Nogomet

VIDEO: V Lvovu v tem ciklusu neporaženi Ukrajinci sprejeli vlogo favoritov

Lvov, 13. 11. 2015 20.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.G./B.B.
Komentarji
5

"Skrbi nimam, dvomov tudi ne, je pa adrenalin pred tekmo, tudi pri fantih," je dan pred prvo tekmo dodatnih kvalifikacij za Euro2016 med Ukrajino in Slovenijo povedal selektor Srečko Katanec. Izkušeni napadalec Milivoje Novaković pa je dodal: "Za takšne tekme se živi. Kdor bo preživel, bo šel naprej."

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Pred tekmo Slovenije v Ukrajini
    00:58
    Iz 24UR: Pred tekmo Slovenije v Ukrajini
  • Izjava Srečko Katanec pred tekmo v Lvovu
    01:53
    Izjava Srečko Katanec pred tekmo v Lvovu
  • Izjava Milivoja Novakovića pred Ukrajino v Lvovu
    01:05
    Izjava Milivoja Novakovića pred Ukrajino v Lvovu
  • Trening slovenske reprezentance v Lvovu
    01:19
    Trening slovenske reprezentance v Lvovu
  • Trening ukrajinske reprezentance v Lvovu
    00:36
    Trening ukrajinske reprezentance v Lvovu

Srečko Katanec pred (zanj) najpomembnejšima tekmama, od kar se je vrnil na slovensko klop, ni želel vleči vzporednic s tekmama z Ukrajino izpred 16 let. "To je že tako dolgo nazaj, določene reprezentance pa se lahko zamejajo v zgolj enem mesecu. Kar Ukrajince krasi danes, je to, da so tehnično izredno podkovani, to pa je krasilo tudi takratno reprezentanco,'' je na ukrajinskih tleh vendarle našel nekaj skupnih točk tokrat ne preveč zgovorni Katanec. V nekdaj poljskem Lvovu (ukrajinsko Lviv) Slovence, ki jih bo spodbujalo okoli 500 slovenskih navijačev, v soboto čaka prva tekma dodatnih kvalifikacij. Vlogo favoritov je slovenska izbrana vrsta prepustila Ukrajincem, a favoriti ne zmagujejo vedno, opozarja Katanec: "Odločajo pač malenkosti, v katere mogoče nimamo vpogleda. Favoriti zato ne zmagajo vedno.'' Naj dodamo še to, da so v ukrajinskem taboru sprejeli vlogo favoritov.

Katanec nima skrbi, priznava pa, da je raven adrenalina povišana.
Katanec nima skrbi, priznava pa, da je raven adrenalina povišana. FOTO: Damjan Žibert
Številke. Ukrajina je na desetih tekmah kvalifikacijskega ciklusa zbrala šest zmag, en remi in tri poraze (19 točk), Slovenija pa je bila malenkost manj uspešna. Tako so varovanci Srečka Katanca na desetih obračunih vknjižili pet zmag, en remi in štiri poraze (16 točk). Ukrajinci so se izkazali z izjemno čvrsto obrambo, ki le redko prejema zadetke – tako so na desetih tekmah prejeli zgolj štiri zadetke, kar je kar sedem manj od slovenske izbrane vrste (11). A Katančeva četa se lahko pohvali z bolj učinkovitom napadom (18/14). Slovenija na gostovanjih v kvalifikacijah ni blestela – na petih gostovanjih je zbrala dve zmagi in tri poraze, a tudi Ukrajinci doma niso uspeli ukrasti zmage favoriziranima Španiji (0:1) in Slovaški (0:1). Vendarle velja povedati, da sta ti dve tekmi bili odigrani v Kijevu, medtem ko so vse tri tekme na areni Lvov Ukrajinci dobili.
Sodniški kotiček. Glavni sodnik tekme med Ukrajino in Slovenijo v Lvovu bo 41-letni Šved Jonas Eriksson, njegovi pomočniki pa bodo rojaki Mathias Klasenius, Daniel Vernmark, Stefan Johannsson, Marcus Strembergsson in Fredrik Nilsson.

"Mi smo se dobro pripravili na tekmo in upamo na pozitiven rezultat. Tekma v Lvovu bo šele prvi polčas. Igra se 180 minut. Poznamo kakovost ukrajinske reprezentance. Tudi drugim ekipam smo povzročali težave, tako da, upam, jih bomo tudi Ukrajincem. To so tekme, za katere se živi. Kdor bo preživel bo šel naprej,'' je poudaril 36-letni napadalec Slovenije Milivoje Novaković, ki je za slovensko izbrano vrsto zabil že 31 zadetkov, v tem kvalifikacijskem ciklusu pa jih prispeval pet. 

Izkušeni Novaković bo glavno orožje Slovenije v napadu.
Izkušeni Novaković bo glavno orožje Slovenije v napadu. FOTO: Reuters

Lvov, prva tekma dodatnih kvalifikacij za Euro2016, sobota:
Ukrajina – Slovenija

Verjetni postavi:
Ukrajina: Andrej Pjatov, Artem Fedecki, Jevgen Hačeridi, Jaroslav Rakicki, Vjačeslav Ševčuk, Sergej Ribalka, Sergej Sidorčuk, Denis Garmaš, Andrej Jarmolenko, Jevgen Konopljanka in Artem Kravec.
Slovenija: Samir Handanović, Mišo Brečko, Branko Ilić, Boštjan Cesar, Bojan Jokić, Jasmin Kurtić, Rene Krhin, Kevin Kampl, Josip Iličić, Valter Birsa in Milivoje Novaković.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pipsl
14. 11. 2015 17.27
+1
upam na zanimivo tekmo, fair play, pošteno sojenje in predvsem na naš uspeh :-)
carli17
14. 11. 2015 09.05
+6
GREMO PUBECI DANES POVOZIT TE UKRAJINCE !! SREČNO SLOVENCI
bensonb
14. 11. 2015 06.01
+0
slovencem niti po 50 letih ni jasno s kom imamo opravka ropali so nas turki pa čarapani sedaj se pa ukvarjamo še z talibani in prav tako nas bodo okradli v ukrajini sodniki interes je da gredo naprej ukrajinci zaprimo meje takoj kaj vam še ni jasno prepovedati gradnjo džamije v lj
popaj33
13. 11. 2015 21.55
+5
GuzutiHrzantes
13. 11. 2015 21.47
+5
gremo naši...