Nogomet

Rdeči vragi kaznovali zapravljene priložnosti Arsenala, Liverpool s petardo odpravil Brighton, izjemni Hazard za zmago Chelseaja

London, 02. 12. 2017 16.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
A.V./ N.A.
Komentarji
12

Rdeči vragi so v derbiju kroga presenetili samozavestne topničarje in po treh zadetkih v mreži Petra Čeha s stadiona Emirates odnesli nove tri točke (1:3). Nogometaši Tottenhama so se na gostovanju pri Watfordu morali sprijazniti z remijem (1:1), Redsi pa so poskrbeli za petardo v mreži Brightona (1:5). Chelseaju je na krilih dvakratnega strelca Edena Hazarda uspel preobrat s 3:1.

V derbiju kroga na Emirates stadionu sta se udarila domači Arsenal in drugo uvrščeni Manchester United, ki je v želji po novih treh točkah že po začetnem sodnikovem žvižgu pritisnil na vrata topničarjev.

Alexandre Lacazette je dosegel edini zadetek za topničarje.
Alexandre Lacazette je dosegel edini zadetek za topničarje. FOTO: AP

To se je varovancem Joseja Mourinha obrestovalo že v 4. minuti, ko je mrežo domačih zatresel Anthonio Valencia, slednji je izkoristil podajo Paula Pogbaja in streljal v spodnji deni kot vrat Petra Čeha. Prav češki čuvaj mreže je moral vnovič po žogo sedem minut kasneje, ko se je med strelce vpisal še Jesse Lingard. Dvojno vodstvo v začetku tekme je vendarle streznilo domače, ki so nato prevzeli žogo v svoje noge in si zagotovili nekaj lepih priložnosti, ki pa na žalost domačih navijačev niso ostale izkoriščene. Eno izmed najlepših je zapravil Alexandre Lacazette, ki je zadel zgolj prečko, poskus Hectorja Bellerina z razdalje pa je zaustavil David de Gea. Prav zato pa so se topničarji tudi v drugem polčasu na zelenico vrnili polni zagona, z veliko željo po izenačenju.

Do slednje ga so se prebili v 49. minuti, ko sta nepozornost gostujoče obrambe izkoristila Aaron Ramsey in Lacazette, prav Francoz pa je potisnil žogo za hrbet de Gea. Zato pa je španskemu vratarju uspelo ubraniti prednost gostov po strelu Alexa Iwobija, minuto pred tem pa so bili nevarni tudi rdeči vragi, ki so se domačemu golu približali s strelom Lingarda. Četa Arsena Wengerja je po začetnem zadetku še močneje pritisnila na vrata gostov, vendar ne Lacazatte, ne Alexis Sanchez nista uspela izenačiti rezultata. Zato pa so se novega zadetka razveselili vragi, med strelci pa se je po podaji Pogbaja spet znašel Lingard. Arsenal je skušal že naslednjo minuto škodo popraviti s pomočjo Sancheza, vendar je namero Čilenca še pravočasno prepoznal gostujoči vratar. United se je tako razveselil novih treh točk, ki so ga še utrdile na drugem mestu lestvice. 

Četrti zadetek Liverpoola je s prostega strela dosegel Philippe Coutinho.
Četrti zadetek Liverpoola je s prostega strela dosegel Philippe Coutinho. FOTO: AP
Varovanci nemškega stratega Jürgena Kloppa so poskrbeli za petardo v mreži domačega Brightona. To je v 30. minuti z glavo načel nogometaš na seznamu želja Juventusa Emre Can, ki je izkoristil lepo podajo ekipnega kolega Phillipeja Coutinha. Brazilec je bil natančen tudi minuto kasneje, ko je v naslednjem napadu zaposlil Roberta Firmina, slednji pa je vknjižil že drugi zadetek za Redse. Gostje tudi v drugem polčasu niso počivali na lovorikah stare slave in tri minute po začetku povišali vodstvo po zaslugi Firmina, čast domačega moštva pa je v 51. minuti reševal Glenn Murray, ki je po napaki kapetana Jordana Hendersona dobil priložnost z enajstih metrov.

Zadetek v lastni mreži Redsov ni vrel iz tira, gostje so tako še naprej poskušali tudi s pomočjo prvega strelca angleškega prvenstva Mohameda Salaha, v izdihljajih tekme pa še enkrat zadeli mrežo domačega vratarja. Med strelce se je tako s prostega strela vpisal še Coutinho, končni rezultat pa je v prid gostov postavil še Lewis Drunk, ki je z nesrečnim avtogolom še dodatno razveselil moštvo z Anfielda. 

Nogometaši Chelseaja so v dvoboj 15. kroga angleške Premier lige proti Newcastlu krenili nekoliko zadržano, kar so na Stamford Bridgu 'plačali' z zgodnjim zadetkom v svoji mreži, ko je bil v 12. minuti za Newcastle uspešen Dwight Gayle. Slednji je izkoristil nekoliko panično reakcijo v domači obrambi, vratar Thibaut Courtois je sicer žogo uspel izbiti pred Jacobom Murphyjem, a se je do nje dokopal že omenjeni Gayle, kateremu ni bilo težko zatresti prazne domače mreže.

Izjemni belgijski vezist Eden Hazard je bil nerešljiva uganka za obrambo Newcastla.
Izjemni belgijski vezist Eden Hazard je bil nerešljiva uganka za obrambo Newcastla. FOTO: AP

Varovanci vselej nepredvidljivega Antonia Conteja so v nadaljevanju zaigrali veliko bolje, priložnosti Bluesa so se vrstile ena za drugo, v 21. minuti pa je obramba Srak le klonila pod pritiskom. Eden Hazard je izkoristil nekoliko slabše posredovanje Floriana Lejeuneja, ki je z natančnim in močnim strelom izid izenačil na 1:1. Odlično sodelovanje izjemnega belgijskega reprezentančnega vezista in španskega napadalca Alvara Morate je obrodilo sadove v 33. minuti. Najprej je Hazard lepo našel Victorja Mosesa, ta je nato poslal predložek v kazenski prostor z desne strani, kjer sta zelo slabo posredovala Lejeune in Chancel Mbemba, do žoge pa je prišel Morata, ki je povišal vodstvo Londončanov na 2:1.

V drugem delu srečanja se je pritisk domačih nogometašev le še stopnjeval, kar je v 74. minuti s svojim drugim, skupno pa tretjim zadetkom za Chelsea potrdil izjemni Hazard, ki je uspešno izvedel najstrožjo kazen po prekršku Matta Ritchija nad Victorjem Mosesom. Londončani po zmagi nad Srakami trenutno zasedajo 3. mesto z 32 točkami (drugouvrščeni Manchester United ima s tekmo manj enako število točk) in za vodilnim Manchester Cityjem zaostajajo za velikih osem točk.

Tottenham na tekmi z Watfordom le do točke

Spursi so na gostovanju pri Watfordu oddali točki, za še bolj grenak priokus k porazu pa je poskrbel rdeč karton Davisona Sancheza. Domači so sicer povedli v 13. minuti po zadetku Christiana Kabaseleja, vendar pa je Tottenham rezultat izenačil po zaslugi Heung-Min Sona v sredini prvega polčasa. V drugem je četa Mauricia Pochettina ostala na zelenici z igralcem manj, zadetkov pa vse do konca na stadionu Vicarage Road gledalci niso več videli.

Premier League, 15. krog, izid:

Arsenal - Manchester United 1:3 (0:2)
Lacazette 49.; Valencia 4., Lingard 11., 63.

Watford - Tottenham 1:1 (1:1)
Kabasele 13.; Heung-Min 25.

Brighton - Liverpool 1:5 (0:2)
Murray 51./11m; Can 30., Firmino 31.,48., Coutinho 87., Dunk 89./ag

Chelsea - Newcastle 3:1 (2:1)
Strelci: 0:1 - Gayle (12.), 1:1 - Hazard (21.), 2:1 - Morata (33.), 3:1 - Hazard (74. - 11m). 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Inhumed
03. 12. 2017 09.55
+1
Res odlična tekma, kar se tiče Uniteda najbolj zabavna tekma te sezone. Na žalost je močan grenak priokus pustil rdeč karton Pogbaja. Pomoje sem minuto pred kartonom rekel, da ima Marriner dobro tekmo, po kartonu je šlo pa sojenje samo še navzdol. Čisti penal za favl nad Welbeckom, čisti rdeč za favl na Lukakujem in pa niti približno rdeč za Pogbaja. Mogoče sem pristranski ampak kokrkol obrnem, ne razumem zakaj mu je dal rdečga. Pogba je do tistega trenutka naredil mogoče dva prekrška, nobenega agresivnega, Bellerin je bil že na tleh, Pogba je šel na žogo in pa nobenega namena ga ni imel poškodovat. A če gre igralec na nizko žogo z glavo, se mu morjo vsi umaknt da ga slučajno kdo ne brcne, ker bo izključen? Kot pravim - ne razumem.
Le vkup uboga gmajna
03. 12. 2017 13.15
+1
Niti približno rdeč za Pogbaja!? Punca ti res nimaš pojma! Skoraj naredil invalida iz Bellerina in ti bi mu še nagrado podelila?
TvojPrijatelj
02. 12. 2017 22.16
-4
Iz vesolja se je videl offside pri zadetku Arsenala. Lacazette je bil v trenutku prejema žoge vsaj štiri metre, PAZITE TO: ŠTIRI METRE (??!?!??!?!), pred Rojo-m, a sodniki tega niso videli.. AMPAK so se (predvsem glavni sodnik) za tem odkupil ko je bil čisti penal nad Welbeck-om in na srečo penala ni dosodil.
Inhumed
03. 12. 2017 09.46
+1
Boš še enkrat pogledu? Niti blizu prepovedanega položaja.
TvojPrijatelj
03. 12. 2017 11.39
-3
Saj se nisem nanašal na trenutek ko je dobil žogo Ramsey ampak na trenutek ko je le-ta oddal žogo Lacazetteju. To je bil moment kjer je bil offside v več kot štirih metrih, viden iz vesolja. Kako je možno da ni bil dosojen pa najbrž še sodniki ne vedo.
jurci275
03. 12. 2017 13.01
+1
Inhumed
03. 12. 2017 16.25
+1
Ko je Ramsey odbil žogo Lacazettu, je bil le-ta za žogo, to ni offside.
MEDVED7
02. 12. 2017 21.31
+3
Arsenal ni mel za sirnega
jurci275
02. 12. 2017 20.43
-11
super tekma, na koncu bomo pred unitedom to si upam napovedat...
Arab
02. 12. 2017 21.24
+9
S tako obrambo že ne, na vsaki tekmi po par smrtnih napak. Danes jih je United vse izkoristil. Ne pomaga niti 75% posest Arsenala, niti ne miljon strelov proti Degea-i.
jurci275
02. 12. 2017 21.31
-4
CevNorc
03. 12. 2017 14.31
+0