Nogomet

Iz Spinsa nove obtožbe na račun predsednika NZS

Ljubljana, 31. 10. 2010 15.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (Spins) v imenu reprezentantov zavrača navedbe predsednika NZS, s katerimi opravičuje odvzem nadomestil.

Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (Spins) se je konec tedna odzval na petkovo poročanje našega spletnega portala in v sporočilu za javnost zavrnil navedbe Nogometne zveze Slovenije (NZS), s katerimi ta opravičuje odvzem nadomestil slovenskim reprezentantom. V sporočilu so pri Spinsu zapisali, da sindikat v imenu reprezentantov zavrača navedbe predsednika NZS, s katerimi opravičuje odvzem nadomestil in katerih edini namen je, da omajejo ugled slovenske reprezentance, ki je v tem trenutku na Fifini lestvici uvrščena najvišje do zdaj.

Dejan Stefanović
Dejan Stefanović FOTO: Damjan Žibert

Reprezentanti predsedniku NZS nikoli niso obljubili, da v razgovore z NZS ne bodo vključevali Spinsa, saj imajo vso pravico, da so člani sindikata ter da jih ta zastopa, če si to želijo, vsako pogojevanje te pravice s strani predsednika NZS je protiustavno in protizakonito, piše v sporočilu za javnost. Spins zanika, da je Robert Koren kot kapetan in predstavnik reprezentantov na sestanku s predsednikom NZS v Birminghamu 9. marca letos temu obljubil, da bodo reprezentanti organiziranim navijačem namenili finančno pomoč v znesku 50.000 evrov. Koren je po navedbah Spinsa takrat le zatrdil, da bo predlog predsednika NZS prenesel reprezentantom ter ga o njihovi odločitvi naknadno obvestil.

Da so besede kapetana reprezentance resnične, lahko potrdi tudi selektor reprezentance Matjaž Kek, ki je prisostvoval sestanku, so zapisali v Spinsu in dodali, da so se reprezentanti pozneje odločili, da navijačev ne bodo "kupovali" z denarjem, temveč s svojimi predstavami in odnosom na igrišču; odločili so se, da bodo enkrat višji znesek od predlaganega, 110.000 evrov, namenili v humanitarne in dobrodelne namene. Spins je še zapisal, da podtikanja s strani predsednika NZS še dodatno krepijo enotnost med reprezentanti, ki preko sindikata predstavnike NZS še enkrat pozivajo k ureditvi razmer v okviru socialnega dialoga in ne v medijih.

Izjava sindikata

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

just38
17. 11. 2010 21.56
Če hočejo nogometaši nastopati preko in s pomočjo sindikata,naj ustanovijo gospodarsko družbo in se iz njenih dohodkov finansirajo. Ob vseh prejemkih, ki jih že tako sicer prejemajo za reprezentačne nastopa, je njihovo angažiranje sindikata res nehigijensko. Končno jim pa prav nastopi za državno reprezentanco dvigujejo ceno na mednarodnem trgu.
Franc Zabukovec
01. 11. 2010 06.48
Kar se v Sloveniji trenutno dogaja in odkriva, se kar sam od sebe ponuja že znan scenarij. Kaj pa če je ta obljubljeni denar izpuhtel v kakšni privatni naložbi, pa se zdaj predsednik poizkuša ven zvlečt po scenariju Hilda Vegrad, Fuzbalerji so pa tud naivni, ko se z zvezo pogovarjajo brez vodenja zapisnika. Lahko bi jih življenje že zdavnaj izučilo, da danes v Sloveniji ne moreš verjeti prav nikomur in da san z trdnimi dokazi mogoče lahko še kaj dosežeš, pa še to je vprašaj.