašev v zimskem prestopnem roku. Tako je že pred časom Brazilec Oscar za 60 milijonov evrov odpotoval v Šanghaj, njegov rojak Pato pa v Tianjin za 18 milijonov.

Oscar je s svojim prestopom na Kitajsko začel pravo malo nogometno revolucjo v državi z največjo svetovno populacijo.
Oscar je s svojim prestopom na Kitajsko začel pravo malo nogometno revolucjo v državi z največjo svetovno populacijo. FOTO: You Tube

V najmočnejših evropskih nogometnih ligah (Anglija, Francija, Italija, Nemčija in Španija) je danes na sporedu zadnji dan zimskega prestopnega roka. Na Kitajskem bodo sicer klubi lahko kupovali še do konca februarja, a nekdanji brazilski nogometni reprezentant Alexandre Pato je naslednji, ki bo kariero nadaljeval pri Tianjinu Quanjianu, so poročali lokalni mediji. Ti pišejo, da so Kitajci zadnjemu Brazilčevemu delodajalcu Villarrealu odšteli 18 milijonov evrov odškodnine.

Sedemindvajsetletni Pato, ki je zbral 28 nastopov za brazilsko izbrano vrsto, se je v klubu pridružil Belgijcu Axlu Witslu, ki je v začetku januarja v klub prestopil iz Zenita Sankt Peterburga, kitajsko moštvo pa vodi Italijan Fabio Cannavaro. Pato je sicer v karieri igral za ugledne klube, kot so Internacional, Milan, Corinthians, Sao Paulo in Chelsea.

V dosedanjem poteku zimskega prestopnega roka so največ iztržili pri Chelseaju, saj je moštvo iz Šanghaja SIPG za Brazilca Oscarja plačalo kar 60 milijonov evrov. Na Kitajsko so se zaradi bajnih finančnih ponudb v zadnjih mesecih preselili tudi  Brazilci Hulk, Oscar, Ramires in Paulinho, Kolumbijec Jackson Martinez, ter Argentinca Ezequiel Lavezzi in Carlos Tevez.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Slovenski nogometni reprezentant Kevin Kampl je dobil novega soigralca. Nemški prvoligaš Bayer Leverkusen je podpisal pogodbo z Jamajčanom Leonom Baileyjem. Devetnajstletnik, ki je podpisal pogodbo do konca junija 2022, je nazadnje igral za belgijski Genk. Kluba višine odškodnine nista razkrila, nemška revija Kicker pa poroča, da je prestop Nemce stal približno 12 milijonov evrov.

Član brazilske nogometne reprezentance, ki je na lanskih olimpijskih igrah v Rio de Janeiru osvojila zlato odličje, Walace, bo kariero nadaljeval pri nemškem prvoligašu Hamburgu. Enaindvajsetletni branilec, ki je doslej igral za Gremio Porto Alegre, je podpisal pogodbo do leta 2021, Nemce pa je stal devet milijonov evrov. HSV je trenutno na predzadnjem mestu domačega prvenstva z le 13 točkami z 18 tekem.

Kapetan nogometne reprezentance Toga Emmanuel Adebayor bo kariero nadaljeval v Turčiji. Z Istanbulom Basaksehirjem, ki se presenetljivo bori za naslov turškega prvaka, je podpisal enoinpolletno pogodbo. Prihod 32-letnega napadalca je klub potrdil kar na družbenem omrežju Instagram. Adebayor je v karieri igral za Metz, Monaco, Arsenal, Manchester City, Real Madrid, Tottenham Hotspur in Crystal Palace.

Senegalski napadalec Demba Ba bo do konca sezone znova igral v Turčiji. Vrača se k svojemu nekdanjemu klubu Besiktasu, in sicer iz kitajskega Shanghai Shenhue. Pri Besiktasu pravijo, da gre za prestop brez odškodnine. Ba je blestel v sezoni 2014/15 in na svojo stran dobil navijače Besiktasa. Junija 2015 je podpisal pogodbo s kitajskim klubom, kar je razočaralo mnoge navijače kluba iz Istanbula. Uspešno ga je nadomestil Mario Gomez, ki je bil najboljši strelec lige, Besiktas pa je osvojil naslov prvaka. Gomeza pa ni več pri Besiktasu, ki je tako potreboval zanesljivega strelca za ubranitev naslova. Pred prvim igranjem za Besiktas je Ba igral za Rouen, Mouscron, Hoffenheim, West Ham United, Newcastle United in Chelsea.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.