Liga Evropa

Ibrahimović hitro pozabil na Pariz in zdaj pravi, da pogreša 'le zadnjo plačo'

Manchester, 08. 09. 2016 21.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zlatan Ibrahimović bo v svoji prvi sezoni kot član Manchester Uniteda (morda) prvič zaigral tudi v Ligi Evropa. Na Kanalu A in VOYO si boste lahko v četrtek ogledali gostovanje rdečih vragov pri Feyenoordu, Ibrahimović pa je po izvrstnem začetku svoje angleške epizode očitno že povsem pozabil na Paris Saint-Germain.

Švedski napadalec po prihodu na Otok blesti iz tekme v tekmo.
Švedski napadalec po prihodu na Otok blesti iz tekme v tekmo. FOTO: AP

Tudi v sanjah si Zlatan Ibrahimović najbrž ne bi mogel želeti boljšega začetka prve sezone v angleškem nogometu. Švedski napadalec je po štirih letih, ki jih je preživel v vrstah Paris Saint-Germaina, našel enega zadnjih velikih izzivov v karieri in kot prost nogometaš prestopil v Manchester United. Učinek izkušenega Skandinavca bosansko-hrvaških korenin je bil takojšen in navijači Uniteda so ga že vzeli za svojega. Rdeči vragi so pred težko pričakovanim mestnim derbijem z Manchester Cityjem skupaj s sinje modrimi neporaženi v Premier League, zato lahko povsem mirno pričakujejo tudi začetek Lige Evropa. V prenosu na Kanalu in VOYO se bo United v četrtek ob 18.45 pomeril z nizozemskim Feyenoordom, Ibrahimović pa pred povratkom v državo, ki ga je izklesala v nogometaša, kakršen je danes, ne čuti nostalgije za svojim nedavnim prebivališčem Parizom.

"Edina stvar, ki jo pogrešam iz Pariza, je moja zadnja plača," je za francoski SFR Sport povsem v svojem slogu dejal Ibrahimović, ki se ni preveč poglobil niti na vprašanje o tem, kako bo PSG videti brez njega. Pred novo sezono ga je prevzel baskovski trener Unai Emery, prišlo je tudi nekaj novih nogometašev, vse oči pa bodo uprte v Edinsona Cavanija, ki bo moral dokazati, da lahko nadomesti Švedove zadetke. A "Ibri" je povsem vseeno. "Kako bo videti PSG? Pravzaprav ne vem. Ekipa je močna. Pripeljali so nekatere nove igralce, toda filozofija je enaka. Potrebno je osvojiti vse in priti še dlje v Ligi prvakov," je še povedal Ibrahimović, ki mu Parižanov ni uspelo popeljati do tako želenega evropskega naslova. Ta se mu izmika že celotno kariero. "Če bi bilo osvajanje Lige prvakov nekaj lahkega, potem bi jo lahko osvojil vsak. Ne gre tako. Potrebno je trdo delati in ostati moraš potrpežljiv. Sčasoma nato pridejo tudi te reči. A to ni več moja težava. Imam dovolj svojih," je še povedal 34-letni Ibrahimović. Tudi z 260.000 evri, kolikor naj bi znašala njegova tedenska plača v vrstah Uniteda, ima seveda dovolj razlogov za zadovoljstvo, čeprav je v "pariških letih" na račun dobival prek 1,2 milijona evrov na mesec.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.