Nogomet

Inter tokrat ni zapravil vodstva, gol Iličića staremu znancu Handanoviću premalo za Fiorentino

Milano, 29. 11. 2016 09.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.G./M.J.
Komentarji
3

Josip Iličić se je na drugi zaporedni tekmi Serie A vpisal med strelce, a njegov gol v Milanu je bil premalo za kakšno točko Fiorentine na tekmi 14. kroga z Interjem. Ta je že v prvem polčasu povedel s 3:0, nato pa z igralcem več v drugem uspel zadržati vodstvo za končno zmago s 4:2.

Na stadionu Giuseppe Meazza so domači nogometaši že po 19 minutah vodili s kar 3:0, potem ko je obramba Fiorentine uvodoma delovala kot švicarski sir – za Inter so zadeli Marcelo Brozović, Antonio Candreva in Mauro Icardi. A vendarle so se po šoku gostje iz Firenc le pobrali in zatresli mrežo Milančanov v 37. minuti prek hrvaške naveze Milan Badelj-Nikola Kalinić. Prav Kalinić je po nerazumljivi napaki Interjeve obrambe znižal na 1:3. Ko je že kazalo, da bo Fiorentina postala vse nevarnejša, je za nov šok poskrbel glavni sodnik Antonio Damato. Ta je strogo izključil Gonzala Rodrigueza v sodnikovem podaljšku prvega polčasa, tako da je Fiorentina v drugem zaigrala zgolj z deseterico. A kljub temu so se gostje vrnili v igro po krasnem zadetku slovenskega reprezentanta Josipa Iličića, ki je potrdil dobro formo, ki jo je kazal v zadnjem času – blestel je v reprezentančnem dresu, tudi na zadnji ligaški tekmi Serie A je Empoliju zabil kar dva zadetka.

Josip Iličić na tekmi z Interjem.
Josip Iličić na tekmi z Interjem. FOTO: AP

Tokrat je nekdanjega reprezentančnega kolega Samirja Handanovića – ta mu je v prvem polčasu fantastično ubranil poskus s prostega strela – matiral z roba kazenskega prostora v 62. minuti in znižal zaostanek gostov na 2:3. V zadnjih minutah tekme je Fiorentina šla na vse ali nič, kar so nogometaši Interja kaznovali z drugim golom Maura Icardija za končnih 4:2. Za razliko od četrtkove tekme Lige Evropa, ko je Inter povedel z 2:0, nato pa klonil z 2:3, je Milančanom tokrat uspelo zadržati visoko prednost s prvega polčasa.

Inter je s šesto prvenstveno zmago zdaj na lestvici Serie A na osmem mestu prehitel prav Fiorentino, ki ima točko manj (20) od Milančanov.

Izid, Serie A, 14. krog:
Inter – Fiorentina 4:2 (3:1)
Brozović 3., Candreva 9., Icardi 19., 90.; Kalinić 37., Iličić 62. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

LeichyL
29. 11. 2016 12.20
-1
Ta sodnik je biu pa tut neki posebnga...
dajno
29. 11. 2016 09.54
+5
Jojo je vrhunski igralec
Baletka
29. 11. 2016 22.06
+1
mu prvoščm kej več kot italjansko ligo..