Nogomet

Iličić za Gazzetto dello Sport: Sprejmem žvižge, toda mojo družino naj pustijo na miru

Firence, 14. 11. 2014 10.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Josip Iličić ne preživlja ravno najboljšega trenutka v karieri. V zadnjem času je doživel kar nekaj pretresov, prvega na relaciji s selektorjem Srečkom Katancem, ki ga je "rešil" tako, da se je odpovedal igranju za slovensko izbrano vrsto, drugi pa je navidezni spor z navijači Fiorentine.

Slednje naj bi se kmalu zgladilo in uredilo, saj se je prvič po neljubem dogodku, ko so mu ob odhodu z igrišča na tekmi proti Napoliju žvižgali privrženci vijoličastih, javil tudi Josip Iličić. V pogovoru za ugledni športni časnik Gazzetta dello Sport je pojasnil "prst na ustnici", s katerim je želel utišati navijače, ki so ga "vzeli na zob" ob menjavi z Mariom Gomezom. "Sprejmem žvižge, nič nimam proti temu, da ljudje na takšen način izražajo svoje mnenje. Moti pa me in od tega ne odstopam, ko mi žalijo družino. Tu se vse konča. Prst na ustnici je bil namenjen tistim navijačem, ki so se spravili na moje najbližje," je bil brez dlake na jeziku 26-letni Kranjčan, ki v tej sezoni ne blesti. Za to, da bi trenerja Vicenza Montello prepričal naj mu bolj zaupa, pa ima bolj malo možnosti, saj je minutaža v tej sezoni dokaj klavrna. Iličić pa, roko na srce, ni ravno blestel tudi na tistih tekmah kjer je začenjal od prve minute ali prihajal s klopi. Bilo je nekaj izjem, toda na splošno "mož s potezo več" ne opravičuje bogate pogodbe pri Fiorentini.

Eden redkih letošnjih blestečih trenutkov Josipa Iličića v dresu Fiorentine je bil zadetek proti Milanu na San Siru.
Eden redkih letošnjih blestečih trenutkov Josipa Iličića v dresu Fiorentine je bil zadetek proti Milanu na San Siru. FOTO: Reuters

"Ponavljam, da nimam nič proti žvižgom, če pa ima kdo kaj proti meni osebno, naj mi to sporoči v obraz," je za rožnati športni časnik še povedal Iličić, ki se je, tako pišejo pri Gazzetti, javil nekoliko pozno po incidentu na tekmi proti Napoliju. "Nespretno je odreagiralo tudi vodstvo Fiorentine, ki je nogometaša denarno kaznovalo zaradi gestikulacije pri menjavi na tekmi z Neapeljčani, sedaj pa skuša omiliti zadevo tudi s trditvami, da Iličić ostaja pri Fiorentini, čeprav se zdi, da so mu dnevi v Firencah šteti," izčrpno pišejo pri Gazzetti. "Vse bi dal za vijoličasti dres Fiorentine, samo da mi pustijo igrati," je še povedal nekdanji slovenski reprezentant, ki je pred dnevi vodstvu sporočil, da ne bo igral za izbrano vrsto vse dokler bo njen prvi trener Srečko Katanec. "Vodilni možje Fiorentine sicer trdijo, da bo Slovenec ostal v Firencah, po drugi strani pa naj bi bili pripravljeni na prodajo ali posojo že januarja. Veliko je odvisno tudi od rehabilitacije poškodovanega Giuseppeja Rossija," še pišejo pri Gazzetti dello Sport.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (23)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

FISCHER8D
14. 11. 2014 22.25
+1
ah men pa se ni zlo zameril... če noče igrat pač noče... sam zamero pa se mi bo trener kateri bo vodil repko in ga bo povabil ... :)
viragzan
14. 11. 2014 12.30
-2
ma dajte z to reprezetanco..clovek pa noce igrat kaj zdaj..to je njegova odlocitev..jebote vašaa čast za slo..jebes čast v kaki drzavi zivimo nebi nikoli spilo za tako repko..
LESNIKB
14. 11. 2014 13.47
+13
Jaz se vedno verjamem da politiki niso Slovenija.. Slovenija smo mi vsi ostali ljudje ki v njej živimo in jo predstavljamo... in če politiki kažejo svoj sramoten obraz, ga ne rabijo tudi nogometaši!!! Al boš zaradi tega ker smo v katastrofi tudi sam postal katastrofa... Bodimo bolši kot te sramote v vladi in sistem
romeob
14. 11. 2014 16.29
+9
patriotizem je največji nateg v zgodovini človeštva.....ovce
?uksl
14. 11. 2014 17.18
+4
romeo tud zarad takih kot si ti je slovenija tam kjer je... se je pa treba distancirati od skrajnega patriotizma
vsevidi
14. 11. 2014 12.04
+19
Tista pa zmaga "..naj mi to sporoči v obraz". A je to on resno mislu, en na enega, pa to. Kokr jst poznam tele "Josipe", je ko je prišlo do situacije en na enega, vedno priletela cela njihova žlahta vkup. Tolk o junaških podvigih raznih "Josipov", pa en na enega pa to.
PejtGaPogledatBrane
14. 11. 2014 13.14
+6
kaj pa naši 'slovenski podvigi'? Peter Klepec, Martin Krpan, Povodni mož...to je to!
CastrumFF
14. 11. 2014 11.39
+9
Satiricna ital.oddaja Le Iene je naredila hec vsem igralcem Fiorentine. Vsakemu posebej. VSI igralci so se nasmejali in sprejeli.SAMO Ilicic (edini) se je razjezil in pretepel voditelja. Balkanci pac!
vsevidi
14. 11. 2014 12.05
+7
Pa ga je sam, al mu je prišla na pomoč cela žlahta. Sej sigurn mu vsaj ene par bratrancev žvi u Italiji, preostali pa u Nemčiji. Sam nemci so že zgruntal in bodo počas ukinil socialni turizem.
vsevidi
14. 11. 2014 12.25
+0
Kdo si ti k si dal minus, bratranec iz Italije ul un k žvi u Nemčiji. Sej če si u Italij si na boljšem, Nemčija namreč ukinja socialni turizem. Mal pobrskaj po preostalih člankih na 24ur.
24Ppkur
14. 11. 2014 11.16
+27
ocitno prevec zasluzi, denar pa mu dnevno tece na racun .... nima kaj skrbeti, lahko se mu gladko pali .... to da pa je odklonil grat za reprezentanco .... deluje kot otrok, ki mu ne kupiš lizike .... igrati za reprezentanco mora biti v čast vsakemu igralcu ...
CastrumFF
14. 11. 2014 11.40
+3
Hmmm....ni prav velika cast igrat za najbolj skorumpirano drzavo na svetu (slo). Bodimo tudi objektivni.
vsevidi
14. 11. 2014 12.00
+7
Da igraš za slovensko reprezentanco, potem moraš tudi spoštovati državo, v tem primeru Slovenijo. Ima mogoče kdo pomisleke da jo tale fante ne spoštuje???
JST008
14. 11. 2014 11.16
-3
jst berem italijanski športni časopis gazzeto, tam so vsakdanje take stvari med navijači in igralci.. sam neki vam povem, tale rom pom pom k se piše v sloveniji zarad iličića je samo zaradi tega ker se je odpovedal srečku katancu, ker je veliko medijev rajši na strani katanca kot pa iličića.. problem je sam ta da ga večina medijov pljuva, ker se je odpovedal katancu in ne slovenski reprezentanci, ampak nihče pa ne pozna prave zgodbe v ozadju.. verjamite da bi veliko ljudi kaj reklo na to temo, recimo zahovič tudi pa drugi slo asi, ampak so raje tiho.. katanec je sam pokvaril odonos z iličićem in on je kriv da ga več ni tam, to je dejstvo.. v italiji in v gazzeti dello sport pa novinarji veliko služijo ko napišejo za iličiča in navijače zato pa pišejo marsikej je pa v ozadju od cene igralca, branja gazzete, morale, itd itd zakaj ne napišete da je njegov trener montela dal izjavo da iličić ne gre nikamor in da je pomemben igralec fiorentine, pravtako on nič ne ve da je držal prst na ustih navijačem ker so ga žalili.. seveda ker je gospod.. klub pa komaj čaka da igralec kaj naredi da mu manjško plačo dajo, stem kazen.. pa še nekaj je gazzeta dello sport napisal pred leti za iličića, ko je na stožice prihajala igrat italija, da je največja nevarnost slovenske reprezentance ravno iličić, in kaj je bilo sploh ni igral oziroma so ga na koncu dal mal noter.. SLOVENIJA NE CENI IGRALCEV, sploh pa Iličića kjer ga vsa Italija ceni kot dobrega igralca, če ne berete želi ga Milan, želi ga Inter da o manjših klubih ne govorim ker itak jim je predrag, sam Katanec ga pa noče ??? zdej se vleče ven kao jst sm ga hotu, on je sam dal odpoved.. mislm sj mi je vseeno, samo realno žal mi je da Iličić ne igra za slo in ker mu selektor ne da prave vloge in ga ne ceni ! Handanovič najboljši golman v italiji, podirta rekorde legend nogometa.. tukaj je pa kr en Handanović.. škoda res zato pa smo kjer smo z nogometom ?
Mungos2
14. 11. 2014 15.41
+1
GlavniModerator
14. 11. 2014 11.07
-9
hehe kok se da hitr stopt na zulj balkancem, sam omens druzino pa znorijo. Tako kot arabci glede vere, primitivna plemena ki jih lahko z osnovnimi zaljivkami spravs ob zivce....
Virtuoz12
14. 11. 2014 11.11
+13
Blagor tistim, ki se imajo za kaj boriti v življenju in ki jim ni vseeno.
nogomet12
14. 11. 2014 11.13
+8
...strinjam se z Rexi00....Virtuoz tudi to je res...ampak,če jim omeniš znorijo...medtem,ko ti lahko on vse po spisku je pa ok...no to pa ne gre...
GlavniModerator
14. 11. 2014 11.17
+8
virtuoz zato po vecini te ljudje zivijo v drzavah v razvoju, pa pretepajo zenske za hobi in rezejo vratove ljudem k ne znajo dolocenih stavkov iz knjige...balkanci so mogoce eno stopnjo visje od arabcov ampak se kr 10 stopenj nizji od ostalih razvitih druzb...
CastrumFF
14. 11. 2014 11.37
-1
deathbite
14. 11. 2014 11.52
+4
rexi....german?......sheppard!....balkanska veja german shepparda!
KOdOvce
14. 11. 2014 14.01
-3
Rexi eden izmed tvojih najbolj realnih komentarjev: +
Virtuoz12
15. 11. 2014 01.28
Primitivne, zakompleksirane ovce... še pri nogometu ne morete brez arabcev. Jej jej kolk ste ljubosumni haha