Nogomet

Iniesta zagotavlja: "Na podaljšanje pogodbe bodo vplivali različni dejavniki in ne denar!"

Barcelona, 30. 05. 2017 16.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Prihodnost Andresa Inieste v dresu Barcelone ostaja neznanka, medtem ko njegova pogodba poteče prihodnje poletje, se Španec še ni odločil ali bo kariero nadaljeval v dresu katalonskega velikana ali pa se bo selil drugam.

Iniesta si ne predstavlja, da bi se nekoč pomeril s svojimi sedanjimi soigralci.
Iniesta si ne predstavlja, da bi se nekoč pomeril s svojimi sedanjimi soigralci. FOTO: AP

V svoji dvajsetletni zvestobi blaugrani je Andres Iniesta postal najtrofejnejši španski nogometaš, saj se lahko po novi pokalni lovoriki pohvali s kar triintridesetimi trofejami, vključno z reprezentančnimi. Kljub temu njegova prihodnost v dresu Kataloncev ostaja neznanka: "Nikoli nisem trdil, da ne bom podpisal nove pogodbe, vendar pa moram pretehtati številne dejavnike, ki nimajo nič opraviti z denarjem. Nekaj različnih dejavnikov je v zadnjem času močno vplivalo name, tudi privatnih, eden izmed njih pa je še zaključek sezone. Ni bilo lahko. Pošteno moram premisliti vse skupaj in sprejeti odločitev, ki bo najboljša za vse," je povedal Iniesta, ki se je v letošnji sezoni zgolj trinajstkrat znašel v začetni enajsterici.

Na končno odločitev bo zagotovo vplival tudi novi strateg Ernesto Valverde, o katerem ima 33-letnik odlično mnenje: "Je trener, ki mi je še posebej všeč. S svojim delom je pustil velik vtis v nogometu, zato menim, da lahko pod njegovim vodstvom Barcelona še napreduje. Prepričan sem, da se bomo s skupnimi močmi borili za največje lovorike in želim mu veliko sreče v novi službi." Španec je sicer medijem zaupal, da se še vedno želi upokojiti v Barceloni, kljub temu pa se s prihodnjimi meseci ne ukvarja pretirano, želi se namreč posvetiti osvajanju novih trofij in se osredotočiti na zelenico. V primeru, da se slučajno odloči za slovo, pa ne namerava prestopiti v katerega izmed evropskih tekmecev: "Če se ne bom upokojil v Barceloni, ne bi nikoli igral za klub, s katerim bi se moral pomeriti proti njej. Moja čustva mi tega ne bi dopustila."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

grozjak
31. 05. 2017 12.38
+2
Iniesta je zame prav gotovo med tistimi, ki so najbolj pripomogli, da ima barca toliko navijačev doma in po svetu. Upam, da ga še kakšno sezono obdržijo, da se kot igralec lahko častno upokoji. Denarja pa ima zagotovo dovolj za več življenj, ne samo eno.......
apodgraj
31. 05. 2017 17.01
Bila bi res škoda , če si bi premislim in odšel druga. Še vedno je mnogo boljši od Rakitiča. Busqeta,Suareza itd.. Mislim ,da ga je trener Enrique večkrat držal na klopi za rezrerve ali ga pogosto menjaval v drugem polčasu in to neopravičeno . Ta
grozjak
31. 05. 2017 12.31
+0
@meskić, kaj pa ti misliš?
Kollerik
30. 05. 2017 22.24
+6
zoran jankovi? 007
30. 05. 2017 22.33
+3