Nogomet

Ivan Rakitić iz Schalkeja v Sevillo

Sevilla, 28. 01. 2011 17.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Hrvaški nogometni reprezentant Ivan Rakitić je danes podpisal triinpolletno pogodbo s španskim prvoligaškim moštvom iz Seville.

22-letni Hrvat je od leta 2007 igral za nemški Schalke iz Gelsenkirchna, pred tem pa za švicarski Basel, kjer je naredil tudi prve nogometne korake.

Ivan Rakitić se seli v Španijo.
Ivan Rakitić se seli v Španijo. FOTO: Reuters

Za naklonjenost v Švici rojenega hrvaškega igralca zvezne vrste so v preteklosti zanimanje pokazali številni klubi, kot so denimo italijanski Juventus, Inter iz Milana in Sampdoria, portugalska Benfica, angleška Manchester City in Everton ter španski Valencia, Villarreal in Atletico iz Madrida, na koncu pa je okrepil moštvo iz Andaluzije, ki je trenutno na osmem mestu v španskem prvenstvu.

Sevilla je poleg Ivana Rakitića v svoje vrste zvabila še bojevitega čilskega reprezentanta Garyja Medela, ki je pred tem kot posojen nogometaš ekipe Universidad Catolico igral za Boco Juniors. Južnoameričan v svoji državi slovi kot "čilski Gattuso".
 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

paris86
30. 01. 2011 20.08
evo sej ne veš sploh kaj govoriš oz. kaj js govorim karanfill prej omenjeni klubi majo bol agresivno igro z katero znajo naredit presenečenje recimo arsenal ki ga pa srečujete v ligi prvakov pa igra napadalno in zaj js pravim da tut če bo west ham meu 3x slabšo obrambo od arsenala ne pomeni da bo west ham dobu več golov in da bo zgubu proti nasprotniku proti kataerem je zgubu arsenal!
Rene Vidonja
29. 01. 2011 17.43
joj joj vi se samo tolažite z tistim remijem :) ker če bi man-utd takrat potreboval bi se slabo končalo za valencijo ...
tutankhamun
29. 01. 2011 14.27
Skratka pa, zakaj bi se kregal, če pa imamo Ligo Prvakov. No to so pa tvoje fantazije o west hamu.
tutankhamun
29. 01. 2011 14.25
paris dej ne klobasej. Kaj sploh hočeš povedati, da imajo west ham, wigan in stoke precej stabilnejšo in trdnejšo obrambo od Manchestra al kaj? Povrhu vsega pa še močnejšo sredino in napad? Pri manchestru je vsaka tretja akcija na dolgo žogo, pri wiganu pa usaka prva, v tem je razlika.
paris86
29. 01. 2011 12.52
tu se zaj vidi ''nepoznavalstvo'' prav vseh zagovornikov španske lige oz. reala in barcelone pr teh komentarjih! a vi sploh vete da manchester igra za 99% drugčano igro od west hama, wigana, stoka, boltona...? vi sploh ne poznate angleške lige in če manchester ne premaga valencie ne pomeni da cela angleška liga nebi premagala valencie! sicer je pa postavlanje reala in barcelone v angleško ligo nesmiselno mi pa sam ugotavlamo kaj bi blo če bi blo kar je pa brezveze!
paris86
29. 01. 2011 12.42
¨@pehtaa ''ce bi bila real in barca v angleskem prvenstvu bi bila prvaka ze do novega leta'' hahahah! glede tega pa js mislim ravno obratno! real in barca bi mela kot arsenal pouno poškodovanih za kar pa imata oba premali kader in glih zarad tega bi real in barca do novega leta bla že izven boja za prvake, in še to v premier ligi bi naletela na velik velik bolšo in bol agresivno obrambo ki ne pušča takih lukn kot 90% ekip v la ligi - kr primerjaj kdaj obrambe pa boš vidu kolk tvoje ''teorije'' držijo!
blazhk
29. 01. 2011 00.28
dejstvo je, da je bila španska LaLiga izbrana za najmočnejšo ligo.. in to še zdaleč ni naključje, tu igrajo najbolši igralci nasvetu, Španija je postala aktualni svetovni prvak z ekipo, ki igra v veliki večini v domačih klubih (kar je spoštovanja vredno), poleg tega pa tudi ekipe, ki v španskem prvenstvu zasedajo mesta za Barco in Realom konstantno dosegajo dobre rezultate v Evropi in so konkurenčne... Ko smo pri angleški ligi: liga je konkurenčna, to je res, vendar se strinjam z nekaterimi mojimi predhodniki... vsak, ki je kdaj igral nogomet, ve da je obramba lažji del posla pri nogometu.. poglejte naprimer ekipo Birminghama ali pa Stoke Cityja... koncepta igre v španiji in angliji sta pač različna... zato so pa tekme Lige Prvakov tako zanimive... in zadnji zamgovalec je: ITALIJAN! :D
1265668
28. 01. 2011 22.45
to je nakup ! rakitic za prblizn 2mio evrov.. skor nakup sezone.. top5 zihr
p0mijek
28. 01. 2011 21.27
ma kakšna španska liga lepo te prosim!!! sm hotel gledat copa del rey med barco in almerio, pa je blo že po 15 min 3 NULA!!!! pa sej to ne morš gledat, pa lahk igrajo še ne vem kak lep fuzbal. medtem ko pa pr Carling in FA cup-u tretjeligaši izmečejo prvoligaše redno. KONKURENCA je DEFINITIVNO najboljša v angleški ligi. samo barca in real sta prevelika finančna giganta da bi jim kdo od drugih klubov "zagrozil". še valencia, ki je po mojem tretja najmočnejši klub v španski ligi, je moral prodati oba dva najboljša igralca da si je klub lahka pol kupil burek ker prej ni imel dovolj za to. drugače je rakitič dober igralc, in to še za skoraj "zastonj" in pri 22 letih ter igral več kot 200 profesionalnih tekm je ODLIČEN nakup za sevillo. Ivane, pokaž messi-ju in ronaldu kak se pravi fuzbal špila
Miskolin77
28. 01. 2011 21.24
leonidas15--ne na pamet nekaj.
tutankhamun
28. 01. 2011 20.04
Mislim, sej za to pa imamo Ligo Prvakov in Europa pokal, da se pomerijo klubi iz različnih držav med sabo. Pri španskih klubih imajo v akademijah poudarek na tehniko, pri angleških pa na atletiko, zato pa imajo nekateri španski klubi težave z hitrostjo, angleški pa imajo težavo sestaviti 5 natančnih podaj in žogo nabijajo od gola do gola. Res da je pogled na angleško lestvico zanimiv, ampak ko gledam se mi zdi kot da gledam rugby. Že to da tisti superiorni Manchester, ki raztura angleško vesoljko ligo na obeh tekmah proti Valenciji (4. v kmečki La Ligi) ni zaslužil niti točko, si predstavljam, kako bi jih Barca izigrala kot na šolskem igrišču. Mah sploh se ne splača dajat replike na take geekovske izjave.
tutankhamun
28. 01. 2011 19.43
leonidas15 Ne se jeziti, ampak mislim, da si si zaslužil nagrado za največjo bedarijo dneva. S to izjavo si premagal tako shiskota kot elzana.
Valencian
28. 01. 2011 19.05
Barcelona in Real Madrid sta razred zase. V angleški ligi bi brez težav naskakovala prvo in drugo mesto.
leonidas15
28. 01. 2011 18.32
pehtaa hahaha si me nasmeju v angliji bi meli real in barca probleme že pri najmanjših klubih ki imajo večjo tradicijo kot real in barca!!!!!!!!!!! In če bi spremlju malo ang. ligo bi vidu da sploh ne dvigujejo vč žog tako pogosto(nekatiri radi igramo bol grobo igro ne pa kot babe podajat žogo kot babe) v ang. ligi lahko najslabši premaga najboljšega in res bi rad vidu kako bi zgledala barca na 5 mestu ker vem za 7 ekip ki lahko parirajo čene celo zmagajo barco in real ok
pehtaa
28. 01. 2011 18.21
španska liga je ze sedaj najbolj zanimiva kjer vse ekipe poskusajo igrati nogomet ne kot angleska vsi igrajo boljali manj obrmbo na dolge zoge in samo cakat na protinapade ce bi bila real in barca v angleskem prvenstvu bi bila prvaka ze do novega leta
dinho80
28. 01. 2011 17.43
španska liga bo mogoče malo bolj zanimiva od tretjega mesta naprej