Nogomet

Ibrakadabra po EP ne bo več 'čaral' za švedsko reprezentanco

Nica, 22. 06. 2016 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Švedski nogometni zvezdnik Zlatan Ibrahimović je obelodanil, da bo po koncu evropskega prvenstva 2016, ki letos poteka v Franciji, končal reprezentančno kariero. Kapetan švedske izbrane vrste je z 62 zadetki tudi najboljši strelec v zgodovini švedske reprezentance.

Zlatan Ibrahimović se poslavlja od švedske reprezentance.
Zlatan Ibrahimović se poslavlja od švedske reprezentance. FOTO: AP

"Zadnja tekme Švedske na tem prvenstvu bo tudi moja zadnja za reprezentanco. Zato upam, da to ne bo že proti Belgiji," je dejal 34-letni Zlatan Ibrahimović na novinarski konferenci pred tekmo tekmo njegove izbrane vrste proti reprezentanci Belgije na letošnjem evropskem prvenstvu.

Ibrahimović je tudi na širšem seznamu Švedske za olimpijske igre v Rio de Janeiru, a je Šved dejal, da za njegov nastop v Braziliji ni nobene možnosti. "To bo velika izguba. Je unikaten igralec," je dejal selektor Erik Hamren. Ibrahimović, ki je z 62 zadetki prvi strelec švedske izbrane vrste, bi lahko postal prvi igralec, ki bi zadel na štirih evropskih prvenstvih. Če je že znana njegova reprezentančna prihodnost, pa ni znano nadaljevanje klubske. Pogodba s PSG mu je potekla, med favoriti za njegov novi klub pa je Manchester United.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

grozjak
22. 06. 2016 08.47
-2
in v knjigi bo lahko napisal, da je on dal košarico...........samo novega selektorja, ki ga ne bi več povabil, je prehitel. Po moje pa so itak že vsi opazili in mu tudi jasno dali vedeti, da je navaden zdrahar, ki je nekoč igral odlično....
macek_garfield
22. 06. 2016 08.05
+2
saj tudi v franciji dosedaj se ni kaj dosti pokazal
grozjak
22. 06. 2016 08.48
-2
na evropkem, v tisti njihovi vaški ligi, je bil pač car.....