Nogomet

Iniesta: Bundesliga ni boljša od La lige

Barcelona, 26. 04. 2013 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Andres Iniesta poudarja, da visoka poraza Barcelone in madridskega Reala proti nemškima predstavnikoma na prvi polfinalni tekmi Lige prvakov še ne pomenita, da se v Nemčiji igra boljši nogomet.

Andres Iniesta
Andres Iniesta FOTO: Reuters

Tako Barcelona kot madridski Real sta se na uvodni polfinalni tekmi v Nemčiji močno opekla. Katalonci so proti Bayernu izgubili s kar 0:4, po podobnih stopinjah pa so na gostovanju v Dortmundu šli tudi varovanci Joseja Mouriha. Vezist Barce Andres Iniesta opozarja, da trenutek slabosti španskih ekip ne odraža kakovosti španskega prvenstva. "Bayern in Borussia sta trenutno v izjemni formi, vendar to ne pomeni, da je Bundesliga močnejša od španskega prvenstva. Pomeni le, da sta nemški ekipi nadigrali nasprotnika. Odigrati bo treba še povratno srečanje, kjer bomo skušali nadoknaditi zaostanek. Moramo verjeti v svoje možnosti. Nadoknaditi štiri gole je res težka naloga, vendar je nogomet nepredvidljiva igra. Na Allianz Areni smo bili nerazpoznavni. Nadigrali so nas v vseh elementih igre. Če se nam bo ponudila priložnost, jo bomo izkoristili. Na zelenici bomo pustili srce,'' je za El Mundo Deportivo povedal Iniesta.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (339)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Klemenqwsqq
28. 04. 2013 05.26
+6
bundesliga je idealna liga. spodobne cene vstopnic, veliko navijačev, dober fuzbal. ni da ni.
davc0407
27. 04. 2013 22.15
+3
špansko ligo kvari samo barcelonina zamorjena ,težko prebavljiva igra.tisoč podaj ,pa se ne premaknejo za meter.nasprotnik zgubi samo zato ,ker se mu začne dremat.za bruhat
trpr
27. 04. 2013 21.58
+1
kaj se je temu skisalo al kaj.
PD00X
27. 04. 2013 12.25
+21
Zelo težko , ali celo nemogoče , je primerjanje in določanje kakovosti nacionalnih lig med sabo , ker je preveč faktorjev , ki bi realno ocenili kakovost neke lige . Lahko pa primerjamo uspešnost klubov v letošnji LP in ocenimo njihovo prikazano igro . Predstavnika Nemške lige Bayern in Borussia , sta v tej sezoni s prikazano igro in doseženimi rezultati , nedvomno boljša kluba kot pa Španska Barcelona in Real .
Rafael Bezovšek
27. 04. 2013 14.39
+11
Spoštovani g.PD00X!!! Eden redkih na tem Forumu ste,žal,ki je napisal zelo objektiven komentar na dogajanje v preteklih dneh v Chapions League-i!!! In HVALA VAM ali TI,da si v tako kratkem komentarju napisal praktično VSE in TISTO,KAR JE RES,čeprav mnogo revij ali inštitucij dela takšne in drugačne primerjalne lestvice najboljših ekip,reprezentanc ali igralcev!!! Kajti,tudi po meni je popolnoma nemogoče sestaviti ali postaviti lestvico najboljših klubov po svetu recimo,ko pe le-ta igrajo v različnih ligah,različnih kakovosti!!! In potem je enako tudi na reprezentačnem nivoju in pri izborih za naj nogometaša in,upam si trditi,celo strelca!!! Kajti,lige so različno dolge in nobena ni enaka drugi,tako,da...ŠE ENKRAT BRAVO in LE TAKO NAPREJ!!! S spoštovanjem,Rafko!!!
PD00X
27. 04. 2013 18.27
+4
Najlepša hvala za lep in realen odgovor na moj komentar , ki me je zelo pozitivno presenetil in razveselil , saj ne vidim pogosto takšnih komentarjev ne tem forumu . Sicer pa ne komentiram veliko po forumih , ker se mi zdi neumno in brezpredmetno , saj veliko komentatorjev na naših forumih sploh ne ve kaj je to komentar , ker so odgovori popolnoma ali pretežno nerealni in na zelo nizkem kulturnem in izraznem nivoju . Lep pozdrav . Luka
beks-
27. 04. 2013 19.44
-7
dajno
27. 04. 2013 20.05
+2
Zupkle
27. 04. 2013 12.23
+7
Bundesliga 8:1La liga, rezultat govori drugače.
Lol?iLoLek123
27. 04. 2013 10.53
+1
Anglija je pa domovina nogometa tak da sploh ni vprašanje ali je 1 ali ni
Negan
27. 04. 2013 14.21
+2
Nogomet je rojen na Kitajskem, tako da Anglija niti približno ni domovina nogometa.
Negan
27. 04. 2013 14.23
-2
Nogomet je nastal na Kitajskem, tako da Anglija ni niti približno domovina nogometa.
trpr
27. 04. 2013 21.59
+3
nogomet kot ga danes poznamo je nastal v angliji, kar so imeli kitajci ni bilo nič podobno nogometu, razen to da se je uporabljalo noge.
Lol?iLoLek123
27. 04. 2013 10.52
-1
Res je bundesligo je v velikimi denarji podprla država veliko stadionu so obnovil pa to
Raumdeckung
27. 04. 2013 14.38
+3
Bayern je naredu stadion od 700 milijonov. Kredit izplačujejo še vedno. Ne vem kje je država pomagala. Kdo pa ima nov stadion? Bayern, Schalke in se konča.
Hreto
27. 04. 2013 16.32
+2
Država niti malo ni pomagala. Allianz Areno sta zgradila kluba Bayern in Munchen 1860 za okoli 340 milijonov €. Od tega je 90 milijonov prispeval Allianz, 250 milijonov evrov pa pa sta kluba pokrila sama (vsak klub je imel 50% lastniški delež). Bayern pa je vzel velik kredit, ki ga je v naslednjih letih odplačeval in ga še odplačuje iz generiranega dobička. Je pa kasneje Bayern odkupil vse delnice od Munchna 1860 (finančne težave) in Bayern je že kar nekaj časa 100% lastnik stadiona. Še vedno pa pomagajo mestnemu tekmecu, da lahko za zelo nizko najemnino igra tekme na Allianz Areni.
Widzew&V89Maribor
28. 04. 2013 00.16
Mrlacnik
27. 04. 2013 07.19
+1
Zagovorniki Angleške lige, to da zadnji lahko premaga prvega je lahko rezultat tega da tudi prva ekipa ni tako posebna, mar ne?
Rafael Bezovšek
27. 04. 2013 14.30
+0
OK spoštovani g.Mrlacnik,če Vi tako pravite,potem bo verjetno držalo,ampak SAMO V VAŠI GLAVI!!! Očitno nimate niti malo pojma o PRETEKLEM in niti ne SEDANJEM NOGOMETU,OK!!! Kaj,ste tudi Vi navijač,ne vem BARCE ali REALA? Kar ni popolnoma nič narobe,vendar bodite že objektivni in trezne pameti,bo šlo? Da lahko zadnji na prvenstveni lestvici premaga trenutno vodečega NE POMENI,DA JE ZATO TA LIGA ZANIČ,TEMVEČ JE TO SAMO DOKAZ,DA SE V TAKŠNI LIGI IGRA ZARES VRHUNSKI NOGOMET,v kolikor sploh veste,kaj to pomeni!!! In niti slučajno to ne pomeni,da je zato liga slabša ali zanič...Kaj,je potem Španska La Liga za Vas dobra,če več,kot polovico oz.več,kot tričetrt klubov La Lige,niti slučajno ne pride zraven najboljšim štirim,petim,kaj šele,da bi jih kdo od njih premagal...So seveda izjeme,pa vendar,ali se Vam ne zdi,da so v tem segmentu nogometna prvenstva v Angliji,Nemčiji,Italiji,Franciji,celo še v kateri državi precej bolj izenačena??? Lepo Vas prosim,bodite objektivni in se najprej poglobite v zgodovino nogometa in tudi v dandanašnja tekmovanja oz.prvenstva!!! Kajti več,kot očitno je,da ste tudi Vi eden od GLORYHUNTER-jev,ki so navidezni navijači nekega moštva samo in čisto takrat,ko je neko moštvo čisto na vrhu,ko pa pač le-to nima več uspehov ga zapustite in navijate za nekoga drugega...Žalostni in bedni ste s tem Vašim komentarjem,OK!!! S spoštovanjem,Rafko!!!
Raumdeckung
27. 04. 2013 14.40
+1
Rafael Isto kot 3. ligaš vrže prvo ligaša vn. V Angliji se to redno dogaja v drugih ligah pa ne. Zanimivo. Sam tvoja teorija ne drži. Ker Manu klub temu ima prednost od 16 točk. Verjetno so tudi ostali evropski klubi enakovredni Angliji. Basel recimo lani proti Manu, ali pa City v skupinskem delu lani in letos.
Raumdeckung
27. 04. 2013 14.42
Rafael Bezovšek
27. 04. 2013 18.09
Ja g.Raumdeckung,imate prav in ravno na tem mestu stoji MOJA TRDITEV,katera nogometna liga je oz. naj bi bila najmočnejša v Evropi,pa smo spet tam...Absolutno drži to,kar Vi navajate-seveda drži to,da V Angliji celo tretjeligaš vrže iz Pokala Premierligaša,kar pri njih NI NIČ NENAVADNEGA in kar samo POTRJUJE MOJE NAVEDBE,DA SE V ANGLIJI TRENUTNO IGRA NAJBOLJŠI NOGOMET!!! -Ja in PRAV IMATE SPOŠTOVANI g.Raumdeckung glede zgoraj navedenih dejstev,vendar...Tam neki BASEL in tudi ATLETICO MADRID,za katerega mi srce precej bolj bije,kot za REAL oz. BARCO,ki jih enostavn NE MARAM!!!??? Moje moštvo in moj klub prihaja namreč iz Anglije,ampak to ni MANCHESTER UTD. ali CHELSEA,temveč dandanes nizkopozicionirani LIVERPOOL in to že od mojih mladostnih dni,samo toliko za informacijo,da mi nebi očitali,da navijam za Nemške,Italijanske ali kakšne druge klube in da plujem po REALU ali BARCELONI,sploh ne,sta vrhunski moštvi,za katera pa mislim,da sta letos zaključila z tekmovanjem v CHAMPION LEAGUE!!! Povem Vam g.Raumdeckung-BASEL in ATLETICO MADRID STA MOŠTVI,KI DOSEGATA NEKE REZULTATE NA VSAKE KVATRE,RESDA JE BIL ATLETICO iz MADRIDA ZMAGOVALEC LIGE EVROPA,vendar je to uspeh po ne vem koliko letih-se pravi ni kontinuiran oz.večkraten,kar pa se tiče BASLA pa naj povem,da je trenutno res TOP MOŠTVO v Švici in tudi v Evropi je že marsikateremu bogatejšemu in boljšemu moštvu prekrižal načrte,vendar spoštovani g.Raumdeckung-NE GA SRAT,prosim Vas lepo,pa ne morte teh dveh moštev,z vsem spoštovanjem do njiju,prištevati med Evropsko Top Elito,ker to enostavno nista,OK? Kajti,BASEL bo moral narediti še ogromno,da bi bil konkurenčen BARCI,REALU,MANCHESTER UTD.,BAYERNU in podobnim moštvom,zato trdim,da je to MUHA TRENUTNICA,kar pa se tiče ATLETICA iz MADRIDA,pa naj Vam rečem,da je klub VISOKE TRADICIJE,vendar je od njegovih veličastnih dni preteklo že ogromno dni,let če hočete...Je pa trenutno res v vrhu Španskega in tudi Evropskega nogometa-Europa League Winner? -Da so klubi iz drugih Evropskih držav enakovredni Angleškim potrdim tudi jaz,PRAVIM LE IN TRDIM,DA SE NAJBOLJŠI NOGOMET IGRA PAČ NA OTOKU,to je moja in še od marsikoga drugega trditev... Da ima,kot pravite MANCHESTER UNITED 13.točk prednosti tudi drži,vendar le to sezono,poglejte zato razliko v prejšnjih letih,bo šlo?Namreč,še lanska sezona se je končala na milimetre v Korist mestnega tekmeca CITY-ja in upam si trditi,da tudi MANCHESTER UTD. niti slučajno v Angleškem prvenstvu ali Pokalu NI NEDOTAKLJIV!!! S spoštovanjem do Vas,Rafko!
SheerKaan
27. 04. 2013 19.48
+2
Rafael Bezovšek
28. 04. 2013 08.58
Spoštovanig.SheerKaan,ni problema-VSAK NAVIJAČ IMA SVOJE ADUTE IN SVOJE ZMAGOVALCE!!! Treba pa je pisat realno in obenem tudi priznat,da REAL in BARCELONA sta vrhunski moštvi,vendar,da sta prav tako premagljivi,kakor vsaka druga ekipa,je tako? In zato sploh ni POTREBE s strani MEDIJEV,NOVINARJEV,FIFE,UEFE in NAS,NAVIJAČEV,da se jih povzdiguje v zvezde! Moja ekipa oz.moštvo je že desetletja znani LIVERPOOL,ki dandanes praktično nima nobenega uspeha,zato je še toliko bolj meni pri srcu in JAZ NJEGOV FAN! Lep Pozdrav,Rafko!
Mrlacnik
28. 04. 2013 10.19
Tut Mura lahko rukne Maribor in Olimpijo, pa se verjetno strinjava da slovenska liga ni ravno vrhunska.
Mrlacnik
28. 04. 2013 10.33
Kar hočem povedati, da izenačenost lige ne pove nič o kvaliteti. Pa še to moram dodati, način kako ste me napadli ob izražanju mnenja je res mizeren. Označevati nekoga da je nevem kako beden, ker nima istega mnenja kot ti... Potem pa se vprašam kdo je tu dejansko ''žalosten'' in ''beden''. Zaradi načina tvojega načina izražanja nadalnjih replik ne pričakuj.
ponosen_na_24ur
27. 04. 2013 00.09
+3
pa navijači barcelone si poglejte posnetek med barcelono in chelsejem potem pa pišite o sodnikih in 3 neveljavna gola vse se vrača
Symbolic
27. 04. 2013 12.54
-1
Plusquamperfectum (davno pretekli čas)... A nas ne zanima sedanjost, na pr. kdo bo šel torek/sreda naprej? Ali bo nemški, španski, ali malo "mešani" finale? Vse diši po nemškem finalu, upam pa, da Realu uspe (Barca, po moje, ima le teoretične možnosti...).
Raumdeckung
27. 04. 2013 14.43
+3
Milenko Poglej si ti tekmo iz leta 1980 med Realom in Barco Kake sodniške napake. Mama Mia. Zakaj jih nisi omenu? Aja pa leta 1965 v Bundesligi. Mama mia kake sodniške napake.
ponosen_na_24ur
27. 04. 2013 00.07
+7
glede na to kako se razvija hitro bo boljša od Španske
MaunelNeuer
27. 04. 2013 02.54
-1
Klemenqwsqq
26. 04. 2013 23.41
+0
MaunelNeuer
26. 04. 2013 22.49
+0
če iniesta tak reče, še ne pomeni da je res a
Symbolic
27. 04. 2013 12.56
+1
Pa to ne velja samo za Iniesto ampak za vse nas tukaj na forumu in tudi za vse navijače ... LOL
nekroman
26. 04. 2013 22.30
+9
nemska liga je najbolje obiskana liga na svetu,je najbolje organizirana,ima najmanj dolgov,in so med najboljsimi zasluzkarji,najboljsa pa vrjetno se ne bo prov kmalu,ker manjka se nekaj klubov ki bi tvorli prave derbije,so pa na dobri poti,se naprej pa ole super FCB
Goooooooool!!!
26. 04. 2013 22.20
-2
stari nemški finale......
Lol?iLoLek123
27. 04. 2013 10.51
+0
Symbolic
26. 04. 2013 22.06
-5
Angleška liga je bila najmočnejša v času Bobby Charltona, Gordona Banksa, Nobby Stilesa, Rogera Hunta, Bobby Moore-a in ostale druščine stare garde.., (to so 60-ta , 70-ta leta)... Nekateri, ki tu prodajate pamet, verjetno niste niti slišali za njih, ker ste takrat bili enokomponentni...
Lol?iLoLek123
27. 04. 2013 10.51
+0
Rafael Bezovšek
27. 04. 2013 11.09
+4
No g.Symbolic,moram ti še enkrat odgovorit na tvoj komentar glede najmočnejših lig...Namreč,prvi komentar so mi zbrisali,kajti izgleda,da sem Vas dal preveč v nič in Vas žalil,ampak OK,Vas pač brani tole Uredništvo in njihov Forum,kar je prav!!! Nihče NIMA PRAVICE,DA VAS ŽALI in tako tudi jaz NE,zato se Vam g.Symbolic iskreno OPRAVIČUJEM!!! Zdaj pa k zadevi,o kateri sem Vam hotel odgovorit že malo prej,pa so me blokirali,kot v časih stare KOmunistične Jugoslavije,ko nisi smel v javnosti povedat,kaj si misliš in ne govorit,kar si hotel povedat,tako,da... G.Symbolic,pišete pač o tem,katera je najmočnejša liga oz.,da je bila Angleška Championship najmočnejša v času Charltona,Banksa,Hunta,Stilesa in njihove takratne ZLATE GENERACIJE,ki je do dandanes,na žalost EDINA za ANGLIJO OSVOJILA WORLD CUP.Ja in imate prav,to so bila zlata 60-ta in 70-ta leta... Sedaj pa najprej o tem,kdo tu prodaja pamet g.Symbolic...pa,da nismo slišali za njih in da smo bili takrat ENOKOMPONENTNI???? Takole g.Symbolic in Spoštovano Uredništvo tega Foruma-sem Bezovšek Rafko iz Kamnika,star 48 let in povem Vam,bil sem že na vseh kontinentih sveta,razen Australije in tako obiskal neštete stadione,ter govoril z nešteto velikimi imeni nogometa,od igralcev do trenerjev,obenem delal tudi,kot sodelavec v času World Cup-a 1994 v Združenih državah Amerike na tedniku EKIPA...Samo toliko,da boste vedeli,kdo Vam pač tukaj odpisuje in da morda,MOJE SKROMNO MNENJE IMA NEKO TEŽO,za razliko od ostalih tukaj gor,ki kvasijo ali kvasite prave neumnosti!!! Spoštovani g.Symbolic,LEPO in PRAV je,da ste očitno velik fan enega od obeh Španskih vellikanov,kajti tudi sam sem že desetletja velik fan LIVERPOOL-a,pa čeprav ta v zadnjih letih praktično nima nikakršnih uspehov v Evropi,niti ne doma v Angliji! Zato Vam tu stojim ob strani in Vam,g.Symbolic popolnoma pritrjujem!!! Pa vendar,zanima me g.Symbolic,zanima me,koliko ste stari,kajti nekdo,ki svetovni nogomet pozna v piko,kot se reče ne kvasi takšnih neumnosti,kot Vi,čeprav to,da zagovarjate Španski nogomet ni popolnoma nič narobe,da se razumeva!!! Veste,res je,da,če začnemo pri ANGLEŠKI REPREZENTANCI,da le-ta nima od praktično svojega edinega velikega uspeha,ko so leta 1960 na domačih tleh postali Svetovni prvaki,popolnoma nobenega vidnejšega rezultata ali uspeha,pa vendar...G.Symbolic,Angleški nogomet je bil,je in bo IKONA V SVETOVNEM NOGOMETNEM MERILU,kajti kdorkoli igra proti njihvi reprezentanci ne prihaja na srečanje brez skrbi in sproščen,temveč na velikih trnih...seveda tukaj NE DAJEM V NIČ ŠPANSKE REPREZENTANCE,kajti sleherni,ki igra proti le-tej dobro ve,s kom ima opravka. Pa vendar spet,kdo so bili veliki igralci Španske reprezentance,poleg Santillane,Camacha,Arconade,Zubizarrete,Butraguena,Michela,Zamore,Genta,Luisa Suareza in dandanes Fernanda Torresa,Inieste,Xavija,Fabregasa,Casillasa in ostalih velikih biserov Španskega nogometa? Jih poznate g.Symbolic,po Vaših izjavah jih,čeprav v to močno dvomim!!! Pa vendar razen dveh Evropskih naslovov in dandanes enega Svetovnega naslova,Španci niso bili ne vem kako uspešni na velikih tekmovanjih od ostalih velesil svetovnega nogometa,kot so Brazilija,Argentina,Nemčija,Italija,Urugvaj...Pa zato nič hudega,počasi lovijo veliko peterko,skupaj seveda z Francozi...Žal pa,seveda,tukaj ni več Anglije,Nizozemske,Belgije ,Švedske,Rusije...Denar je pač odšel na zahodno stran,je pač tako...Ampak v redu,sem se že oddaljil od NAŠE TEME... Vse pa se spremeni g.Symbolic,ko govorimo o klubskem nogometu-tu je pač VSE,AMPAK PRAV VSE POVEZANO Z DENARJEM in FIFA,UEFA,SODNIŠKE ORGANIZACIJE in seveda SPONZORJI malodane ˝mazijo˝,in ščitijo igralce,kot sta pač Messi in Ronaldo,pa seveda tudi ostali nogometaši iz bogatih držav,medtem,ko moštva in reprezentance iz drugih,manj razvitih nogometnih držav ne morejo niti slučajno več loviti koraka z bogatuni z Zahoda in seveda Ruskimi,ter Arabskimi tajkuni in šejki...In to je za GLOBALNI NOGOMET veliki minus,seveda pa je to enostranska politika F
Rafael Bezovšek
27. 04. 2013 11.55
+3
Da nadaljujem od zgoraj napisanega naprej-FIFE,UEFE in velikega˝kao˝gospoda PLATINIJA,ki bodo na ta njihov način uničili nogomet,kot tak in le-ta bo postal nekakšna KOPIJA NBA KOŠARKE,ki zame osebno sploh ni tekmovanje v košarki,temveč le in samo pehanje za raklamami in denarjem,toliko o tem g.Symbolic. Kar se pa tiče klubskega nogometa v Evropi,pa je stvar precej,precej drugačna in niti malo podobna tisti na reprezentačnem nivoju... Tu sta Real in Barcelona,govorim skupno daleč pred vsemi po osvojenih lovorikah,tudi posamezno,če pogledamo je Real tako in tako razred zase,medtem,ko Barcelona pridno in hitro nabira lovorike v vseh možnih Pokalih in tekmovanjih,pa vendar... G.Symbolic,REAL je vedno v igri za neko lovoriko,pa vendar je od tistih let,ko je kontinuirano osvajal lovorike tako doma,kot po Evropi že kar precej časa...Saj osvojijo vsake toliko ponovno kakšno lovoriko in imajo˝Dream Team˝kao,pa vendar mislim,da ni to to,kot je to bilo leta nazaj,ne vem,morda garderoba ali relacija trener-igralci...Zame osebno pač to NI EKIPA,KI BI TA TRENUTEK LAHKO OSVAJALA EVROPSKE NASLOVE,žal,pa ne mislim zato nič slabega. Kar pa se tiče BARCELONE je stvar pač taka,da mislim,nič podcenjevalnega,da ta trenutek proti moštvu BAYERNA nima več realnih možnosti za napredovanje,celo več,mislim,da,če bi imeli v Španski La Ligi še kakšnih 10.kol do knca prvenstva,bi REAL zasigurno BARCELONO ujel in jo morda celo prehitel,tako pa mislim in verjamem,da je BARCA že novi prvak Španske La Lige.Pa tudi v Evropskem merilu so moštva iz ostalih držav že˝ prokužila˝njihovo igro,tako,da BARCA ni več tako superiorna,kot leto,dve nazaj... Kar pa se ostalih moštev v Španskem prvenstvu tiče,pa povem samo toliko,da razen Valencie,Atletico Madrida,morda še Athletic Bilbaa in letos Malage in Levanteja,letos ne vidim moštva,ki bi drugo leto lahko kako drugače krojilo Špansko prvenstvo...Morda,kot letos edino še Real Sociedad,pa saj veste,kako je v Španiji-razen Reala,Barce in Valencie ni ekipe na vidiku,ki bi kontinuirano krojila vrh Španskega prvenstva... Medtem,ko v Španiji ves nogomet sloni le in samo na velikanih iz Madrida in Barcelone je to v drugih državah precej drugače,predvsem v Angliji,Nemčiji,Italiji,celo v Franciji po novem! In zato upam vsakomur v oči povedat,da ZAME ŠPANSKA LA LIGA NI NAJBOLJŠA V EVROPI,sorry vsem simpatizerjem le-te!!! V Evropi pa je pač tako-FIFA,UEFA in veliki mali,g.PLATINI so uredili in zrihtali NOGOMETNO KARTO EVROPE tako,da moštva iz manj nogometno in denarno razvitih držav NITI SLUČAJNO NIMAJO VEČ MOŽNOSTI SE DOKAZATI,kaj šele premagati kakšno moštvo iz Španije,Anglije,Nemčije,Italije,Francije...Če samo omenim,da se celo moštva iz Rusije,ki jim ogromne denarne injekcije sponzorirajo VELIKI RUSKI TAJKUNI ne morejo nosit z zahodnimi velikani,potem veste,kam je Svetovni nogomet pahnila FIFA,UEFA in monsignor PLATINI!!! Pa vendar se na vsake toliko časa uspe kateremu prebiti med to˝DENARNO in BURŽUAZNO˝elito in celo prekrižati načrte kakšnemu bogatemu klubu z zahoda,takrat mi srce pošteno zaigra od veselja!!! Tu mislim predvsem na moštva iz Ukrajine po n ovem,potem na Grška,Turška in Švicarska moštva-v mislih imam predvsem BASEL. In zato sem se Vam javil in odpisal g.Symbolic,da boste vsaj enkrat,po moje,spregledali in uvideli,da SRAT S POLNIMI ŽEPI DENARJA in POTUHO UEFE JE LAHKO,da pa sam kaj skupaj spraviš,pa je že zeloooo težko,žal! S Spoštovanjem,Rafko Bezovšek!
LocoBlanco
27. 04. 2013 12.20
+6
Rafael: En velik + za to kar ste napisali... Tudi sam sem starejsi ljubitelj nogometa in sem prepotoval veliko drzav po dolgem in pocez in obiskal veliko stadionov po evropi, juzni Ameriki itd. Prav tako imam tudi veliko izkusenj glede nogometa zato nikoli tukaj ne govorim v prazno brez neke podlage in s pomocjo wikija. Lepo da ste se oglasili in povedali symbolicu (ki se dela se najvecjega poznavalca nogometa tukaj a v resnici zoge ne zna brcnit) treba je razumeti da so to novodobni navijaci oz. gloryhunteri ki so zaceli navijati za Barco samo in zgolj zaradi medijev! Jaz osebno sem mu ze napisal svoje zato pa me tudi ignorira ker ve da imam prav in se v debate z menoj ne bo spuscal (pa ceprav bo rekel da zaradi provociranja to ni res ampak zaradi tega ker za razliko od njega ne pametujem o necem o cemer nimam pojma) Tako da g. Rafael se enkrat vam povem da hvala bogu da se je nasel nekdo in povedal kako stvari stojijo!¨ Lp
Rafael Bezovšek
27. 04. 2013 13.53
+3
Spoštovani g.Jalec-Osva,ISKRENA VAM HVALA za Vaš objektiven komentar in odgovor na moj komentar zgoraj!!! Saj veste,težko se sprijaznim z nekaterimi komentarji na tem Forumu,ki nimajo prav nobene zveze z tistim,tapravim navijanjem za bilo kateri nogometni klub ali ligo na svetu. In JA,VERJAMEM in VAM PRITRJUJEM,da takšni,kot je g.Symbolic in njemu podobni pred BARCELONINIMI uspehi ZANJO NISO NIKDAR NAVIJALI,kar je dejstvo!!! Kar pa se Medijev tiče,pa je enostavno jasno,da POVELIČUJEJO PAČ SAMO in LE TISTEGA,KI JE TRENUTNO NA VRHU EVERESTA,kar je žalostno in JE DALEČ OD DEJANSKEGA STANJA in RESNICE!!! To so pač Mediji!!! Še enkrat LP,Rafko!!!
Raumdeckung
27. 04. 2013 14.44
-2
Bilo kateri profesor bi ti za toliko govora dal ena.
Symbolic
27. 04. 2013 18.31
+3
Spoštovani g. Bezovšek, čeprav ste se trudil, da bo vaša varianta romana "Vojna in mir" odzvenela kulturno (Lev Nikolajevič jo je že zdavnaj napisal), Vašemu izčrpnemu postu je težko dodeliti atribut ferpleja... Zakaj? Zato, ker je kontroverzen...V tekstu pravite, da ste proti žaljenju, v prej objavljenem postu pa govorite o "dveh opicah"... Moj pristop na tem forumu je znan večini stalnih obiskovalcev: vsak ima pravico do izbire kluba za katerega navija in tudi do lastnega mnenja, nima pa pravice žaliti ostale zaradi drugačne izbire ali drugačnega mnenja... Na tem forumu je pač preveč "grobosti"... Nekateri se ne zavedajo, da s tem mečejo slabo luč na sebe same! Ne vidim pa vzroka, zakaj bi vas prizadela moja pripomba o "eno-komponentnosti" (drugega ne najdem v svojem tekstu)! S tem izrazom hočem povedati, da se sogovornik, čeprav se še ni rodil, se upa debatirat o nekem dogodku, ki ga sploh ne pozna. Logično, ta se opomba ne nanaša na starejše sogovornike in zato od njih nikdar ni reakcije... Vi ste TA PRVI ! Torej, nič žaljivega, dejansko se nanaša le na mojo kilometrino v nogometu in tudi na moj EMŠO (mimogrede: ste ENO leto mlajši od mojega sina)! Glede moje "aktivnosti" v nogometu: kot 10 letnik sem se "švercal" na skoraj vse prvoligaške tekme bivše Juge zlasti, kadar je gostoval nekdo od velike četvorke... Najbolj znamenita moja "žrtev" je bil Stjepan Bobek... Ko so šli na pomožni teren za zagrevanje, sem stopil zraven in sem ga vprašal: "Čika Bobek, mogu li sa vama?" On mi je podal roko in sem tako ponosno šel mimo vratarja, ki je samo belo gledal in se ni upal niti ziniti... Eh, kje so tisti cajti... Svojo nogometno kariero sem začel kot mladinec (nadeli so mi vzdevek Hanappy)... Leta 1958 sem po TV spremljal Svetovno nogometno prvenstvo na Švedskem... To je bil prvi vizualni stik z južno-ameriškim nogometom...Vsi smo bili navdušeni ob mojstrstvu brazilcev (Pele, Vava, Didi, Zagalo). Od takrat sem zaprisežen latino - ameriškemu stilu in zato zagovarjam špansko ligo, ker igrajo zelo podobno, na zavidni tehnični ravni ter Igrajo z dušo! Kar zadeva moje navijanje za Barcelono (vaš tendenciozni dodatni komentar): če sem Vam v grobem oslikal mojo "nogometno zgodovino", boste rekli, da se ne razumem na noogomet? Če pa to potrdite, kakšno zvezo ima to od kdaj navijam za klub, ki sem ga izbral? Še enkrat poudarjam: veliko kontroverznosti je v Vašem postu! Soforumašem se oproščam za ta obširni zapis, bil sem namreč izzvan... Sorry vsem ostalim!
Rafael Bezovšek
27. 04. 2013 18.36
Spoštovani g.Symbolic,popolnoma normalno JE in SPOŠTOVANJA VREDNO,da branite svoje barve in da Vam je všeč Latino nogomet,meni osebno,kot sem že omenil NI in nikoli ni bil,KER JE,ZAME PAČ VELIKO PREVEČ GROB! Kar se tiče tega,da sem Vam rekel,da ste verjetno navijač BARCELONE postali v današnjih dneh verjetno drži,kajti,kje ste potem bili s komentarji takrat,ko je palico v Španski La Ligi vihtel REAL in ne BARCELONA??? jAZ SEM NAMREČ NAVIJAČ LIVERPOOL-a že od mladih,najstniških let in čeprav nima praktično nikakršnih uspehov dandanes niti ne na Otoku,kaj šele v Evropi,še vedno trdim,DA JE ZAME NAJBOLJŠE MOŠTVO,KAR JIH JE KDAJ BILO,OK? -Pravite,da sem 1.leto mlajši od Vašega sina...Ja,v redu,pa kaj??? To ste mi rekli ravno tako,kot,če neki mladi delavec pride v neko firmo na novo delat,pa so vsi starejši pametni in mu solijo glavo s tem,koliko so oni za to firmo že naredili,on pa pač nič in da je za to lahko samo tiho???? Poslušajte spoštovani g.Symbolic,MALO MORGEN jaz pravim takemu načinu,kajtičče sem Vašo izjavo glede starosti razumel narobe,se Vam pač iskreno opravičujem!!! -Kar se tiče baje MOJE KONTROVERZNOSTI??? Prosim,pojasnite mi jo,kajti,če napišem ali rečem nekomu,da je Angleški nogomet boljši od Španskega,še ne pomeni,da se tudi v Španiji ne igra zelo dober nogomet!!! -Kar se tiče MESSI-ja,ter RONALDA in da sem jih imenoval OPICI,ja in še enkrat ponovim isto-STA VELIKI OPICI!!! Takšnih nogometašev,kot sta ona dva je vsaj še deset po svetu,vendar jim skorumpirana FIFA,UEFA in ˝namišljeni veliki˝PLATINI nočejo tega priznati,OK! Prej bodo nogomet,kot tak uničili!!! -In kar se tiče Vaše kilometrine v nogometu Vam z vso spoštljivostjo do Vas rečem,KAPA DOL!!! Ampak tudi jaz imam,ne sicer ne vem kakšno nogometno kariero za seboj,sem pa postal v času Pateta,Glihe,obeh Vončin,Komočarja,ki so takrat igrali na Olimpiji pod vodstvom znamenitega trenerja Šoškiča-PRVAK 1.SLO-Mladinske Lige s klubom UTOK Kamnik in moji soigralci so bili precej dobri nogometaši,kot so Fricelj,Bekrić,Modrijan,Komatar,Šoštarič,Horvat,Vugrinec,Zupančič in še mnogi izuzetni biseri Kamniškega nogometa,vendar na Državno razigravanje takrat v Borovo nismo odšli mi,temveč Olimpija,ki ji je mesto,kljub našemu nasprotovanju odstopila Kamniška takratna nesposobna Uprava!!! -Kar se tiče ostalega spremljanja nogometa,pa Vam povem,da sem bil del tednika EKIPA ob WORL CUP-u 1994 v ZDA,ter,da sem ob tem napisal še neverjetno veliko člankov in komentarjev,sodeloval z g.Andrejem Staretom,ki mi je celo dal ogromno gradiva za moje nadaljne delo,ter tudi z drugimi novinarji...Obenem sem prepotoval vse Kontonente,razen Australije in obiskal,ter govoril s številnimi velikimi nogometaši in,trenerji in novinarji. -Zato sprejmem VSAKO KRITIKO na moj račun,tudi od Vas,ne pustim pa,da mi kdo reče,da imajo moje zgodbe dve plati oz. so kontroverzne,OK? -S spoštovanjem do Vas g.Symbolic in s pozdravi,Rafko!
Symbolic
27. 04. 2013 18.41
Brez zamere g. Bezovšek, nimam toliko časa za zapravljat... čudi me, da ste že imeli promptno pripravljen odgovor... Uživajte na tem forumu še naprej (mogoče boste prekosili Tolstoja v obširnosti)... Rvno gledam Atletico Bilbao - Barcelona ... trenutni rezultat 1:0 za Atletico :) Lp
Symbolic
27. 04. 2013 19.02
No zdaj je polčas... pa lahko nakratko odgovorim... Od kadar sem pri nogometu ne igralcu, ne navijaču nikdar nisem rekel kaj žaljivega, zlasti pa ga primerjal z opico! Vi se pa upate dvema, trenutno, najboljšima igralcema na svetu rečt, da so opice... Mene so od nekdaj naučili, da moraš nasprotnika spoštovati ne glede na to ali gre za nogomet ali šah... Kar zadeva Reala sem se vedno spoštljivo izražal do njih! S tem se konča v najina debata... gremo na drugi polčas...
Rafael Bezovšek
27. 04. 2013 19.51
Ja,imate prav,kajti to prepucavanje preko Foruma je zares brezvezno...Navijajva za svoji dve ekipi in se srečamo nekoč na zelenici
Symbolic
27. 04. 2013 20.53
Glede na moj EMŠO, valjda ne pričakujete, da bom se i"podil" po zelenici... LOL... Kaj pa sapa, osteoporoza in vse zraven kar spremlja 7 decenij življenja? Poleg tega, pa ne bi jaz še naprej "utrujal" ostale na forumu... Verjetno večine ne zanima najino "prijatelsko" prepričevanje... Imejte se in Lp...
Rafael Bezovšek
28. 04. 2013 08.59
Ha,ha,ha,enako želim tudi Vam,spoštovani g.Symbolic!!! LP Rafko!
Duška Duska
26. 04. 2013 21.59
+1
Nemška liga je dosti bolj organizirana in zanimiva,če bi klubi ki so zadolženi nebi smeli kupovati igralcev,bi nemška liga v letu ali dveh postala vodilna liga v evropi. Ena država,en jezik,ena valuta,en voditelj-nekako tako je bilo zamišljeno,pa nebi bilo slabo.
Janer77
26. 04. 2013 19.53
-9
Špancem se zdej zdi ko majo spet 2 kluba v polfinalu....kje so pa ostali klubi??? Letos je presentla Malaga ampak ostali klubi so pa podn.... Res je da letos ni Angleških klubov v ospredju, ampak je še zmer najbolša liga... Ko bo imela španska liga 6 četrfinalistov in ko bodo imeli vsa 4 mesta v polfinalu, takrat se nej oglasijo... xD
Bob III
26. 04. 2013 21.07
+7
za kva postavlaš take zahteve za špansko ligo, če jih še angleška ne izpolnjuje, vsaka liga je po svoje zanimiva, sn študiro v angliji in hodu na tekme, vzdušje je enkratno, nogomet pa gledljiv samo pri nekaterih klubih, men sta bla po igri najbl ušeč arsenal in newcastle, komu drugmu so pa kšni drugi
Goooooooool!!!
26. 04. 2013 22.19
+1
najboljša je angleška liga ja, ker si abramovec
piuski
27. 04. 2013 10.14
+2
IcemaN-X
26. 04. 2013 18.41
-15
nikakor..sedaj se hvalite kot zmeraj..isto čels lani.. lahko govorite karkoli, samo la liga je top.. to kvasite samo ker so neznani klubi..dajte naredit prvenstvo lalige proti premier..bundes pa se bo vidlo..
nekroman
26. 04. 2013 22.32
sej toksno statistiko pokrivajo evropska tekmovanja,pa si poglej kdo je najuspesnejsi
Rolo956
26. 04. 2013 18.33
+17
Hreto
26. 04. 2013 17.45
+5
alien8potnik Ti pa si neki optimist... A si pozabo da se v ekipo vrača Mandžukić?? Bayern bo zagotovo zadel vsaj enkrat in tvoja Barca jih potem rabi 6 za napredovanje. Je večja verjetnost, da bo Bayern tud povratno tekmo zanesljivo zmagal.
**MeLaNiE**
26. 04. 2013 23.45
+4
js isto mislm da bojo dal VSAJ enga, kar bo zadost za finale