Nogomet

Ibrahimovićev gol premalo za zmago Švedske, Švicarji in Španci prepričljivi

Ljubljana, 15. 11. 2014 23.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Sobotne tekme kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2014 so postregle z nekaj visokimi zmagami, Švica je s 4:0 premagala Litvo, Španija s 3:0 Belorusijo, prav tako pa Ukrajina Luksemburg, bilo je tudi nekaj presenečenj.

Liechtenstein je premagal Moldavijo, San Marino pa je dobil točko z Estonijo. Slovenija je svojo tekmo z Anglijo izgubila z 1:3. San Marino je doslej slovel kot ekipa, ki niza zgolj poraze. A nič več, saj je po 61 zaporednih tekmah prišla tudi takšna, na kateri je San Marino osvojil točko. Žrtev je bila Estonija, ki ni znala streti odpora malčka z Apeninskega polotoka. Za to ekipo je današnji uspeh šele peta tekma od 124 uradnih, na katerih ni doživela poraza. V slovenski skupini je nato Švica prišla do visoke zmage proti Litvi šele ob koncu. V 66. minuti je zadela ob pomoči tekmecev, saj je žogo v lastno mrežo poslal kar vratar Giedrius Arlauskis s slabim posredovanjem ob strelu Josipa Drmića. Že dve minuti zatem pa je zadel še Fabian Schär in odločil zmagovalca, Xherdan Shaqiri pa je le še potrdil zmago z zadetkoma v 80. in 90. minuti.

Še en evropski nogometni malček je prišel do velikega uspeha. Liechtenstein je v skupini G v gosteh premagal Moldavijo, edini strelec je bil Franz Burgmeier, in jo prehitel na lestvici. V drugi tekmi te skupine pa je Avstrija tudi brez prvega zvezdnika, poškodovanega Davida Alabe, premagala Rusijo. Na Dunaju je bilo prav tako 1:0, avstrijski junak pa je Rubin Okotie z edinim zadetkom v 73. minuti. Tretja miniaturna reprezentanca pa presenečenja ni pripravila. Luksemburg je bil nemočen proti Ukrajini oziroma proti Andriju Jarmolenku. Ta je dosegel vse tri zadetke na tekmi: uspešen je bil v 33., 53. in 56. minuti. Makedonija je proti Slovaški, ki v teh kvalifikacijah še ni izgubila, klonila po zadetkih Adama Nemca in Juraja Kucke.

Bolj razburljivo je bilo v Črni gori, kjer so Švedi prek prvega zvezdnika Zlatana Ibrahimovića povedli že v deveti minuti. A so se domači vračali, bili nevarni ves drugi polčas, izenačili pa po golu Stevana Jovetića v 80. minuti z bele točke. Španija pa je s tremi goli odpravila Belorusijo, v dveh minutah prvega dela sta zadela Isco in Sergio Busquets, zadnji gol je dosegel Pedro Rodriguez.

Švicarji so dosegli visoko zmago.
Švicarji so dosegli visoko zmago. FOTO: Reuters


 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.