Nogomet

Inter s točko iz Rima

Rim, 20. 01. 2013 22.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši italijanskih velikanov Rome in Interja so se na derbiju kroga razšli z delitvijo točk. Gostitelje je v vodstvo popeljal Francesco Totti (11m), za goste pa je bil natančen Rodrigo Palacio.

Nogometaši italijanskega velikana Rome so na dvoboj s četrtouvrščenim Interjem krenili z željo, da razveselijo svoje zveste privržence. Izvrstne predstave namreč v letu 2013 še niso prikazali in derbi z varovanci Andree Stramaccionija je bil kot nalašč za kaj takšnega. Sploh potem ko so nogometaši iz Milana pripotovali nekoliko razjarjeni, za to pa je pred dvobojem poskrbel trener Rome Zdenek Zeman. "Prepričan sem, da bi lahko Inter igral veliko bolje, če bi v svojih vrstah imel več mladih nogometašev,'' je med drugim v napovedi pred dvobojem dejal Čeh in Samir Handanović je skušal skupaj s soigralci pokazati, da je Inter v letošnji sezoni eden izmed kandidatov za vrhunski dosežek.

Francesco Totti je z bele točke zadel za vodstvo Rome.
Francesco Totti je z bele točke zadel za vodstvo Rome. FOTO: Reuters

Gostitelji pa so nalet nerazzurov hitro zaustavili. V 22. minuti je namreč z 11-metrovke kapetan domačih Francesco Totti zadel za 1:0. Čeprav je bilo videti, da so Rimljani z zgodnjim golom povsem prekrižali načrte tekmecu, so Stramaccionijevi izbranci začeli počasi plesti mrežo okrog vrat Maura Goicoecheja, tik pred koncem prvega dela pa po nepazljivosti domače obrambe izid poravnali na 1:1 (Rodrigo Palacio).

V nadaljevanju so si eni in drugi priigrali še po nekaj lepih priložnosti, mreži Urugvajca oziroma Slovenca pa se do izteka igralnega časa nista zatresli. Tako se je zadnji obračun 20. kroga v Serie A končal brez zmagovalca (1:1).

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JST008
21. 01. 2013 15.27
+2
nujno rabimo doberga "novega" sneijdera.. upam da kj kupjo fak, kriza bo kj osvojit z temi igralci..
alterego
21. 01. 2013 18.32
-1
ja, nujno je pripeljat enega organizatorja igre! za te reči so najboljši Španci...
Outlaws
20. 01. 2013 23.02
+14
prodajamo sneijderja a kupujemo rocchija... glede na trenutno stanje v ekipi je rezultat odlicen