Nogomet

Ibrahimovićev duh še vedno prisoten na Old Traffordu, Pogba želi slediti Švedovim stopinjam

Manchester, 26. 07. 2017 17.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Čeprav se vodstvo Manchester Uniteda ni odločilo za podaljšanje pogodbe s švedskim nogometašem Zlatanom Ibrahimovićem, pa le ta po mnenju soigralcev še vedno predstavlja velik delež vražjega kluba. S svojimi vodstvenimi vrlinami je tako zgled tudi Paulu Pogbaju, ki bi se v nekaj letih lahko prebil do prav posebnega statusa, ki si ga je prislužil Wayne Rooney.

Paul Pogba: "Vedel sem, da ne bomo igrali v Ligi prvakov zato sem si rekel: Želim, da se Manchester United vrne na pota stare slave."
Paul Pogba: "Vedel sem, da ne bomo igrali v Ligi prvakov zato sem si rekel: Želim, da se Manchester United vrne na pota stare slave." FOTO: AP

Švedski nogometni as Zlatan Ibrahimović se je z novo sezono moral posloviti od vražjega Uniteda, očitno pa njegov duh v Manchestru ostaja. Nekdanji soigralec Paul Pogba je namreč priznal, da ima poškodovani nogometaš še vedno velik vpliv na sam klub. V prvi sezoni na Old Traffordu je vknjižil 28 zadetkov in s tem utišal vse dvomljivce, kljub temu pa se je njegovo veselje končalo s koncem aprila, ko je staknil poškodbo na tekmi z Anderlechttom. "Več kot očitno je, da je Zlatan vodja, veliki vodja. Še vedno je pomemben člen naše ekipe, čeprav ne igra več v dresu Uniteda. Je vodja izven igrišča," je nekdanjemu klubskemu kolegu na dušo popihal francoski nogometaš. Verjetno je tudi to eden izmed dejavnikov, zakaj je strateg na klopi Uniteda Jose Mourinho na stežaj odprl vrata za Švedovo vrnitev, kljub Ibrahimovićevim vodilnim sposobnostim, pa tudi Pogba upa, da bo nekoč lahko tudi sam stopil v njegove čevlje: "V Manchester sem prišel pred letom dni, z upanjem, da postanem vodja. Mislim, da bi tako moralo biti. V minuli sezoni smo zmagovali, vendar želimo kljub temu rasti še naprej. Tudi sam se želim razvijati, tako kot igralec kot tudi vodja. Veliko se lahko naučim od Zlatana, pa tudi vseh preostalih igralcev."

"Wayne je imel zelo pozitiven vpliv na klub," je priznal Mourinho.
"Wayne je imel zelo pozitiven vpliv na klub," je priznal Mourinho. FOTO: AP

Medtem pa Pogbaja v vlogi vodje vidi tudi Mourinho, ki verjame, da je francoski nogometaš predvsem vodja mlajšim fantom. "Je zagotovo eden z pestro zbirko izkušenj, saj je igral tako v finalu Lige prvakov in Lige Evropa kot tudi finalnem obračunu evropskega prvenstva. Kljub mladosti si je nabral že veliko dragocenih izkušenj, obenem pa je še vedno fant, ki je zorel v Unitedovi akademiji. S svojim statusom in kvalitetami na zelenici, je ustvaril odlične pogoje za to, da v nekaj letih postane neprecenljiv igralec za klub," je povedal portugalski strateg, ki sicer po odhodu Wayna Rooneyja pogreša vpliv dolgoletne ikone kluba na Old Traffordu: "Wayne je imel zelo pozitiven vpliv na klub. Ne moramo trditi, da bomo brez njega še boljši. To ni res, prav tako pa ne velja niti obratno. Bil je zelo pomemben in dober igralec za nas. Mislim, da prihaja novo obdobje brez njegovih vodstvenih vrlin in njegovega dobrega vpliva. Prav zato bodo priložnost dobili številni mladi igralci, saj se verjetno meseci iztekajo tudi Michaelu Carricku, ki nas bo v prihodnji sezoni najverjetneje zapustil. Tudi na to se bo potrebno pripraviti."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MAMATIFOTR
27. 07. 2017 11.28
-1
Kaj je United se Barcini 2 ekipi ne morate zadeti ahhahahaahahhahaahaaah
SAF1
27. 07. 2017 10.20
+2
Ma kdaj se začne že nova sezona, madona...no?
Iniesta
26. 07. 2017 22.43
+1
Ibra se bo vrnil se mocnejsi in boljsi in bo pridno zabijal za vrage se naprej ...
brusalija
26. 07. 2017 22.31
-2
tale Pogba je brca v temo...
mallonge
26. 07. 2017 21.20
-2
Tega duha se res dolgo ne znebiš.
Komendator
26. 07. 2017 19.19
+3
Mogoče kdaj, Paul, mogoče.....