Nogomet

Inter na neverjetni tekmi nadoknadil tri gole zaostanka, Juventus nato slavil po 'loteriji'

Milano, 02. 03. 2016 23.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Juventus se je igral z ognjem na povratni tekmi polfinala italijanskega pokala. Inter Samirja Handanovića, ki v skladu s tradicijo ni branil, je nadoknadil zaostanek s prve tekme v Torinu (3:0) in izsilil podaljšek ter najstrožje kazni, v katerih pa Milančani niso imeli sreče.

Bonucci je po zadetku Interju na ligaški tekmi mrežo Milančanov zatresel še v loteriji enajstmetrovk.
Bonucci je po zadetku Interju na ligaški tekmi mrežo Milančanov zatresel še v loteriji enajstmetrovk. FOTO: AP

Vse naj bi bilo pred povratno tekmo polfinala že odločeno v medsebojnem obračunu Interja in Juventusa, pokalni derbi na San Siru pa je sledil tistemu v Serie A, kjer je Juventus brez težav opravil z ekipo Samirja Handanovića. Trener domačega Interja Roberto Mancini je ostal zvest tradiciji in Juanu Pablu Carrizu ponudil mesto v prvi postavi, medtem ko je Ljubljančan dvoboj spremljal s klopi. Trizobi napad Eder-Adem Ljajić-Ivan Perišić je tekmo začel bolje kot torinski duet Alvaro Morata-Simone Zaza, medtem ko je gostujoči strateg Massimiliano Allegri na klopi ob ogromni prednosti s prve tekme (3:0) pustil tudi prvega zvezdnika Paula Pogbaja. Tudi Juventusova vrata je branil rezervist Neto in Brazilec je moral po žogo v svojo mrežo že v 16. minuti. Marcelo Brozović je bil strelec pomembnega zadetka in hrvaški reprezentant je izvrstno izkoristil priborjeno žogo Garyja Medela, Čilenec pa je okroglo usnje na veselje domačih navijačev vzel prav nekdanjemu interistu Hernanesu. Kdo ve, kako bi se razpletla tekma, če bi strel Ljajića po še eni napaki, tokrat zadnje vrste Juventusa, v 25. minuti končal kakšen centimeter nižje in ne v prečki Neta, ki se po preusmerjenem strelu od Leonarda Bonuccija ni niti premaknil. Inter je bil nevaren tudi v zaključku polčasa, ko je bil Ljajić še enkrat blizu s poskusom z roba kazenskega prostora, Brozović pa je slabo izbijanje Stephana Lichtsteinerja poslal na tribuno.

Interisti na tribunah stadiona Giuseppeja Meazze in po svetu so še bolj verjeli v podvig svojega moštva po hitrem zadetku v začetku drugega polčasa. Neustavljivi Eder je potegnil po desnem boku in nato našel povsem samega Perišića na drugi vratnici, nekdanji član Borussie Dortmund in Wolfsburga pa je poskrbel za lahek drugi hrvaški zadetek večera. Toda vsega bi lahko bilo za Inter kmalu konec, če bi Zaza po podaji Morate dobil dvoboj iz oči v oči s Carrizom, a je junak nedavnega derbija za vrh proti Napoliju zadel vratnico. Zebre bi lahko kaznoval Ljajić, ki je odgovoril s prodorom do roba kazenskega prostora in strelom po tleh, Neto je tudi ta poskus Srba le pogledal, a se je žoga skotalila mimo vratnice. Juventus je nato uspel zadržati Milančane precej daleč od svojih vrat, a deset minut pred iztekom rednega dela tekme je v kazenskem prostoru padel strelec Perišić, Brozović pa je s strelom pod roko Neta malce srečno izenačil par. V zadnji minuti rednega dela tekme je Neto celo rešil izpad belo-črnih, potem ko je Perišić podajo s strani na prvo preusmeril k vratnici, a je bil Brazilec na mestu. Oster štart Perišića nad Juanom Cuadradom je v prvi minuti sodnikovega podaljška začel ostro prerivanje, Preišić pa jo je odnesel le z rumenim kartonom in že po petih minutah podaljška ogrel Neta po strelu z glavo.

Zaza bi se lahko v 101. minuti odkupil za zapravljene priložnosti, a po dobljenem skoku in prodoru v kazenski prostor v padcu meril mimo daljše vratnice. Rezervist Pogba je prav tako zapretil vratom domačih v drugem delu podaljška, ki je postregel s pravo dramo. Morato je praktično na golovi črti dvakrat ustavil Carrizo in izsilil izvajanje najstrožjih kazni, kjer pa Juventini niso grešili. Rodrigo Palacio je v drugi seriji zadel prečko, natančni pa so bili vsi Torinski izvajalci in  Bonucci je z lepo "finto" poslal Carriza v napačno smer za še eno sladko, a težko prigarano slavje v mestu mode.

Izida:

Inter ‒ Juventus 3:0* (1:0) /0:3/
Brozović 16., 82./11-m, Perišić 49.
Samir Handanović (Inter) je bil na klopi.
* - po enajstmetrovkah

Že odigrano:
AC Milan ‒ Alessandria 5:0 (3:0) /1:0/

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CURVANORD Zanetti
03. 03. 2016 13.30
+3
Ni kaj,treba športno čestitati juventusu za napredovanje,a ostaja grenak priokus,škoda da se sivolasi ni spomnil in bi Handanovič branil penale,morda bi bilo drugače,no sedaj je lahko biti genaral kaj bi bilo če bi bilo.
Tadej Bratušek
03. 03. 2016 15.54
Hotel je v gol postaviti handanoviča ..vendar je zaradi močnih bolečin ederja moral izkoristiti zadnjo handanoviču namenjeno menjavo za manaja :/
CURVANORD Zanetti
03. 03. 2016 16.08
,golmana lahko manjaš,tudi če opraviš vse menjave igralcev
mariomandzukic
03. 03. 2016 10.00
-3
brozovic je res neverjetni igrac,pomojem ga inter ne bo mogel zadrzati v italiji,tud perisic pa dokazuje,da gre za enega izmed najboljsih ofenzivcev v italiji
ays1979
03. 03. 2016 11.18
+3
Eno tekmo odigra nad PODpovprecjem pa je že dominator? Dej Mario mal se zresni, prosim te. Spremljam Inter zaradi njihovega komentatorja in ti rajši ne povem kaj si misli on o brozovicu.
CURVANORD Zanetti
03. 03. 2016 13.25
+3
ne moreš mu pomagat,zadrzali ga ne bodo,temveč nagnali
giovanni2
03. 03. 2016 09.17
-7
Rezervist Pogba?? Če ene tekme ne začneš, to še ne pomeni, da si rezervist.
i141
03. 03. 2016 09.50
+3
giovanni2
03. 03. 2016 11.12
+0