Nogomet

Iličić se namesto v Sampdorio seli v Kurtićevo Atalanto

Genova, 03. 07. 2017 09.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J./T.Š.STA
Komentarji
8

Slovenski organizator igre Josip Iličić bo zamenjal sredino, o tem ni več dvomov. Slovenski nogometni reprezentant je, glede na vesti z Apeninskega polotoka, že v Bergamu, kjer bo pri Atalanti združil moči z Jasminom Kurtićem. Atalanta mu je ponudila 5,5 miljona evrov za tri sezone.

Josip Iličić
Josip Iličić FOTO: Reuters

Da se bosta Fiorentina in Josip Iličić razšla, je bilo jasno že nekaj časa. Prve informacije iz Apeninskega polotoka so ponujale njegov prestop v Sampdorio, ki bi za Iličića plačala 4,5 milijona evrov fiksne odškodnine in nato še dodaten milijon evrov v bonusih. V Genovi so reprezentanta Slovenije že pričakovali na zdravniškem pregledu.

A se je v zadnjem trenutku obrnilo drugače. Ko je kazalo, da je šlo že za sklenjen dogovor, je v zadnjem trenutku v igro vskočila Atalanta. Kot poroča La Gazzetta dello Sport je tako rekoč v zadnjem trenutku prišlo do spremembe in Iličić se seli v Atalanto, kjer bi se Kranjčan pridružil in znova zaigral s prijateljem in reprezentančnim soigralcem Jasminom Kurtićem. Po pisanju italijanskih časnikov se je Iličić odločil na jezo Sampdorie odločil za Atalanto in v torek ga čaka zdravniški pregled. Ponudba Atalante slovenskemu reprezentantu je bila še malce zajetnejša, tako so mu ponudili triletno pogodbo (z možnostjo podaljšanja za eno sezono) za 5,5 milijona evrov in dodatni bonus.

Atalanta je vsekakor ambicioznejši klub, minulo sezono je končal na četrtem mestu v italijanskem prvenstvu in ga čaka evropska sezona v skupinskem delu Lige Evropa. Sampdoria je daleč od evropskih klubskih tekmovanj, saj je ligaško sezono končala na desetem mestu.

Devetindvajsetletni nosilec igre pri slovenski nogometni reprezentanci ima v svojem življenjepisu zapisanih sedem klubov, po mladinski karieri v vrstah kranjskega Triglava in Britofa je bil v sezoni 2007/08 član izolske Bonifike, nato je bil dve sezoni del Interblocka, leta 2010 se je pridružil Mariboru. Vijoličasti dres, za katerega je zabil 12 golov, je bil odskočna deska za preskok na višjo raven, italijansko prvenstvo, v katerem je najprej igral na Siciliji za Palermo in nato kariero nadaljeval na celini, na škornju, za Fiorentino, kateri se je pridružil leta 2013 za odškodnino v višini devet milijonov evrov. Za firenški klub je od takrat zbral 106 nastopov in zabil 29 golov.

Haris Vučkić in Josip Iličić. Oba sta (bosta) zamenjala nogometno sredino.
Haris Vučkić in Josip Iličić. Oba sta (bosta) zamenjala nogometno sredino. FOTO: Damjan Žibert

Za Sampdorio je podpisal 16-letni Nik Prelec, mladi slovenski napadalec, ki je pred dnevi uradno postal novi član kluba iz Ligurije, s katerim je podpisal triletno pogodbo. Prelec, do zdaj član Aluminija, bo v prihodnje treniral z mladinsko ekipo Sampdorie. Po podatkih nekaterih slovenskih medijev, je klub iz Kidričevega s Prelčevim prestopom zaslužil 100.000 evrov. 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ROKSI1970
05. 07. 2017 05.10
cena pa mu je padla za pol,hm
Supafly
04. 07. 2017 08.06
+3
Na hitro sem prebral,da gre v k*****o Atalanto,pa sem pomislil,kaj jim je Atalanta nardila da take pišejo :)
rambek
03. 07. 2017 14.51
-1
TilenRakovec
03. 07. 2017 14.47
+5
Hahhaha in 24ur se spet sramotijo s svojo "profesionalnostjo"... v Atalanto gre drugače..
brkomir
03. 07. 2017 13.54
+2
ni več dvomov da gre v.......atlanto
stanga123
03. 07. 2017 13.06
+3
mlad, odličen, talentiran Prelec bo Aluminiju navrgel 100, 000 €. če vemo kaki denarji se vrtijo v nogometu, in kako velik posel je to, ni to nič oz. bopre malo! kako pri nas ne morejo več iztržit za igralce? Mamič bi dobil 1 mio. za tak transfer ne pa 100.000
smart cat
04. 07. 2017 00.11
+2
Moje mnenje je tako, da veliko pri tem šteje uspešnost nogometašev določene države, npr. Hrvati imajo Modrića, Rakitića, Kovačiča, Mandžukiča, Pjaco, Srno, Perišića pa še dosti preverjenih igralcev v vrhunskih ligah, večina jih prihama iz dinamove šole in to gre na mlin Mamiću, če bi bil Zahović športni direktor Dinama bi mu isto uspeval take prestope realizirat, enako pa mislim, da Mamiću nebi uspeval pri Mariboru, tako kot mu to uspeva pri Dinamu, ker če smo realni, kateri bivši igralec Maribora je uspel na ravni prej omenjenih igralcev, zato pa tudi manjša vrednost naših igralcev. (Primer sem dal Maribor, drugače je mišljeno za vse klube v slovenski ligi). Pri nam so svetla točka vratarji, mamo dva vrhunska golmana, zato verjamem, da če bo Vodišek branil, bi lahko pošteno napolnil blagajno Olimpije, in to zaradi v prvi vrsti njegove kvalitete, ampak takoj za tem pa tudi, ker nogometni svet vidi, da smo uspešni pri vratarjih in lahko tuji klubi zadanejo v polno pri nakupu slovenskega vratarja. Konec koncev pa vseeno mislim, da tut Mamić pri tem prestopu nebi dobil 1m, saj je fajn ja star komaj 16 let, pa pustimo zdej tiste Brazilce pa Reale, Barcelone, ker je tisto drug svet. Moje mnenje
Shyni
03. 07. 2017 12.47
+1
Malo napacne informacije...italijanski sportni časopis namrec poroča, da se ilicic seli v atlanto, češ da ga je v to prepričal jasmin kurtić...